TIP DANA: Juventus – Napoli: Može li Juve da prenoći na prvom mestu na tabeli?

U petak je veoma interesantna ponuda za klađenje, a centralni duel sa sasvim sigurno igra u Torinu gde će snage odmeriti Juventus i Napoli.
Juve se trenutno nalazi na sjajnom drugom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Inter, i ukoliko savlada svog ljutog rivala makar za kratko će izbiti na prvo mesto, dok Napolitanci igraju po sistemu toplo-hladno, uz konstataciju da je ovaj klub nedavno dobio novog-starog trenera, pošto se u klub vratio Valter Macari.
Početak susreta između ova dva izuzetno kvalitetna tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Juventus: Juve ponovo u igri za Skudeto!

Dosta puta smo u analizama Juventusa pomenuli da je iza Stare dame jedna poprilično loša sezona u kojoj je ova ekipa nekako uspela da dođe do sedme pozicije na tabeli, što automatski znači i plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija, međutim, zbog određenih malverzacija gigant iz Torina je izbačen iz evropskih takmičenja na godinu dana, a njegovo mesto u trećem po kvalitetu evropskog klupskom takmičenju je zauzela Fiorentina, koja je kao što je to dobro poznato prošle sezone poražena u finalu LK od Vest Hema.
Nije bilo previše promena u timu, ali se Masimilijano Alegri morao suočiti sa nekim neplaniranim stvarima, a to se svakako odnosi na suspenziju Pola Pogbe nakon što je francuski reprezentativac pao na doping testu, ali i suspenziju od strane kluba za mladog Fađolija, koji je učestvovao u klađenju.
Nije sve krenulo sjajno po Staru damu, međutim, kada se napravi presek deluje zaista da svi u klubi moraju da imaju dosta razloga za zadovoljstvo, pošto se u ovom trenutku višestruki šampion Italije nalazi na odličnom drugom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Inter, što znači da se klub iz Torina posle duže vremena ove sezone ponovo bori za Skudeto.
Do sada su Alegrijevi puleni odigrali četrnaest mečeva u prvenstvu i ostvarili deset trijumfa, tri remija i samo jedan poraz i to potpuno neočekivano na gostovanju kod Sasuola, kada je bilo 4:2.
Zanimljivo je da je tim iz Ređo Emilije i prošle sezone bio koban po Staru damu, a u prošlom kolu su fudbaleri Juventusa pokazali karakter i slavili na teškom gostovanju kod Monce, kada je bilo 1:2.
U ranoj fazi susreta je sprski reprezentativac Dušan Vlahović propustio da realizuje jedanaesterac, ali je odmah u sledećem napadu Juve stigao do vođstva preko Rabioa.
Ipak, gosti se nisu predavali i stigli su do izjednačenja u drugom minutu sudijske nadoknade preko Karbonija, ali je radost domaćih navijača trajala samo dva minuta, pošto je Gati u 94. minutu postavio konačnih 1:2.
Pre toga je Juventus remizirao na svom stadionu protiv prvoplasiranog Intera, uz konstataciju da se Alegri pri rezultatu 1:1 odlučio za odbranu svog gola, što je svakako stvar koja je dobrano zasmetala svim navijačima italijanskog velikana.
Na domaćem terenu su do sada Bjankoneri odigrali sedam mečeva i ostvarili pet trijumfa i dva remija što Staru damu čini najboljom domaćom ekipom u Seriji A.
Za kraj, Masimilijano Alegri za ovaj veoma važan meč koji bi njegovom timu mogao makar za kratko da donese i prvo mesto na tabeli neće moći da računa na De Šilja, Pogbu i Fađolija.

Napoli: Teško je očekivati da Napolitanci ponove prošlu sezonu!

Koliko god da je prošla sezona bila očajna za Juventus, toliko je bila dobra za Napoli, koji je nakon 33 godine stigao do Skudeta.
Od prvog do poslednjeg kola je tim koji je predvodio Lučano Spaleti igrao na veoma visokom nivou, a najbolji pokazatelj za to je što su Napolitanci do Skudeta stigli nekoliko kola pre kraja šampionata.
Tokom leta su usledile ogromne promene na stadionu “Diego Armando Maradona”, a ona najvažnija se desila na klupi pošto je Spaleti odlučio da napusti klub, a na njegovo mesto je postavljen Rudi Garsija što je sigurno bilo ogromno iznenađenje za sve ljubitelje fudbala na Čizmi.
Klub je napustio i štoper Kim koji je prešao u Bajern iz Minhena, a ono što je možda i najviše obradovalo sve navijače Napolija je da je uprava kluba na čelu sa kontroverznim predsednikom De Laurentisom uspela da sačuva Osimena i Kvarackeliju i pored ogromnog interesovanja za ova dva fudbalera, koja su možda bila i najzaslužnija za Skudeto.
Veoma teško je bilo za očekivati da Napoli i ove sezone igra na veoma visokom nivou, a cenu loših rezultata je nedavno platio Rudi Garsija koji je otpušten, a veoma zanimljivo je da je na njegovo mesto stigao Valter Macari koji je svojevremeno i izdigao Napoli i približio ga samom vrhu italijanskog fudbala.
U ovom trenutku se aktuelni šampion Italije nalazi na petom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i četvrtoplasirana Roma, a poznato je da je ta pozicija ujedno i poslednja koja na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu šampiona, što će naravno biti primarni cilj Napolitanaca i ove sezone.
Na poslednjih pet mečeva izabranici Valter Macarija su ostvarili dva trijumfa, isto toliko poraza i jedan remi, a u prošlom kolu je ova ekipa na svom terenu glatko poražena od Intera, koji je taj duel rešio u svoju korist rezultatom 0:3.
Pre toga su ruku na srce Napolitanci slavili na veoma teškom gostoavanju kod Atalante kada je bilo 1:2, što je bio i debi na klupi Macarija i činilo se tada da će italijanski stručnjak doneti nešto novo u igri aktuelnog šampiona Italije, međutim sve je palo u vodu nakon tog teškog poraza u prošlom kolu.
Naravno, treba podsetiti da se klub sa stadiona “Diego Armando Maradona” ove sezone takmiči i u Ligi šampiona i na kolo pre kraja italijanski predstavnik se nalazi na drugom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na Bragu koja mu između ostalog i dolazi u goste u poslednjem kolu i za plasman u nokaut fazu će timu iz Napulja biti dovoljan i bod, što se zaista ne bi smelo dovesti u pitanje.
Za kraj, Macari najverovatnije ni za ovaj duel protiv Juventusa neće moći da računa na Ruia i Oliveru, a zanimljivo je da oba fudbalera igraju na poziciji levog beka.

Naš predlog

Ako se malo osvrnemo na prethodne međusobne duele između Juventusa i Napolija, zanimljivo je da su Napolitanci na poslednja četiri susreta ostvarili čak tri trijumfa, uz jedan remi, ali ovog puta na osnovu svega onog što smo videli u dosadašnjem toku sezone i od jednih i od drugih dajemo prednost Staroj dami i toplo vam preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.48.

Deluje da nas očekuje jedan otvoren meč, u kom bi vrlo lako i jedna i druga ekipa mogla da postigne makra po jedan pogodak, zbog čega savetujemo igru GG uz kvotu 1.82 u Meridianu.

Iz istog razloga vam savetujemo da se fokusirate i na igru 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 2.05, a ukoliko se odlučite za kombinaciju igara 1X&3+ za to ćete dobiti fenomenalnu kvotu 3.30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.