Najava i analiza: La Liga, 17. kolo: Može li Đirona i posle ovog kola da sačuva prvo mesto na tabeli?

Od petka su na programu mečevi sedamnaestog kola španske La Lige, koje nam sa sobom donosi pregršt veoma zanimljivih susreta, iako ovog puta neće biti nekog većeg derbija.
Lider na tabeli, ekipa Đirone će ugostiti Alaves na svom stadionu, dok će drugoplasirani Real Madrid dočekati Viljareal u prestonici Španije i to će potencijalno biti najzanimljiviji meč ovog kola.
Veoma interesantno će biti i u Baskiji gde će snage odmeriti Bilbao i Atletiko Madrid, dok Barselona putuje na teško gostovanje kod Valensije, a sve to posle poraza od Đirone na svom terenu u prošlom kolu. Sevilja će konačno pokušati da dođe do trijumf na svom terenu protiv Hetafea, dok će njen gradski rival Betis na teško gostovanje kod Real Sosijedada koji igra na veoma visokom nivou u poslednje vreme.
Ako bacimo pogled na tabelu, Đirona se kao što je dobro poznato trenutno nalazi na senzacionalnom prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na Real Madrid. Treću poziciju trenutno drži Atletiko Madrid koji ima isti broj bodova kao i Barselona, ali i meč manjka u odnosu na Katalonce.
Na petoj poziciji je trenutno stacioniran Atletik Bilbao, a na šestom Real Sosijedad, koji ima isti broj bodova kao ponos Baskije. U borbi za mesto koje vodi u neko od evropskih takmičenja su za sada još i Betis, Las Palmas i Hetafe.
Što se tiče borbe za opstanak, do sada je Almerija ubedljivo najmanje pokazala od svih timova u španskom prvenstvu, i ova ekipa je praktično već viđena u Segundi naredne sezone, a u opasnoj zoni su još i Granada i Selta.

Osasuna – Rajo Valjekano – GG @ 2.05 u Maxbet

Prvi susret sedamnaestog kola španskog prvenstva se igra u Pamploni, gde će snage odmeriti Osasuna i Rajo Valjekano.
Utisak je da domaćin ni blizu ne igra onako dobro kao što je to slučaj bio u prethodne dve sezone, a podsećamo vas da je prošlu sezonu ova simpatična ekipa završila na sedmom mestu na tabeli, koje kao što je dobro poznato donosi plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije.
Trenutno se tim iz Pamplone nalazi na četrnaestom mestu na tabeli, a u prošlom kolu je Osasuna remizirala na gostovanju kod Kadiza, kada je bilo 1:1.
Rajo Valjekano je trenutno pozicioniran na desetom mestu na tabeli, a ono što nije dobro je da tim iz Valjehasa na pet poslednjih mečeva u prvenstvu ne zna za trijumf.
U prošlom kolu je Rajo remizirao na svom terenu protiv Selte, a taj susret je završen bez pogodaka.
Vrlo lako se može desiti da oba tima postignu makar po jedan pogodak na ovom duelu u Pamploni, pa savetujemo igru GG uz kvotu 2.05 u Maxbetu.

Selta – Granada – 1 @ 1.67 u SuperBet

U subotu je na programu nekoliko veoma zanimljivih mečeva iz španskog fudbalskog prvenstva, a premijerni se igra u Vigu gde će snage odmeriti Selta i Granada.
Svakako da smo od oba tima daleko više očekivali u dosadašnjem toku šampionata, a trenutno je situacija takva da se Selta nalazi na osamnaestoj poziciji na tabeli, dok je Granada stacionirana na devetnaestom mestu, što dalje znači da se oba tima trenutno nalaze na poziciji koja na kraju šampionata znači i selidbu u niži rang.
Selta je u prošlom kolu uspela da odoli na nimalo naivnom gostovanju kod Rajo Valjekana kada nije bilo pogodaka, a zanimljivo je da je to bio treći vezani remi u prvenstvu za tim iz Viga.
Granada je sa druge strane uspela da remizira na svom stadionu protiv Atletik Bilbaa, a taj meč je završen rezultatom 1:1, uz konstataciju da je duel prekinut zbog smrti jednog navijača na tribinama.
Što se tiče prognoze za ovaj duel, mišljenja smo da je konačno vreme za jedan trijumf Selte na domaćem terenu, pa savetujemo da se oprobate sa jedinicom uz kvotu 1.67 u SuperBetu.

Atletik Bilbao – Atletiko Madrid – 3+ @ 1.93 u Meridianbet

Jedan od potencijalno najinteresantnijih mečeva ovog kola se igra u Baskiji gde će Atletik Bilbao ugostiti Atletiko Madrid.
Domaćin se trenutno nalazi na odličnom petom mestu na tabeli koje na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu Evrope, i sigurno je da bi svi bili prezadovoljni sa tim epilogom.
U prošlom kolu je ponos Baskije samo remizirao na gostovanju kod ove sezone jako loše Granade, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Atletiko Madrid je u sredu savladao Lacio i izborio plasman u osminu finala Lige šampiona i to sa prvog mesta, a što se tiče španske La Lige, trenutno se popularne Jorgandžije nalaze na trećem mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na drugoplasirani Real Madrid, ali i uz bod manjka u odnosu na kraljevski klub. U prošlom kolu su izabranici Čola Simeonea ostvarili veoma važan trijumf na svom terenu protiv Almerije, a taj meč je završen rezultatom 2:1.
Mišljenja smo da nas očekuje jedan i te kako efikasan duel, pošto će oba tima dati sve od sebe da dođu do novog trijumfa, pa preporučujemo igru 3+ uz kvotu 1.93 u Meridianu.

Sevilja – Hetafe – 1 @ 1.90 u Mozzartbet

Sevilja igra katastrofalno ove sezone, a poražavajuće zvuči podatak da se aktuelni osvajač Liga Evrope trenutno nalazi na šesnaestom mestu na tabeli uz samo tri boda manjka u odnosu na ekipe koje se nalaze u zoni ispadanja.
U prošlom kolu je ovaj tim doživeo poraz na gostovanju kod Majorke, a taj duel je završen rezultatom 1:0, uz konstataciju da je domaćin potpuno zasluženo stigao do trijumfa. Na sve to, u međuvremenu su Andalužani eliminisani i iz Lige šampiona, a ovog puta španski predstavnik nije izborio ni nastavak takmičenja u njima omiljenoj Ligi Evrope.
Sa druge strane, Hetafe je jedno od najprijatnijih iznenađenja, pošto se ova ekipa trenutno nalazi na sjajnom devetom mestu na tabeli.
Ipak, tim iz predgrađa Madrida godinama unazad igra daleko slabije na strani nego na domaćem terenu, i to je možda i najveći razlog zašto vam preporučujemo da se ovde fokusirate sa jedinicom uz kvotu 1.90 u kladionici Mozzartbet.

Valensija – Barselona – 2 @ 1.65 u SuperBet

Valensija je dosta dobro započela ovogodišnje izdanja španske La Lige i činilo se zaista da će popularni “slepi miševi” posle dosta vremena konačno biti konkurentni u borbi za mesto koje vodi u neko od evropskih takmičenja.
Ipak, deluje da nekadašnji finalista Lige šampiona kako vreme prolazi pruža sve slabije partije, pa tako Valensija na četiri poslednja duela ne zna za trijumf, a u tom periodu je ovaj tim doživeo tri poraza uz jedan remi. U prošlom kolu je trenutno jedanaestoplasirani tim na tabeli izgubio na gostovanju kod Hetafea, a taj meč u predgrađu Madrida je završen rezultatom 1:0.
Barsa je nažalost u prošlom kolu izgubila na svom stadionu od Đirone, čime su Ćavijevi puleni znatno sebi smanjili šanse da se bore za naslov prvaka ove sezone, pošto se u ovom trenutku tim sa Kamp Noua nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz čak sedam bodova manjka u odnosu na prvoplasiranu Đironu.
I pre dva dana je Barsa u Ligi šampiona poražena od Antverpena, pa se čini da je konačno došlo vreme za jedan trijumf Katalonaca, i hrabro vam savetujemo da se ovde opredelite za dvojku, a sve to uz kvotu 1.65 u sve popularnijoj SuperBet kladionici.

Almerija – Majorka – 3+ @ 2.13 u Meridianbet

Kako sada stvari stoje sva je prilika da ćemo Almeriju naredne sezone nažalost ponovo gledati u Segundi. Naime, u ovom trenutku se ova ekipa nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa samo četiri osvojena boda, a to je trenutno čak devet bodova manje u odnosu na timove koji se nalaze u bezbednoj zoni.
U prošlom kolu je “fenjeraš” odigrao jedan ne toliko loš meč na gostovanju kod favorizovanog Atletiko Madrida, a taj susret na Vanda Metropolitanu je završen pobedom domaćina od 2:1.
Majorka je sa druge strane trenutno stacionirana na petnaestom mestu na tabeli, a u prošlom kolu je ova ekipa ostvarila izuzetno važan trijumf na svom stadionu protiv Sevilje kada je bilo 1:0.
Generalno, Majorka ima dosta problema na strani ove sezone, što bi donekle možda i mogla da iskoristi Almerija, međutim, kada se sve sabere i oduzme, deluje da je dosta sigurnije da se fokusirate na golove kojih će po našem mišljenju i te kako biti na ovom duelu, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.13.

Sosijedad – Betis – GG @ 2.00 u Maxbet

Sosijedad igra na veoma visokom nivou u poslednje vreme, a pre svega treba napomenuti da je španski predstavnik izborio plasman u nokaut fazu Lige šampiona i to sa prvog mesta u grupi, ispred Intera.
Što se tiče španskog prvenstva, u ovom trenutku se tim sa Anoete nalazi na deobi pete pozicije, a kako vreme prolazi tako i Baskijci polako ali sigurno podižu svoju formu.
U prošlom kolu je Sosijedad odigrao možda i najbolji meč u dosadašnjem toku šampionata pošto je ova ekipa slavila na veoma teškom gostovanju kod Viljareala, a taj susret je završen rezultatom 0:3.
Betis je trenutno pozicioniran na sedmom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na upravo Sosijedad, pa će ovo biti najbolja moguća prilika da se Andalužani domognu pozicije broj šest. Inače, u prošlom kolu je četa Manuela Pelegrinija odigrala dosta dobar meč na svom stadionu protiv Real Madrida, koji je na kraju završen rezultatom 1:1.
Smatramo da bi ovaj susret mogao da nam donese golove na obe strane, pa preporučujemo igru GG uz sjajnu kvotu 2.00 u Maxbetu.

Las Palmas – Kadiz – 1 @ 1.95 u SuperBet

Malo ko je mogao da preetpostavi da će Las Palmas pružati ovako dobre partije u svojoj povratničnkoj sezoni u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala.
Naime, u ovom trenutku se ova ekipa nalazi na odličnom osmom mestu na tabeli, i ukoliko ovaj tim nastavi sa ovako dobrim partijama, treba očekivati čak i borbu za mesto koje vodi u Ligu konferencije.
U prošlom kolu je Las Palmas slavio na gostovanju kod Alavesa, a taj duel je završen rezultatom 0:1, uz podsećanje da je ovaj tim i pre toga pobedio i to na svom terenu protiv Hetafea.
Kadiz je vezao tri remija u prvenstvu, zahvaljujući čemu je ova ekipa uspela da se pomakne iz zone ispadanja, iako je situacija još uvek alarmantna.
U prošlom kolu je sedamnaestoplasirani tim na tabeli remizirao na svom stadionu protiv Osasune, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Veoma težak meč za prognozu, ali smo mišljenja ipak da će domaćin nastaviti sa sjajnim partijama pa preporučujemo jedinicu uz kvotu 1.95 u SuperBetu.

Real Madrid – Viljareal – 4+ @ 1.93 u Meridianbet

Verovatno najzanimljiviji meč ovog kola se igra na Santjago Bernabeu gde će kraljevski klub ugostiti Viljareal.
Trenutno se Madriđani nalaze na drugom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasiranu Đironu, a u prošlom kolu su izabranici Karla Ančelotija samo remizirali na gostovanju kod neugodnog Betisa, pošto je taj duel na Benito Viljamarinu završen rezultatom 1:1.
Ipak, na osnovu svega onog što smo do sada videli, i pored odličnih partija Đirone, deluje ipak da je Real Madrid glavni favorit za osvajanje šampionske titule.
U goste im stiže Viljareal koji se trenutno nalazi na jako lošem trinaestom mestu na tabeli i svakako da smo svi daleko više očekivali od popularne “žute podmornice”.
Sigurno je da prestonica Španije nije mesto gde bi Viljareal mogao da se “vadi”, međutim, iako smo u velikoj meri ubeđeni u pobedu najtrofejnijeg evropskog kluba, smatramo da je ipak isplatljivije probati sa igrom na veliki broj pogodaka, pa preporučujemo da odigrate igru 4+ uz kvotu 1.93 u Meridianu.

Đirona – Alaves – 1 @ 1.50 u Mozzartbet

Poslednji meć sedamnaestog kola najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala se igra u Kataloniji gde će hit ovogodišnjeg izdanja La Lige, ekipa Đirone, ugostiti Alaves.
Nema se šta reći za partije Đirone u dosadašnjem toku sezone, osim da je ovo nešto što ni oni najveći optimisti nisu mogli da zamisle. Podsećanja radi, trenutno ovaj tim zauzima prvo mesto na tabeli i ima dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Real Madrid.
U prošlom kolu su izabranici trenera Mičela koji radi fenomenalan posao na klupi Katalonaca, slavili na gostovanju kod Barselone, a taj meč je završen rezultatom 2:4.
Alaves sa druge strane za primarni cilj ima opstanak, a trenutno se klub iz Baskije nalazi na odličnom dvanaestom mestu na tabeli, i ako se po jutru dan poznaje ovu ekipu bi i naredne sezone morali da gledamo u društvu najboljih.
U prošlom kolu je Alaves poražen na svom terenu od Las Palmasa, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Došli smo čak u situaciju da bi sve osim jedinice na ovom duelu bilo veliko iznenađenje, pa vam predlažemo da se i fokusirate na pobedu domaćina uz kvotu 1.50 u Mozzartu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.