Tiket dana Evroliga (sreda, 06.12.2023)

Utakmicama u Vilerbanu, Vitoriji, Valensiji i Bolonji završava se 12. kolo košarkaške Evrolige. Pauze nema, već od sutra počenje 13. kolo. Predložene kvote i granice važile su u trenutku sastavljanja predloga.

Asvel – Makabi – 2 @ 1.80 u Mozzartbet

Izraelci igraju samo utakmice Evrolige a ovo im je prvo ravo gostovanej još od kraja oktobra. Poslednjih pest utakmica Makabi je igrao na ”svom” terenu u beogradskoj hali Aleksandar Nikolić, bez prisustva navijača. Koliko navijači u Tel Avivu znače Makabiju videli smo prošle sezone kada su oni bili najnegostoljubiviji domaćin, ali su ove odigrali samo jedan meč u Izraelu, onaj protiv Partizana u prvom kolu. Na ovih 6 utakmica u Beogradu Makabi je ostvario tri pobede i izgubio tri puta. Sigurno je da su malo korigovali ambicije ali ne verujemo da su odustali od odlaska na Fajnal-for. Verovatno će im prijati igranje pred publikom posle više od mesec dana. Asvel se malo podigao dolaskom Poceka, ali su i dalje daleko od plej-ofa Francuski tim ima skor od dve pobede i čak 9 poraza, a iza sebe imaju tri uzastopna neuspeha. Ekipa Asvela je u Vilerbanu pobedila samo Olimpiju, pa ne verujemo da će slaviti protiv Ponosa Izraela. Za dvojku kvota u kladionici Mozzartbet iznosi 1.80.

Baskonija – Fenerbahče – 1,UP+ (granica 164,5) @ 3.60 u Mozzartbet

Kakva turbulentna sedmica za košarkaše i navijače Fenerbahčea! Prvo su uspeli da pobede Real na svom parketu, posle produđetka i neverovatnog raspleta i tako mu naneli prvi poraz ove sezone u Evroligi. Onda su igrali meč turskog prvenstva protiv Bešiktaša koji su izgubili i u kome je povredu zadobio junak trijumfa nad Realom, bivši igrač Partizana Jam Madar, koga su domaći navijači pogodili novčićem u arkadu. Mnogo buke izazvao je trijumf tima srpskog trenera Alimpijevića posle koga je pobesneo Dimitris Itudis. Pitanje je u kakvom stanju Fener putuje u Vitoriju, i to taman kad su se malo kompletirali. Baskonija igra odlično od dolaska Duška Ivanovića, imali su četiri vezane pobede a taj niz prekinuli su porazom od Monaka na svom parketu. Ipak, prošle sedmice su pobedili u Valensiji i možda započeli novi pobedonosni niz. Baskonija je ponovo na pozitivnom skoru, imaju 6 pobeda i 5 poraza i nastavljaju svoj put ka plej-ofu, što je glavni cilj baskijskog kluba. Obe ekipe, i Baskonija i Fenerbahče, igraju utakmice na veliki broj poena. Spoljne linije su bolji deo ovih timova, a od toga kako će biti raspoloženi Hauard s jedne, te Gudurić i Vilbekin s druge strane, zavisiće i konačni ishod. Verujemo u Baskoniju a uz jedinicu dodajemo i ukupno poena više. Granica je na 164,5 koševa, a kvota za kombinaciju 1,UP+ je 3.60 u kladionici Mozzartbet.

Virtus – Barselona – UP+ (granica 164,5) @ 1.90 u Mozzartbet

Virtus je iznenađujuće lako poražen u Minhenu ali Bolonjezi ove sezone igraju mnogo bolje pre svojim navijačima nego na strani. Posle poraza od Žalgirisa u Paladovci na startu Evrolige, ova ekipa je vezala deset uzastopnih pobeda kao domaćin, računajući Evroligu i Palakanestro. Na tebli Evrolige su na deobi 3. mesta sa Monakom, a obe ekipe imaju skor od 7 pobeda i 4 neuspeha. Virtus je na svom parketu pobedi Zvezdu, Albu, Fener, Efes i Olimpiju, ali ga najteži posao čeka u duelu sa Barselonom. Katalonci su poraženi samo dva puta do sada, obe utakmice izgubili su u gostima i na španskom tlu, prvo od Reala u Madridu a onda Baskonije u Vitoriji. Barselona izgleda sve bolje, novajlije se uklapaju a i Rođer Grimau pokazuje zašto su mu čelnici Barse ukazali poverenje nakon ere Šarunasa Jasikevičijusa. U prošlom kolu Barselona je slavila protiv Asvela i postigla 101 poen u svojoj Blaugrani. U toj utakmici u tim su se vratili Jan Veseli i Litvanac Jokubaitis, pa bi Barsa trebalo da bude kompletna u Bolonji. Ni domaći nemaju problema sa izostancima, u tim se vratio i Ahile Polonara, koji se izborio sa zdravstvenim problemima, pa će Luka Banki imati na raspolaganju sve adute. Očekujemo neizvestan meč i efikasan duel u Bolonji. Granica za ukupan broj poena u ovom meču je 164,5, a za (+) koeficijent je 1.90 u kladionici Mozzartbet.

Ukupna kvota na tiketu za sredu u kladionici Mozzartbet iznosi 12.31.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.