TIP DANA: Luton – Arsenal: Mogu li Tobdžije do naslova prvaka Engleske posle skoro dve decenije?

U utorak je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, pošto nas širom Evrope očekuje pregršt veoma interesantnih mečeva, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Lutona i Arsenala.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 21:15h.

Luton: Primarni cilj će naravno biti opstanak!

Prošle sezone je Luton igrao dosta dobar fudbal i na kraju je ova ekipa posle 31 godine uspela da dođe do plasmana u najkvalitetniji rang engleskog fudbala.
Inače, Luton se po prvi put plasirao u Premijer ligu, pošto je poslednji put ovaj tim bio član elitnog ranga engleskog prvenstva u sezoni 1991/1992, koja je bila i poslednja uoči reorganizacije takmičenja na Ostrvu.
Do velikog podviga ova ekipa je stigla nakon trijumfa u finalu plej-ofa Čempionšipa kada je savladan Koventri posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Naravno, nema nikakve sumnje da će primarni cilj za popularne Šeširdžije biti opstanak u društvu najboljih, a trenutno je situacija takva da se ova ekipa nalazi na sedamnaestom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
Do sada je Luton odigrao četrnaest mečeva u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala i ostvario samo dva trijumfa, tri remija uz čak devet poraza, što je zaista previše.
Na poslednjih pet mečeva izabranici Roba Edvardsa su ostvarili jedan trijumf, jedan remi, ali i tri poraza.
U prošlom kolu su Šeširdžije poražene na gostovanju kod Brentforda, a taj duel je završen rezultatom 3:1, uz napomenu da je domaća ekipa potpuno zasluženo stigla do trijumfa, pošto su gosti uputili tek jedan udarac u okvir gola za čitavih devedeset minuta susreta, koji je zanimljivo završio u mreži.
Pre toga je Luton ostvario i te kako važan trijumf na domaćem terenu protiv Kristal Palasa kada je bilo 2:1, a pobedonosni pogodak delo je Brauna u 83. minutu susreta.
Na domaćem terenu, gde se inače i očekuje da Luton sakuplja bodove u borbi za opstanak, je ova ekipa odigrala šest susreta i ostvarila jedan trijumf, dva remija uz tri poraza, dok je u gostima ova simpatična ekipa na osam odigranih mečeva doživela čak šest poraza, jedan remi ali i jedan trijumf i to kod direktnog konkurenta u borbi za opstanak, ekipe Evertona, kada je bilo 1:2.
Rob Edvards ima dosta kadrovskih problema pred ovaj duel sa liderom na tabeli engleske Premijer lige, pošto neće moći da računa na Andersena, Burka, Lokongu i Potsa, dok su pod velikim znakom pitanja Douti, Loker, Mengi, Nakamba i Vudrou.

Arsenal: Da li je ovo konačno ta sezona?

Arsenal je prošle sezone većim delom šampionata držao prvu poziciju na tabeli, međutim kada je to bilo najmanje potrebno ekipa iz Londona je u finišu šampionata odigrala nekoliko poprilično slabih duela, što je Mančester siti naravno umeo da kazni i dođe do novog naslova prvaka Engleske.
Naravno, generalno je sezona za Tobdžije bila dosta dobra, pošto su izabranici Mikela Artete konačno uspeli da dođu do plasmana u Ligu šampiona, i to posle čak šest godina, što je sasvim sigurno za klub ovakvog renomea previše.
Primarni ciljevi za ovu sezonu su gotovo nepromenjeni, pošto je opet fokus bačen na plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, a drugi cilj je već ostvaren.
Naime, engleski predstavnik je kolo pre kraja ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu, pošto se u ovom trenutku Arsenal nalazi na prvom mestu u grupi uz četiri boda viška u odnosu na drugoplasirani PSV, pa nekadašnji šampion Engleske ne samo da je obezbedio plasman u osminu finala već je izboreno i prvo mesto u grupi, što bi ovom timu potencijalno moglo da donese nešto lakšeg rivala u nokaut fazi.
U poslednjem kolu elitnog takmičenja izabranici Mikela Artete su odigrali možda i najbolji meč od početka sezone i na svom terenu demolirali ekipu Lansa, a taj duel je završen rezultatom 5:0.
Što se tiče Premijer lige i tu stvari za sada idu i te kako dobro, pošto se klub iz Londona u ovom trenutku nalazi na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Liverpul.
U prošlom kolu su Tobdžije na svom terenu bile bolje od Vulverhemptona, a taj duel je završen rezultatom 2:1, uz konstataciju da je domaća ekipa došla dosta lakše do trijumfa nego što to rezultat pokazuje.
Na poslednjih pet mečeva u engleskom prvenstvu lider na tabeli je ostvario čak četiri trijumfa uz samo jedan poraz i to na jednom od najtežih gostovanja u ligi kod Njukasla, kada je bilo 1:0.
U gostima je Arsenal za sada odigrao šest susreta i ostvario četiri trijumfa, jedan remi, i to kod Čelsija kada je bilo 2:2, uz već pomenuti poraz od tima sa Sent Džejms Parka.
Za kraj, Mikel Arteta za ovo gostovanje kod Lutona neće moći da računa na Partija, Timbera, Vieru i Smit-Rouva, dok je pod velikim znakom pitanja Tomijašu koji igra sjajno u poslednje vreme.

Naš predlog

Ukoliko želi da konačno dođe do naslova prvaka, jedno je sigurno – Arsenal ne sme da prosipa bodove na ovakvim gostovanjima, pa vam zbog svega toga savetujemo da probate sa prelazom 2-2 za koji je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.62.

Očekujemo da gosti napadnu od prvog minuta Luton, i utisak je da nas očekuje jedan duel sa dosta pogodaka, zbog čega vam hrabro savetujemo da se opredelite za igru 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.21.

Za kraj, mišljenja smo čak i da bi Arsenal na ovom gostovanju mogao da postigne tri ili više pogotka, pa predlažemo igru G3+ uz kvotu 1.90 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.