Tip dana košarka: Partizan – Olimpija Milano: Crno-beli na krilima dobre forme dočekuju uzdrmani Milano!

Izabranici Željka Obradovića će nakon samo dva dana ponovo istrčati na parket Štark Arene, a u goste im večeras dolazi uzdrmana Olimpija iz Milana. Partizan je u prošlo kolu nakon produžetaka slavio protiv Monaka, dok je Olimpija nakon produžetaka poražena od Bajerna. Meč je na programu od 20 časova i 30 minuta.

Partizan: Na krilima navijača nastaviti niz!

Čini se da Partizan polako ali sigurno ulazi u prepoznatljivi ratnički mod iz prethodne godine, kada su upravo u ovom periodu počeli da pružaju odlične partije, koje su ih kasnije umalo odvele na fajnal for.
Nakon Panatinaikosa i nevjerovatnog produžetka, na sličan, ako i isti način je Partizan prije samo dvije večeri savladao Monako. Činilo se da će Partizan lako privesti utakmicu u svoju korist, pošto su imali čak 6 poena prednosti na minut do kraja, ali onda je Majk Džejms sa nevjerovatne dvije trojke donio produžetak ekipi iz Kneževine.
Ključne poene su postizali Panter, Doužer i Smailagić za konačnih 89:85, ali najviše se istakao neko drugi.
Naneli je odigrao izvanredan meč, najbolji ove sezone. Kada je bilo najteže u trećem kvartalu, lopta je bila u njegovim rukama, ali na kraju je mogao da napravi ključnu grešku. Nije pravio faul na Majku Džejmsu u poslednjim sekundama kada je Partizan imao tri poena prednosti. Umjesto toga je Džejms koji veći dio utakmice ništa nije mogao da pogodi je ubacio najteži mogući šut za dodatnih pet minuta meča. A u produžetku ludnica koju je teško opisati. Ono što je najvažnije je da je Partizan uspio da zadrži smirenost.
Na kraju se Naneli iskupio pogodio dva poslednja slobodna bacanja za ukupno 23 postignuta poena. Jedini efikasniji od njega bio je Kevin Panter sa 25 poena. Odličan je bio i Pi Džej Doužer sa 15 poena, pet skokova, sedam asistencija.
Generalno je Partizan odigrao najčudnije poluvrijeme do sada u Evroligi. Odbrana je bila na prilično solidnom nivou. Majk Džejms je potpuno bio neutralisan, Tristan Vukčević je poslao na klupu Kembu Vokera, ali sve dobre stvari koje su urađene u odbranu su prosute u napadu. Promašivali su crno-bijeli u serijama i to iz potpuno otvorenih pozicija. Avramović, Vukčević, Panter, Ledej… Niko nije bio precizan ono što bi generalno rutinski pogađao.
Dovoljno neizvjesnosti navijačima Partizana za cijelu sezonu, ali mečevi protiv Panatinaikosa i Monaka ni blizu ne mogu da ispričaju ono što se dešavalo u dosadašnjoj sezoni Partizana. Klub iz Humske je do sada u elitnom takmičenju već igrao tri meča koja su okončana u dodatnih pet minuta, već se pomalo zaboravlja šta se dogodilo u Pireju protiv Olimpijakosa. Ekipa Željka Obradovića se vratila iz debelog dvocifrenog minusa, blistala je u jednom momentu, ali na kraju nije mogla da izdrži pritisak domaćih.
Pamti se i dosuđeni prelazak preko pola za Kevina Pantera u samom finišu meča i konačni poraz u Atini. Bilo je to u četvrtom kolu. Priča još uvek nije završena, u dosadašnjih 12 mečeva elitnog takmičenja, Partizan je šest završavao u neizvjesnim završnicama za infarkt.
Partizan posle još jedne senzacionalne pobjede došao do učinka 6-6 u elitnom takmičenju i ulazi u otvorenu trku koja donosi mesto koje vodi u plej-of, a navijači se sigurno nadaju da barem večeras neće gledati ludu završnicu u kojoj će jedan šut i jedan posijed sve riješavati.
Partizan prošle sezone nijednom nije uspio da savlada Olimpiju, pa će to sigurno biti dodatni motiv za sve u taboru crno-bijelih.

Milano: Teško bez Mirotića!

Iz sezone u sezonu se Olimpija ponavlja i čini se da i ove sezone neće biti ništa drugačije. Navikli su nas da loše započinju sezoni i da se tek pred kraj probude i pokušavaju da uhvate zadnji voz za vodećim ekipama. Prošle godine im to nije pošlo za rukom, a ostaje nam da vidimo da li će u tome uspijeti ove sezone, pošto za sada zauzimaju tek 16. mjesto na tabeli sa samo 4 ostvarene pobjede iz uvodnih 12 kola. Nakon serije od tri vezana trijumfa, Olimpija je zapala u krizu pa su trenutno na četiri vezana poraza u svim takmičenjima, a na sve to se nadovezala i povreda glavnog igrača ovog tima – Nikole Mirotića.
Iskusni krilni centar prema informacijama koje je objelodanio italijanski klub ima problema sa zapaljenjem Ahilove tetive, a već je propustio duel sa Dinamo Sasarijem u Palakanestru, koji je na kraju četa Etorea Mesine i izgubila, dok ga nije bilo ni prije dvije večeri u porazu njegove ekipe u Minhenu.
Tako se očekuje da Mirotić preskoči duplo kolo, dok bi za desetak dana trebalo ponovo da bude podvrgnut testovima, kako bi se procijenilo kako povreda napreduje. Jasno, veliki hendikep za Mesinu pred duel sa Partizanom, s ozbirom da je Mirotić ove sezone bilježio 17,6 poena i 6,2 skoka u Evroligi.
U prethodnom kolu je bilo vrlo dramatično u Minhenu, a na sreću domaćih navijača utakmica se završila pobjedom Bajerna.
Njemački tim je na nevjerovatan način uspio da izbori produžetak, pobrinuo se za to Serž Ibaka. U dodatnih pet minuta blistao je Karsen Edvards, koji će definitivno ovaj duel pamtiti. Na njegovim krilima Bajern je došao do šeste pobjede u Evroligi – 91:84 i tako nanio čak osmi poraz ekipi Olimpije iz Milana.
Posle ovakvog raspleta ekipa iz Milana neće baš u sjajnom raspoloženju stići u Beograd, gdje je večeras čeka obračun sa beogradskim Partizanom. Četa Etorea Mesine je u pretprošlom kolu doživjela poraz od Žalgirisa, u prošlom je ispustila dobijeno u duelu sa Bajernom, pa će pod velikim pritiskom biti na narednim mečevima jer je sa skorom 4-8 prilično daleko od željene pozicije.
U tom meču je u odsustvu povrijeđenog Nikole Mirotića, veliki teret pao je na leđa Ševona Šildsa. On je uspio da pogura italijansku ekipu kada joj nije išlo i da vrati potpunu neizvjesnost u meč, a za očekivati i da večeras u Štark Areni lopta bude najviše u njegovim rukama.

Naš prijedlog

Partizan u ovaj meč ulazi kao favorit, pa je kvota na njihovu pobjedu u MozzartBet kladionici 1.50. Kvota na pobjedu gostiju iz Milana je 3.00.

Mišljenja smo da je Partizan u boljem momentumu i da će to znati iskoristiti, te vam predlažemo pobjedu domaćina po kvoti 1.50 u MozzartBet kladionici. Takođe veoma izgledna je i igra H1 (-5.5) po kvoti 1.99, dok za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 1&UP + (granica 161.5) po kvoti 2.95 takođe u MozzartBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.