TIP DANA: Totenhem – Vest Hem: Pevci predugo bez pobede, remi na Etihadu najava razvedravanja?

U četvrtak je nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali susret u Londonu u kom će snage odmeriti Totenhem i Vest Hem.
Početak ovog susreta je zakazan za 21:15h.

Totenhem: Mogu li Pevci do trijumfa posle četiri kola?

Popularni Pevci se nimalo nisu proslavili prošle sezone, pošto je klub iz Londona na kraju završio šampionat na osmom mestu na tabeli, što dalje implicira da ovaj klub ove sezone nećemo gledati u nekom od evropskih takmičenja.
Brojne promene dogodile su se tokom proteklog leta na Vajt Hart Lejnu, pošto je klub napustio dugogodišnji kapiten Hari Kejn, koji je odlučio da karijeru nastavi u Bajernu iz Minhena, a na sve to, Pevci su dobili i novog trenera, Angelosa Postekoglua koji je u prethodne dve sezone sa dosta uspeha radio u Seltiku.
Bilo je i nekoliko zanimljivih pojačanja, a tu pre svih mislimo na Medisona iz Lestera, iako je veliko pitanje da li bi ovaj fudbaler promenio sredinu da Lester nije ispao iz Premijer lige.
Pevci su u uvodnih nekoliko mečeva odigrali dosta vrhunskih duela, i sve do skoro je ovaj tim mimo svih očekivanja bio na prvom mestu na tabeli.
Onda je usledio crni niz, pošto Totenhem na četiri poslednja duela ne zna za trijumf, pa se pre ovog kola nekadašnji finalista Lige šampiona morao zadovoljiti sa pozicijom broj pet koja na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu Evrope, što bi vrlo verovatno na kraju sezone zadovoljilo sve navijače ovog kluba, pogotovu što klub iz Londona kao što smo već napomenuli ovog puta ne predstavlja Englesku u nekom od evropskih takmičenja.
Na četrnaest odigranih mečeva izabranici Angelosa Postekoglua su ostvarili osam trijumfa, tri remija i isto toliko poraza, a zanimljivo je da su ta tri neuspeha došla u poslednja četiri kola, kada je Totenhem pored tri poraza doživeo i jedan remi i to u prošlom kolu u jednom spektakularnom susretu protiv Mančester sitija kada je bilo 3:3, uz pogodak Kuluševskog u 90. minutu susreta.
Na domaćem terenu je tim iz Londona do sada odigrao šest duela i ostvario četiri trijumfa uz dva poraza, a poslednji u nizu se dogodio pre dve nedelje kada je Aston Vila koja igra sjajno ove sezone slavila sa 1:2.
Inače, Postekoglu ima ogromnih kadrovskih problema, pošto za ovaj duel neće moći da računa na Bentankura, Medisona, Perišića, Sesegona, Solomona, Vajtmena i Van de Vena, dok su Dajer i Sar pod velikim znakom pitanja.
Za kraj, poslednji međusobni duel između Totenhema i Vest Hema je odigran sredinom februara ove godine kada su Pevci bez većih problema slavili sa 2:0.

Vest Hem: Dosta dobre partije u poslednje vreme!

Svakako da će prošla sezona svim navijačima Vest Hema dosta dugo ostati u sećanju, pošto je ova ekipa uspela da dođe do evropskog trofeja, i to pošto je engleski predstavnik osvojio Ligu konferencije, nakon velikog trijumfa u finalu nad italijanskom Fiorentinom, kada je bilo 1:2.
Tom pobedom ali i osvajanjem LK je nekako srušen mit o tome da engleski klubovi nisu previše zainteresovani za novoformiranu Ligu konferencija.
Ipak, popularni Čekićari se nimalo nisu proslavili u prošlom izdanju najkvalitetnije lige na svetu, pošto su sezonu završili tek na četrnaestom mestu na tabeli, mada se stiče utisak da je sve to brzo zaboravljeno nakon osvajanja trećeg po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, pošto je sve to engleskom predstavniku donelo plasman u grupnu fazu Liga Evrope.
Kada smo se već dotakli Liga Evrope, na kolo pre kraja se Vest Hem nalazi na prvom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i drugoplasirani Frajburg, i ove dve ekipe će narednog četvrtka odlučiti koji tim će izboriti direktan plasman u osminu finala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, a koji će morati u šesnaestinu finala.
U prošlom kolu je mimo svih očekivanja Vest Hem uz baš dosta muke slavio na gostovanju kod TSC-a iz Bačke Topole, kada je bilo 0:1, a pobedonosni pogodak delo je Součeka u poslednjim trenucima susreta.
I ove sezone tim iz Londona igra promenljivo u Premijer ligi, a nakon četrnaest odigranih mečeva izabranici Dejvida Mojesa se nalaze na devetoj poziciji uz šest bodova manjka u odnosu na petoplasirani Totenhem, kod koga i gostuju u ovom kolu.
U poslednje vreme Čekićari igraju dosta dobro, pa je tako ova ekipa na tri poslednja duela bez poraza u prvenstvu, a u tom periodu je ovaj klub ostvario dva trijumfa uz jedan remi.
Sve je krenulo od meča protiv Notingema kada je Vest Hem slavio sa 3:2, da bi nakon toga aktuelni osvajač Lige konferencija bio bolji i na gostovanju kod Barnlija (1:2), nakon gola Součeka u prvom minutu sudijske nadoknade, a treba napomenuti da je domaća ekipa sve do 86. minuta susreta vodila sa 1:0.
Najzad, u prošlom kolu je Vest Hem samo remizirao na svom stadionu protiv Kristal Palasa, a taj meč je završen rezultatom 1:1.
Na gostovanjima je do sada na sedam odigranih mečeva tim iz Londona ostvario tri trijumfa, jedan remi i tri poraza, a Dejvid Mojes za ovaj duel protiv Totenhema nema previše kadrovskih problema, jedino neće moći da računa na povređenog Antonija.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme mišljenja smo da će Totenhem nakon četiri vezana duela bez trijumfa konačno slaviti na ovom susretu protiv Vest Hema, pa vam pre svega savetujemo da probate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.80.

Ako obratimo pažnju na sve ono što i jedna i druga ekipa prikazuje u dosadašnjem toku prvenstva, gotovo izvesno je da nas čeka jedan izuzetno efikasan duel u Londonu, pa vam preporučujemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.19.

Za kraj, Totenhem je vezao dva poraza na svom terenu i sigurno je da će izabranici trenera Postekoglua od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu Čekićara kako bi što pre došli u vođstvo i olakšali sebi posao u nastavku susreta, pa vam hrabro preporučujemo da ovde odigrate prelaz 1-1 uz fantastičnu kvotu 2.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.