TIP DANA: Kaljari – Sasuolo: Kaljari blista na Sardiniji u poslednje vreme, ali Neroverdi nisu rado viđen gost!

U ponedeljak je nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj u proteklih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali poslednji duel 15. kola Serije A u kom će Kaljari na svom terenu ugostiti ekipu Sasuola.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Kaljari: Sjajne partije na Sardiniji u poslednje vreme!

Kaljari se ove sezone vratio u najkvalitetniji rang italijanskog fudbala, i to pošto je ekipa sa Sardinije u finalu baraža slavila na gostovanju kod Barija (0:1), a sve to nakon pogotka Pavoletija u četvrtom minutu sudijske nadoknade.
Podsećanja radi, prvi duel između ove dve ekipe je završen rezultatom 1:1, a činilo se da neće biti pobednika ni u revanšu, međutim, onda je na scenu stupio Pavoleti i pokazao da je godinama unazad jedan od najboljih italijanskih napadača.
Nakon tog duela je usledilo veliko slavlje navijača Kaljarija, a bilo je zaista emotivno videti trenera Ranijerija na rukama svojih pulena.
Naravno, primarni cilj je ovog puta opstanak u Seriji A, a u ovom trenutku se tim sa Sardinije nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo deset osvojenih bodova, i izvesno je da popularne Sarde očekuje grčevita borba za opstanak, možda i do poslednjeg kola.
Do sada su izabranici legendarnog Klaudija Ranijerija odigrali četrnaest mečeva u prvenstvu i ostvarili samo dva trijumfa, četiri remija i čak osam poraza.
Na poslednjih pet mečeva Kaljari je ostvario dva trijumfa, isto toliko poraza ali i jedan remi i to na svom stadionu protiv nimalo naivne Monce koja igra dosta dobro i ove sezone.
U prošlom kolu je tim sa Sardinije poražen na gostovanju kod Lacija, a taj meč je završen rezultatom 1:0, što i nije tako loše ako uzmemo u obzir da su Rimljani imali igrača više čitavih sedamdeset minuta, nakon što je sredinom prvog poluvremena isključen Makumbu.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu, do sada su puleni Klaudija Ranijerija odigrali sedam susreta na svom stadionu i ostvarili po dva trijumfa i remija, uz tri poraza.
Jedine dve pobede u dosadašnjem toku šampionata povratnik u najkvalitetniji rang italijanskog fudbala je ostvario na svom terenu protiv Frosinonea i Đenove, a posebno treba napomenuti taj duel protiv Frosinonea na kom smo videli čak sedam pogodaka (4:3), uz konstataciju da je pobedu Sardima doneo Pavoleti u sedmom minutu sudijske nadoknade, iako su gosti sve do 72. minuta susreta vodili sa 0:3.
Inače, poslednji međusobni susret između Kaljarija i Sasuola je odigran u aprilu prošle godine kada je tim sa Sardinije na svom stadionu slavio sa 1:0.

Sasuolo: Koji su krajnji dometi ovog tima?

Ako se samo malo vratimo u prošlost, doći ćemo do podatka da je prošlo tačno deset godina od kako je Sasuolo stigao do svog premijernog plasmana u najkvalitetniji rang italijanskog fudbala.
Ono što je nekako najvažnije je da popularni Neroverdi za tih deset sezona niti jednom nisu imali nekih većih problema oko opstanka u društvu najboljih, a ne smemo a da ne napomemo i plasman u grupnu fazu Liga Evrope 2016. godine, do koje je italijanski predstavnik došao nakon trijumfa u dvomeču protiv Crvene zvezde.
Što se tiče prošle sezone, ekipa iz Ređo Emilije je odigrala nekoliko zaista sjajnih mečeva, ali kao i godinama unazad, Sasuolo nije bio konstantan i na kraju je morao da se zadovolji sa trinaestim mestom na tabeli, ali uz čak četrnaest bodova viška u odnosu na timove koji su nažalost ispali u niži rang, pa slobodno treba konstatovati da se ponovo opstanak nije dovodio u pitanje.
Sve to će naravno biti primarni cilj i ovog puta, uz konstataciju da su Neroverdi posle duže vremena uspeli da sačuvaju tim iz prošle sezone, a na sve to je pred početak ove u klub stiglo i nekoliko veoma zanimljivih pojačanja.
Trenutno se izabranici Alesija Dionisija nalaze na četrnaestom mestu na tabeli uz petnaest osvojenih bodova, što je za četiri boda više u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
Na poslednjih pet mečeva tim iz Ređo Emilije je ostvario samo jedan trijumf, uz po dva poraza i remija, a u prošlom kolu je Sasuolo doživeo novi poraz i to na meču protiv Rome, kada je bilo 1:2.
Nije se naravno domaćin obrukao ni na tom susretu, pošto je sve do 76. minuta susreta vodio sa 1:0, ali su Rimljani ipak pokazali karakter i preko Dibale i Kristensena upisali važan trijumf u borbi za Ligu šampiona.
Pre toga je klub iz Ređo Emilije odigrao fantastičan meč na gostovanju kod Empolija i ostvario trijumf, a na tom susretu u Toskani je viđeno čak sedam pogodaka, pošto je na kraju bilo 3:4, uz napomenu da su gosti do pobede došli golom Berardija u sudijskoj nadoknadi.
Ono što je veoma zanimljivo je podatak da je Sasuolo tim koji je uspeo da pobedi Inter i Juventus, koji se u ovom trenutku nalaze na prvoj, odnosno drugoj poziciji, uz konstataciju da je to za sada bio jedini poraz i za jednu i za drugu ekipu, a ne treba pričati o tome da su upravo ova dva tima do sada najviše i pokazala u ovogodišnjem izdanju itaijanske Serije A.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, Kaljari u poslednje vreme igra zaista dobro na svom terenu i mišljenja smo ad će se ta tradicija nastaviti i posle ovog duela protiv Sasuola, pa vam hrabro savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.35.

Generalno, mečevi Sasuola nam po nepisanom pravilu skoro uvek donose dosta pogodaka, pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.70.

Za kraj, deluje da je možda i najrealnije da i jedni i drugi postignu makar po jedan pogodak na Sardiniji, pa vam predlažemo da se fokusirate na igru GG uz kvotu 1.59.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.