Tip dana košarka: Partizan – Monako: Duel dva Obradovića, još se pamti Panterova trojka u Monaku!

Ekipa Partizana će u okviru 12. kola kola u veoma bitnoj utakmici dočekati ekipu Monaka. Biće ovo duel dva Obradovića – Željka i Saše, a treba napomenuti da je Partizan prošle sezone oba puta slavio protiv tima iz Kneževine. Meč je na programu od 20 časova i 30 minuta.

Partizan: Pobjeda kao priključak za vodećim timovima!

Promjenljivi rezultati krase Partizan u novoj sezoni i bilo je za očekivati da kad tad ovaj tim klikne i počne da prikazuje bolje partije. Kao što su mnogi i mogli pretpostaviti to se dogodilo upravo nakon povratka kapitena i istinskog lidera ove ekipe – Kevina Pantera.
Partizan je u prethodnom kolu Evrolige pred 20 hiljada navijača u Areni na spektakularan način savladao Panatinaikos nakon produžetaka i tako nagovijestio mnogo bolje partije u nastavku.
Bila je to utakmica koja je mnogo bila potrebna i kapitenu Kevinu Panteru. Loše je otvorio sezonu, povrijedio se, onda se vratio protiv Panatinaikos, ispromašivao sve do četvrte četvrtine pošto je četiri šuta ispustio, a onda pokazao suvi kvalitet. Uz Pi Džej Doužera i Zeka Ledeja režira nevjerovatan preokret jer je Panatinaikos u četvrtoj četvrtini imao 10 poena prednosti. Nije to spriječilo pomenuti trio da se bori i pogađa iz ludih pozicija, ali kada se utakmica lomila Panter je imao loptu u svojim rukama. Vezao je pet ključnih poena, mogao je da donese i pobjedu u četvrtoj četvrtini, ali ono što nije uradio tada jeste u produžetku, asistencijom za zakucavanje Ledeja za pobjedu.
Utakmicu sezone odigrao je Zek Ledej. Ubacio je 23 poena, ali heroj meča je bez ikakve dileme kapiten Kevin Panter koji se posle 35 dana vratio u ekipu. Nije postigao niti jedan poen u prve tri dionice, a onda pokazao kakav je as. Ubacio je u četvrtoj četvrtini i produžetku 13 poena i doneo trijumf crno-bijelima. Fantastičan je bio Pi Džej Doužer sa 16 poena i sedam skokova. Imao je i četiri asistencije i tri ukradene lopte.
Nakon tog meča Partizan je za vikend najubjedljivijom gostujućom pobjedom u istoriji ABA lige, savladao FMP. Od prvog minuta tim Željka Obradovića je izgledao nezaustavljivo. Očigledno su izvučene pouke iz kikseva protiv Mege, Igokee i Cedevite. Sada su crno-bijeli izgledali potpuno drugačije. Nisu ostavili ni promil šanse protivniku da bilo šta značajno uradi na parketu i to već u prvoj dionici kada je u suštini pitanje protivnika riješeno.
ako je Željko Obradović na tribinama ostavio čak tri igrača, Frenka Kaminskog zbog povrede, a Danila Anđušića i Pi Džej Doužera da odmore, preostalih 11 igrača su zagrizli žestoko. Kevin Panter je postavio sve na svoje mjesto već u prva tri minuta kada je ubacio šest poena, a onda je lidersku palicu preuzeo izvanredni Bruno Kaboklo.
Jasno je svima da je večerašnji meč sa ekipom Monaka veoma značaj za Partizan i da će ovom pobjedom značajno uhvatiti priključak sa vodećim ekipama i povećati svoje šanse da se učvrsti na pozicijama koje vode u dalju rundu takmičenja.

Monako: Dobra forma uliva nadu!

Loše je ekipa Saše Obradovića ušla u novu sezonu Evrolige, pošto su nakon dva uvodna poraza alarmi već polako počeli da se pale. Nakon toga su gostovali u Beogradu ekipi Crvene zvezde i uspijeli da preokrenu utakmicu na svoju vodenicu i upišu tada prvu pobjedu u Evroligi ove sezone. Nakon tog meča slavili su još šest puta, dok su samo 2 puta nakon toga bili poraženi. Trenutno su na skoru od 7 pobjeda i 4 poraza, te se nalaze na 3. mjestu na tabeli iza vodećeg Reala i drugoplasirane Barselone.
Tim iz Kneževine u poslednje vrijeme igra zaista sjajno i u seriji su 5 uzastopnih trijumfa u svim takmičenjima.
U pretposlednjem kolu su zaustavili čudesna Baskoniju sa Duškom Ivanovićem na klupi koja je tada prvi put pala u Evroligi otkako se vratio pomenuti trener. Recept za Baskoniju i Ivanovića pronašao je Saša Obradović i Monako, a taj recept se zove Majk Džejms. Amerikanac je odigrao izvanredno u pobjedi rezultatom 77:75.
Majk Džejms je ubacio čak 28 poena, međutim na kraju velike zasluge idu Džeron Blosomgejmu koji je ubacio samo četiri poena, ali je zato postigao koš za pobjedu.
Prethodno kolo je donijelo jedan veoma zanimljiv meč u kom je Monako dočekao ekipu Olimpijakosa u svojoj dvorani.
Razvili su svojevrsno rivalstvo Monako i Olimpijakos tokom prethodne dvije sezone u Evroligi. Sudbina ih je spojila u plej-ofu pretprošle sezone, a potom u polufinalu Fajnal fora prethodne. Uglavno varniči u njihovim okršajima na evrosceni, a jednako uzbudljivo bilo je i tada u Gaston Medesan dvorani. Možda nije bilo previše atraktivno, ali igralo se kao da je u najmanju ruku plej-of duel, pa je sve stalo u poslednjih nekoliko minuta. A tu je gospodario Majk Džejms, pa je četa Saše Obradovića slavila 85:77.
Njegova trojka na ulasku u poslednja dva minuta bila je možda i ključna. Tomas Vokap je potom promašio šut za dva, a Džejms bio polovičan sa linije penala. Nije se tu zaustavio, pošto je posle promašaj Ajzee Kenana sa distance proigrao Dontu Hola, koji je na 39 sekundi do kraja uvećao prednost na 79:73 – i to je bilo dovoljno.
Džejms je nastavio sa odličnim partijama ove sezone, pa je trijumf nad Olimpijakosom potpisao sa 24 poena i šest asistencija. Naravno, uz ključnu ulogu u završnici. Uz njega je do dvocifrenog učinka stigao samo Eli Okobo sa 11 poena, a solidan posao odradio je i Hol sa osam poena i šest skokova za indeks 14. Bivši NBA as, Kemba Voker, se još ne snalazi. Odigrao je oko 11 minuta i za to vrijeme postigao četiri poena, uz jednu uhvaćenu loptu.
U domaćem prvenstvu su za vikend savladali ekipu Pariza i tako upisali svoj trinaesti trijumf, pa su sa skorom 13-1 trenutno na vodećoj poziciji.

Naš prijedlog

Blagi favorit u ovom meču je ekipa Partizana za čiju pobjedu se plaća kvotom 1.87 u MaxBet kladionici, dok je kvota na pobjedu gostiju 1.95.

Obje ekipe imaju ogroman napadački potencijal, a obje ekipe od starta sezone igraju veoma efikasne mečeve (naručito Partizan). Prema tome predlažemo vam igru UP + (granica 164.5) po kvoti 1.90 u MaxBet kladionici. Takođe mišljenja smo da će Partizan slaviti u ovom meču pa vam takođe predlažemo jedinicu po kvoti 1.90, dok za vas koji jurite nešto veće kvote predlog kombinacija ove dve igre 1&UP + (granica 164.5) po kvoti 3.20 takođe u MaxBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.