DERBI DANA: Mančester Junajted – Čelsi: Duel u senci sećanja i priča kakvi smo klubovi bili…

U sredu je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a utisak je da će u centru pažnje biti susret na Old Trafordu, gde će snage odmeriti Mančester Junajted i Čelsi.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 21:15h.

Mančester Junajted: Može li Junajted do plasmana u Ligu šampiona?

Poslednju titulu u Premijer ligi Mančester Junajted je osvojio pre deset godina, a sve to se poklopilo i sa odlaskom legendarnog Aleksa Fergusona u penziju.
Od te 2013. godine Junajted nije mogao više od drugog mesta u Premijer ligi i to pod Murinjom, iako je u međuvremenu engleski velikan uspeo da dođe do trofeja u Ligi Evrope 2017. godine, a od trofeja treba izdvojiti i prošlogodišnji u Liga Kupu.
I u ovu sezonu su popularni Đavolovi ušli sa najvećim mogućim ambicijama u svim takmičenjima, ali trenutno je situacija takva da se izabranici Ten Haga nalaze na katastrofalnom sedmom mestu na tabeli.
Do sada je nekadašnji šampion Engleske, ali i Evrope odigrao četrnaest mečeva u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala i ostvario osam trijumfa uz čak šest poraza, bez remija.
U prošlom kolu je tim sa Old Traforda poražen na jednom od najtežih gostovanja u ligi kod Njukasla, a taj duel na Sent Džejms Parku je završen rezultatom 1:0.
Ruku na srce, pre toga su Bruno Fernandeš i drugari odigrali verovatno i najbolji meč u dosadašnjem toku sezone, i to na gostovanju kod Evertona kada je bilo 0:3.
Nažalost, engleski predstavnik se do sada nije proslavio ni u Ligi šampiona, i samo čudo ovu ekipu vodi u nokaut fazu. Naime, kolo pre kraja se Mančester Junajted nalazi na poslednjem mestu na tabeli uz četiri osvojena boda, što je za poen manje u odnosu na Kopenhagen i Galatasaraj koji trenutno dele drugu mesto. Naravno, na prvom mestu je Bajern koji je odavno obezbedio prvo mesto ali i plasman u osminu finala, pa je računica jasna – Mančesteru je naime u poslednjem kolu potrebno da savlada Bajern na svom stadionu, ali i da Kopenhagen i Galatasaraj odigraju meč bez pobednika, što dalje znači da više ništa ne zavisi od Junajteda.
U prošlom kolu su izabranici Ten Haga odigrali ponovo jedan ne baš najbolji meč i to na gostovanju kod Galatasaraja, u duelu u kom smo videli čak šest pogodaka, pošto je na kraju bilo 3:3.
Pomenimo i još da je Junajted do sada odigrao sedam mečeva na svom stadionu i upisao četiri trijumfa uz čak tri poraza, kao i to da trener engleskog velikana za ovaj susret neće moći da računa na Kazemira, Eriksena, Sanča, Dijaloa, Maunta, Martineza, Malasiju i Evansa.

Čelsi: Da li je na pomolu još jedna košmarna sezona Plavaca?

I pored ogromnih finansijskih ulaganja Čelsi je prošlu sezonu završio na katastrofalnom dvanaestom mestu na tabeli, što je automatski značilo da popularni Plavci ponovo nisu uspeli da obezbede plasman u neko od evropskih takmičenja, što i jeste bio primarni cilj.
Tokom leta je ponovo nekadašnji šampion Evrope pretrpeo brojne promene, a na klupu je seo Maurisio Poketino i to sve u nameri da se tim sa Stamford Bridža umeša u borbu za naslov prvaka Engleske.
Međutim, kako sada stvari stoje sva je prilika da od svega toga neće biti ništa, pošto se pre ovog kola Čelsi nalazio na desetoj poziciji na tabeli uz čak četrnaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Arsenal, pa je vrlo moguće da sve navijače ovog kluba očekuje još jedna košmarna sezona.
Do sada je nekadašnji šampion Engleske odigrao četrnaest mečeva u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala i ostvario pet trijumfa, isto toliko poraza ali i četiri remija.
U prošlom kolu su izabranici Maurisija Poketina u jednom sjajnom susretu na kom smo videli čak pet pogodaka uspeli da savladaju nimalo naivnu ekipu Brajtona, a taj duel je završen rezultatom 3:2.
Zanimljivo je da su gosti imali više izglednih prilika i više šuteva u okvir gola, mada deluje da su Plavci došli do trijumfa dosta lakše nego što to rezultat pokazuje pošto je Brajton stigao do drugog pogotka tek u drugom minutu sudijske nadoknade.
Inače, na poslednjih pet mečeva Čelsi je ostvario dva trijumfa, dva remija i jedan poraz, a pre tog trijumfa u prošlom kolu nad Brajtonom, Plavci su doživeli težak poraz na gostovanju kod Njukasla, pošto je taj susret na Sent Džejms Parku završen rezultatom 4:1.
U gostima je Čelsi i prošle sezone imao dosta problema, a ovog puta su Poketinovi puleni na strani odigrali šest susreta i ostvarili tri trijumfa, jedan remi i dva poraza.
Zanimljivo je da su Plavci pre tog poraza od Njukasla na strani vezali čak tri trijumfa na gostujućem terenu, a tu posebno treba izdvojiti pobedu nad Totenhemom kada je bilo čak 1:4.
U poslednjem međusobnom susretu koji je odigran krajem maja Mančester Junajted je demolirao Čelsi rezultatom 4:1, dok su pre toga pet međusobnih okršaja završeni bez pobednika, uz konstataciju da su Plavci poslednji trijumf u Premijer ligi protiv Junajteda ostvarili još 2017. godine.
Za kraj, Maurisio Poketino za ovaj veliki derbi engleskog fudbala neće moći da računa na Čilvela, Fofanu, Galagera, Čukvumekua i Čalobaha.

Naš predlog

Ako se malo osvrnemo na prethodnih nekoliko međusobnih okršaja između Mančester Junajteda i Čelsija, doći ćemo do zaključka da su čak pet od poslednjih šest utakmica završene bez pobednika, i zaista nije isključeno da to bude slučaj i ovog puta, pošto i jedni i drugi imaju baš dosta problema u poslednje vreme. Ipak, smatramo da domaćin neće doživeti poraz na ovom duelu, pa vam predlažemo da se oprobate sa duplom šansom 1X uz kvotu 1.59 u Meridianu.

Mišljenja smo da takođe da nas očekuje jedan ne preterano efikasan duel, pa vam hrabro savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.22.

Za kraj, vrlo lako se može dogoditi da na kraju na Old Trafordu po starom dobrom običaju ne bude pobednika, pa je hrabra preporuka X uz sjajnu kvotu 3.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.