MEČ DANA: Ferencvaroš – Fiorentina: Domaćinu dovoljan i bod, Viola želi opet u završnicu Lige konferencija!

U četvrtak je ponuda zaista fenomenalna, pošto je širom Evrope na programu neko odličnih mečeva, pošto nas očekuju dueli poslednjeg kola grupne faze Liga Evrope i Lige konferencija, a za vas smo ovog puta pripremili susret između Ferencvaroša i Fiorentine.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova i 45 minuta.

Ferencvaroš: I bod je dovoljan za prolazak u narednu fazu!

Ako se osvrnemo na prošlu sezonu, treba istaći da je Ferencvaroš uspeo da dođe do prvog mesta u grupi Liga Evrope, iako je to bila možda i jedna od najtežih grupa, u kojoj su pored mađarskog tima, tu još bili i Monako, Trabzon, koji je u to takmičenje ušao kao aktuelni šampion Turske, ali i Crvena Zvezda, koja je ostavila dosta dobar utisak u nekoliko prethodnih izdanja drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Naravno, ovaj tim je u međuvremenu stigao do novog naslova prvaka Mađarske, ali je ova ekipa odigrala katastrofalno kvalifikacije za Ligu šampiona, a potom i za Ligu Evrope, pa je Ferencvaroš morao da se zadovolji sa plasmanom u treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje.
Ni tu grupa nije nimalo naivna, pošto se u njoj nalazi Fiorentina, koja je prošle sezone stigla do velikog finala ovog takmičenja, potom nimalo naivni Genk, ali i Čukarički, koji je ruku na srce veliki autsajder u ovoj grupi.
U ovom trenutku se izabranici Dejana Stankovića nalaze na drugom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na neprikosnovenu Fiorentinu, ali i tri boda viška u odnosu na trećeplasirani Genk, pa slobodno možemo reći da se kolo pre kraja Ferencvaroš nalazi u veoma lepoj situaciji, pošto će mađarskom predstavniku za prolazak u narednu fazu biti dovoljan i bod sa ovog susreta.
Inače, u prošlom kolu je ova ekipa ostvarila veoma važan trijumf na gostovanju kod Čukaričkog i to nakon pogotka Aleksandra Pešića u osmom minutu sudijske nadoknade.
Kada se osvrnemo na partije izabranika Dejana Stankovića u mađarskom šampionatu, treba biti realan pa priznati da ova ekipa može i mora dosta bolje, pošto se u ovom trenutku Ferencvaroš nalazi na drugom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na Paks, koji je između ostalog i bio bolji od aktuelnog šampiona Mađarske u prošlom kolu, a taj duel je završen rezultatom 3:2.
Poražavajuće zvuči podatak da je ovaj tim na pet poslednjih mečeva u prvenstvu ostvario samo jedan trijumf uz dva poraza i isto toliko remija.
Za kraj, prvi duel između Ferencvaroša i Fiorentine koji je odigran u Firenci završen je rezultatom 2:2, uz konstataciju da su Ljubičasti došli do izjednačenja u trećem minutu sudijske nadoknade.

Fiorentina: Može li Viola ponovo do završnice LK?

Prošla sezona je za tim iz Firence bila izuzetno uspešna, pošto je ova ekipa uspela da izbori dva finala, i to u italijanskom Kupu gde su Ljubičasti poraženi od Intera, ali i u Ligi konferencija, gde je tim sa Artemio Frankija izgubio od Vest Hema.
Što se tiče prvenstva, izabranici Vinčenca Italijana su na kraju nažalost morali da se zadovolje sa osmom pozicijom na tabeli, koja ne donosi plasman u neko od evropskih klupskih takmičenja, međutim, Juventus je u međuvremenu izbačen iz Evrope zbog određenih malverzacija, a njegovo mesto u kvalifikacijama za Ligu konferencije je zauzela Fiorentina koja je preko Rapida iz Beča stigla do novog plasmana u Ligu konferencije, i sasvim sigurno da će Viola ponovo pokušati da dođe do same završnice.
Za sada stvari idu po planu, pošto je italijanski predstavnik kolo pre kraja već obezbedio plasman u nokaut fazu, a postavlje se pitanje da li će to biti i sa prvog mesta, koje znači i direktan plasman u osminu finala, mada smo mišljenja da to nije previše bitno za Fiorentinu, koja svakako slovi za jednog od glavnih kandidata za osvajanje trećeg po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Do sada su izabranici Vinčenca Italijana odigrali pet mečeva u ovogodišnjem izdanju Lige konferencija i ostvarili tri trijumfa uz dva remija, uz napomenu da je tim iz Firence na poslednja tri meča ostvario isto toliko trijumfa.
U prošlom kolu je prošlosezonski finalista ovog takmičenja slavio na svom stadionu protiv Genka, a taj duel je završen rezultatom 2:1, čime je praktično Viola i obezbedila plasman u dalji tok takmičenja.
Što se tiče Serije A, trenutno se Fiorentina nalazi na sedmom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Romu, što znači da se ova ekipa ravnopravno bori za četvrto mesto koje na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu šampiona.
U prošlom kolu su Ljubičasti upravo remizirali na gostovanju kod Rome, a taj duel u prestonici Italije je završen rezultatom 1:1.
Za kraj, na gostovanjima je Fiorentina u dosadašnjem toku sezone odigrala deset mečeva i ostvarila četiri trijumfa, tri remija i isto toliko poraza.

Naš predlog

Fiorentina je već obezbedila plasman u nokaut fazu Lige konferencija, i deluje zaista da je za ekipu ovakvog renomena nebitno da li će u doigravanje ići sa prvog ili drugog mesta, a sve to bi mogao da iskoristi Ferencvaroš koji generalno dosta dobro igra na svom terenu, pa vam hrabro preporučujemo da se oprobate sa jedinicom koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 3.50.

Moramo napomenuti da je i kvota na duplu šansu za ovaj susret između mađarskog i italijanskog predstavnika veoma dobra i u kladionici Meridianbet iznosi 1.62.

Biće ovo najbolja moguća prilika da se fudbaleri Ferencvaroša iskupe svojim navijačima i za nešto slabije partije u prvenstvu u poslednjih nekoliko sedmica, i deluje vrlo lako da bi izabranici Dejana Stankovića mogli da postignu makar dva pogotka na ovom susretu, pa predlažemo da se fokusirate na igru D2+, a sve to uz kvotu 3.05 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.