TIP DANA: Betis – Rendžers: Mogu li i jedni i drugi do nokaut faze Liga Evrope?

U četvrtak nas očekuje pregršt veoma interesantnih mečeva širom Evrope, pošto su na programu dueli poslednjeg kola Liga Evrope i Lige konferencija, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Betisa i Rendžersa.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 21h
.

Betis: Zeleni blistaju na svom terenu u Ligi Evrope!

Betis je osnovan 1907. godine, a zanimljivo je da su do sada Andalužani samo jednom stigli do naslova prvaka Španije i to 1934. godine.
Pored toga, popularni Zeleni su tri puta dolazili do trofeja u Kupu Kralja, uz konstataciju da se to poslednji put desilo 2022. godine, kada je Betis u velikom finalu bio bolji od Valensije, i to posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Prošle sezone su izabranici iskusnog Manuela Pelegrinija došli do šeste pozicije na tabeli, a sve to je ovom klubu donelo plasman u Ligu Evrope, što godinama unazad i jeste primarni cilj, iako na Benito Viljamarinu sanjaju o plasmanu njihove omiljene ekipe u Ligi šampiona.
Kada smo se već dotakli drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, na kolo pre kraja španski predstavnik se nalazi na prvom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na drugoplasirani Rendžers, ali i dva boda više od trećeplasirane Sparte iz Praga, od koje je ovaj tim pomalo i neočekivano izgubio u prošlom kolu, a taj susret u jednom od najlepših evropskih gradova je završen rezultatom 1:0.
Do sada je Betis odigrao pet mečeva u ovogodišnjem izdanju Liga Evrope i ostvario tri trijumfa i dva poraza, a pored pomenutog poraza od Sparte, španski predstavnik je u prvom kolu poražen i na gostovanju kod Rendžersa, sa kojim će večeras odmeriti snage na Benito Viljamarinu.
Ako se osvrnemo na špansko fudbalsko prvenstvo, doći ćemo do zaključka da izabranici Manuela Pelegrinija igraju dosta dobro u poslednje vreme, a sva je prilika da je potvrda toga i remi u prošlom kolu na svom terenu protiv Real Madrida, kada je bilo 1:1.
Pre toga su Zeleni odigrali meč bez golova na gostovanju kod Almerije, a u ovom trenutku se Betis nalazi na sedmom mestu na tabeli uz samo tri boda manjka u odnosu na petoplasirani Bilbao.
Što se tiče partija na domaćem terenu, u Ligi Evrope i La Ligi je tim iz Andaluzije odigrao ukupno deset takmičenja i još uvek ne zna za poraz, a u tom periodu je nekadašnji šampion Španije ostvario sedam trijumfa i tri remija.

Rendžers: Mogu li Policajci do prvog trijumfa na strani?

Pre nešto više od godinu dana, Rendžers je blistao u Ligi Evrope, gde su popularni Policajci stigli do velikog finala, ali su tamo poraženi od Ajntrahta iz Frankfurta, nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca.
Prošle sezone se škotski predstavnik nije proslavio u Ligi šampiona, gde je ova ekipa završila na ubedljivo poslednjem mestu na tabeli, a kada se radi o prvenstvu, ponovo je Seltik stigao do šampionske titule, i to dosta lakše nego što se očekivalo.
Primarni cilj će kao i godinama unazad biti naslov prvaka Škotske, a u ovom trenutku se tim sa Ajbroksa nalazi na drugom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Seltik.
Ono što je donekle dobro je što Rendžers pored pet bodova zaostatka ima i meč manje, i ukoliko slavi na tom duelu, ovaj tim će prići lideru na tabeli na samo dva boda zaostatka, pa nas vrlo verovatno očekuje jedan veoma neizvestan šampionat.
U prošlom kolu je inače tim sa Ajbroksa slavio na svom terenu protiv Dandija kada je bilo 3:1, a da stvari budu još bolje Seltik je izgubio na gostovanju kod Kilmarnoka (3:1).
Što se tiče Liga Evrope, primarni cilj je naravno plasman u nokaut fazu, što neće biti nimalo lak zadatak, pošto se škotski predstavnik trenutno nalazi na drugom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na trećeplasiranu Spartu, ali i bod manjka od prvoplasiranog Betisa, kod koga i gostuju u poslednjem kolu.
U prošlom kolu su izabranici Filipa Klemona samo remizirali na svom stadionu protiv Arisa iz Limasola, a taj meč je završen rezultatom 1:1. Da je kojim slučajem domaćin pobedio na tom duelu što je i bilo očekivano, Rendžersu bi u poslednjem kolu za plasman u narednu fazu bio dovoljan i samo bod, a ovako će najverovatnije morati da slavi u Andaluziji, pošto se očekuje da Sparta iz Praga savlada Aris u poslednjem kolu drugog po kvalietu evropskog klupskog takmičenja.
Za kraj, do sada je škotski predstavnik u svim takmičenjima odigrao deset mečeva na strani i ostvario šest trijumfa, dva remija i isto toliko poraza.

Naš predlog

Veoma zanimljiv meč nas očekuje u Andaluziji, a ipak kada se sve sabere i oduzme prednost na ovom duelu dajemo domaćoj ekipi i preporučujemo vam da se oprobate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.82.

Rendžersu najverovatnije samo trijumf donosi plasman u nokaut fazu drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, pa je svakako najmanje što bi ova ekipa mogla da uradi na Benito Viljamarinu, da postigne makar jedan pogodak, i zato vam savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.77.

Za kraj, kao što smo već napomenuli, Betis igra sjajno na domaćem terenu u evropskim takmičenjima, i u velikoj meri smo ubeđeni da će Zeleni slaviti i na ovom duelu, ali uz makar jedan primljen pogodak, pa predlažemo da se fokusirate na igru 1&GG uz fantastičnu kvotu 3.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.