Tip dana košarka: Partizan – Budućnost: Crno-beli u seriji odličnih rezultata dočekuju uzdrmanu Budućnost!

Partizan će u okviru 12. kola ABA lige dočekati Budućnost. Oba tima su na identičnom skoru pošto nakon 11 odigranih kola imaju 8 pobjeda i 3 poraza. Tim iz Humske ulice je slavio na poslednja 4 meča u Beogradu protiv tima iz Podgorice, a ovaj meč je na programu od 21 čas.

Partizan: Nastaviti sa sjajnim partijama!

Željko Obradović je mnogo puta u poslednje vrijeme govorio o tome koliko je važno da ekipa vjeruje u sebe i kvalitet, individualni i timski koji nesumljivo posjeduje. Posle tijesnog nadmudrivanja sa Panatinaikosom, onda i Monakom, pa Armanijem, onda i Žalgirisom prije samo dva dana. Sezona je i dalje mlada, iako smo već duboko zagazili u decembar i proces sazrijsevanja, učenja i rasta ekipe nešto je za šta najviše treba ono čega najmanje ima, a to je vrijeme. Zato košarkaši Partizana nastavljaju da uče u hodu i stečeno znanje prenose na parket gdje su rezultati automatski sve bolji.
Znao je devetostruki šampion Evrope u tom momentu dvije stvari – da pobjede na domaćem terenu neće imati mnogo smisla ako se ne potkrijepe i reckama na strani, kao i da tas na vagi mora konačno da prevagne na stranu njegovog tima kada ne igra pred 20.000 svojih pristalica, posle četiri neizvjesne završnice okončane porazima.
U Pireju (94:98 posle produžetka), Vitoriji (83:84), Minhenu (85:94) i Istanbulu (94:100) nije se dalo crno-bijelima da uzmu brejk, zato je na nikad jednostavnom i lakom megdanu Žalgirisu u Kaunasu probijena barijera u već viđenom scenariju za Partizan. Koliko je važno to što je šampion Jadranske lige uzeo drugu pobjedu na strani, toliko je važan i način na koji je se došlo do već osme pobjede u Evropi. To nas vraća na onaj deo “već viđeno“, jer su crno-beli u Kaunasu proživjeli svojevrsni deža vi. Sjetiće se mnogi da je Partizan tada savladao Žalgiris gotovo na identičan način kao u četvrtak uveče. Furiozno prvo poluvrijeme sa 16, odnosno 19 poena više, posle čega bi se desio manji pad u trećoj deonici uz uspiješno odbijene napade i rutiniranje u odlučujućih deset minuta.
Sa četiri vezane pobjede, Partizan je trenutno ekipa u najboljoj formi od svih učesnika Evrolige. Real Madrid i Virtus Bolonja ih imaju po tri, a Valensija dvije. Taj niz lansirao je Parni valjak u gornji dom u kojem želi da ostane sve do kraja, što bi potencijalno dalo prednost domaćeg terena u četvrtfinalu. A tu je Željkov Partizan i ove godine skoro pa neprikosnoven.
Već 3 poraza u ABA ligi ne ostavljaju više prostora za grešku i sigurno je da je za sve u klubu najvažnije samo ono što slijedi, a to je Budućnost, posle čega tek dolazi i “ekskurzija“ po Španiji.

Budućnost: Teško na gostovanju u Beogradu!

Ekipa iz Podgorice je puna ambicija ušla u novu sezonu ABA lige i Evrokupa. Međutim već sada u decembru se ne vide obrisi ozbiljnog tima i nekog potencijalno velikog rezultata kom će navijači Budućnosti nadaju još od onog osvajanja Jadranskog takmičenja.
Nakon dobrog starta sezone i prve pozicije na tabeli ABA lige, uslijedio je poraz od Crvene zvezde u Beogradu i čini se da je od tog momenta sve krenulo nizbrdo. Petar Mijović je nakon poraza od Arisa u Evrokupu smijenjen i tako je Budućnost u nastavak sezone ušla sa novim trenerom. Vezala je Budućnost dva poraza, od Cedevita Olimpije i Igokee ali su negativan niz prekinuli pobjedom u Čačku. Nakon toga su ugostili ekipu FMP-a u prethodnom kolu i uspijeli uz dosta muke da trijumfuju. Očekivala se glatka pobjeda Budućnosti. Sve je bilo na strani Podgoričana: kvalitet tima, domaći teren, kao i očajna forma FMP-a. Nije na kraju bila baš drama, ali nije se crnogorski predstavnik u ABA ligi ni prošetao do pobjede protiv Pantera – 82:76.
Utakmica u Morači bila je, u stvari, festival loših šuteva za tri poena. Za 40 minuta dva tima dala su zajedno – devet trojki. A, šutirala su tačno 50 puta! Malo bolji procenat imala je Budućnost, koja je pogodila pet iz 21 pokušaja, dok je FMP ubacio četiri iz 29 šuteva.
Budućnost je vodila gotovo sve vrijeme, samo što je maksimalna razlika bila 11 poena u drugoj četvrtini i dva puta u poslednjoj dionici. Uspijevao je FMP da se vrati, pa da zapreti prilaskom na dva poena zaostatka (74:72), ali su Podgoričani uspijeli da odbiju taj napad Beograđana i da upišu drugi uzastopni trijumf u ABA ligi.
Novi poraz pretrpela je i Budućnost u poslednjem kolu Evrokupa, pošto je u Morači ubjedljivo slavio Turk Telekom, 73:96. Podgoričani su tako pretrpjeli sedmi poraz (4-7), dok je turski tim posle osam vezanih neuspijeha, nanizao i treći trijumf (3-8). U ekipi Budućnosti najefikasniji Mekilni Rajt sa 23 poena, ali su ga ispratili samo Petar Popović sa 15 i Vladimir Mihailović sa 11 poena.
Tim iz Podgorice na poslednja 4 gostovanja u Beogradu ne zna za trijumf, pa je veoma teško za očekivati da večeras naprave neko čudo.

Naš prijedlog

Partizan u ovaj meč ulazi kao apsolutni favorit i kvota na njihovu pobjedu je svega 1.16 u PrimoBet kladionici, dok je kvota na pobjedu gostiju 4.75.

Ekipa Partizana je podigla nivo odbrane u poslednje vrijeme, pa smo mišljenja da Budućnost neće imati rešenja za njihovu agresivnu odbranu, prema tome predlažemo igru G- (granica 77.5) po kvoti 1.75 u PrimoBet kladionici, dok se kao veoma zanimljiva igra ističe 1&UP- (granica 166.5) po kvoti 2.20 takođe u PrimoBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.