Najava i analiza: Premijer liga, 17. kolo. Najveći derbi engleskog fudbala na Enfildu u nedeljno popodne, Liverpul brani tron u duelu sa Junajtedom

premijer liga

Novo, 17. kolo, engleske Premijer lige otvoreno je utakmicom u Notingemu između Foresta i Totenhema. U dva dana vikenda odigraće se još devet mečeva. Apsolutni derbi je okršaj Liverpula i Mančester Junajteda na Enfildu, a posebnu draž ”najvećoj utakmici u Engleskoj” daje činjenica da su Redsi prošloh vikenda preuzeli čelnu poziciju na tabeli. Njihov kiks čekaju Arsenal i Aston Vila, koji se sastaju sa Brajtonom odnosno Brentfordom, ali i aktuelni šampion Siti koji ima četiri boda manje i duel sa Palasom na Etihadu. Predložene kvote važile su u vreme sastavljanja predloga.

Bornmut – Luton – GG @1.80 u Primobet

Gledajući samo učinak u poslednjih mesec dana Bornmut je najuspešniji klub u Premijer ligi. Trešnjice su na poslednjih pet mečeva pobedile četiri puta i jednom igrale nerešeno. Pobeđeni su ozbiljni timovi, poput Njukasla na Vitalitiju ili Junajteda u Mančesteru, ali je osvojen bod i protiv, ove sezone, ”strašne’ Aston Vile. I dalje je Bornmut u donjoj polovini tabele, ali se dosta odmakao od timova u zoni ispadanja, a da se ne lažemo, jedini cilj ovog kluba je opastanak. Blista Dominik Solanke, ne samo da je najbolji igrač, već ponovo i najbolji strelac Bornmuta, ali sve pohvale idu i na adresu perspektivnog španskog trenera Andonija Iraole. U Bornmut dolazi Luton, Šeširdžije su poražene u tri prethodna kola, ali su u dva poslednja igrali protiv Arsenala i Sitija. U oba ta meča bili su i u vođstvu, ali ga nisu sačuvali. Luton igra slabije na strani, pobedili su samo Everton i uzeli bod u Notingemu, ali često daju golove, pa verujemo da će u tome uspeti i u Bornmutu. Naš predlog je igra gol-gol sa kvotom 1.80 u kladionici Primobet.

Čelsi – Šefild junajted – 1,3+ @ 1.71 u Meridianbet

Na papiru najzad jedan lakši meč za Čelsi. Plavci nikako da se presele u ”gornji dom” i ovaj duel dočekuju tek na 12. mestu što je ponižavajuće za tim njihovog renomea, bivšeg šampiona Evrope. Iza njih je serija baš teških utakmica, u novembru i decembru su igrali protiv totenhema, Sitija, Junajteda, Brajtona, Njukasla i Evertona. Bilo je odličnih igara poput onih sa Sitijem i Totenhemom, ali i nešto slabijih, kao što je izdanje sa Gudisona prošlog vikenda. Šefild junajted je i dalje na poslednjem mestu i pored činjenice da su u prošlom kolu pobedili Brentford na svom Bramal Lejnu. Bila je to tek druga pobeda Oštrica u sezoni, a i prvu su ostavrili pred svojim navijačima. Na strani tim iz Jorkšira igra mnogo slabije, imaju samo jedan bod sa gostovanja uz šest poraza. Novi im se smeši na Stamford Bridžu, a pored jedinice mogli bi da vidimo i dosta golova. Naš predlog je kombinacija 1,3+ sa koeficijentom 1.71 u kladionici Meridianbet.

Mančester Siti – Kristal Palas – 1,0-3 @ 2.10 u MaxBet

Nezabeleženo je, bar u novijoj istoriji Mančester Sitija, da ovaj tim nema pobedu na četiri uzastopne utakmice u Premijer ligi, ali se i to dogodilo. Međutim, treba pogledati rivale s kojima su Građani igrali, Čelsi, Liverpul, Totenhem i Aston Vila, pa i u tom nizu su imali samo jedan poraz. Iz začaranog kruga je teško izaći a u to su se uvereili i fudbaleri evropskog i engleskog šampiona u meču sa Lutonom. Čak i protiv debitatnta u Premijer ligi imali su dosta problema i do pobede su stigli zahvajujući preokretu u drugom poluvremenu. U međuvremenu su gostovali i u Beogradu gde su pobedili Crvenu zvezdu i sa maksimalnim učinkom, po čemu su bili jedini uz Real Madrid, završili grupnu fazu Lige šampiona. Gvardioa je duel sa Zvezdom iskoristio da odmori neke nosioce igre i glavnu rolu su imali mladi fudbaleri koji nemaju pansu da tako često igraju u važnim takmičenjima. U tim se vraća Rodri a oporavio se i Haland, pa će Palasu biti jako teško da izbegne poraz. Orlovi nisu u dobrom momentumu, uzeli su samo jedan bod u poslednjih pet rundi i eto ih na 15. mestu na tabeli. Roj Hodson ima iskustvo ali protiv suvog kvaliteta neće moći, naš predlog je kombinacija jedinice uz ne baš mnogo golova. Za 1,0-3 kvota je 2.10 u kladionici MaxBet.

Njukasl – Fulam – GG3+ @ 2.10 u SuperBet

Teška sedmica je iza Njukasla. Mođemo samo da nagađamo u kakvom su raspoloženju navijači Svraka posle ispadanja iz Evrope i, pre toga, poraza na gostovanjima kod Totenhema i Evertona. Da sve bude gore, Njukasl je imao prednost protiv Milana i priliku da ode u osminu finala Lige šampiona, a onda je ostao i bez trećeg mesta i selidbe u Ligu Evrope. Jedino dobro iz svega je to što sada mogu da se okrenu domaćim takmičenjima, oni su u završnici EFL kupa, ali su u Premijer ligi tek na 7. mestu sa dvocifrenim zaostatkom za vodećim Liverpulom. Za razliku od Evrope Njukasl na svom terenu igra odlično u Premijer ligi, ima 7 pobeda i samo jedan poraz, pa je svakako favorit u duelu sa Fulamom. Međutim, Kolibari su tim koji je u sjajnoj formi, na poslednja četiri meča dali su 16 golova, a pritom su čak i poraženi u jednom. Od Liverpula su na Enfildu izgubili sa 4:3, ali su zato sa po 5:0 na svom Krejven Kotidžu slavili protiv Notingema i Vest Hema. Biće golova na Sent Džejms parku, verujemo na obe strane. Za GG3+ koeficijent u kladionici SuperBet iznosi 2.10.

Barnli – Everton – 0-2 @ 1.80 u Primobet

Na prvi pogled radi se o duel direktnih konkurenata za ispadanje, bar tako govori tabela, ali to je samo zato što Everton ima kaznu Saveza od 10 bodova minusa. Da nije nje Karamele bi bile na visokom 10. mestu. Pored toga treba reći i da je Everton u odličnoj formi, najboljoj u poslednjih par sezona, pa u sedam prethodnih rundi ima pet pobeda i jedan remi. U tri poslednja kola pobedili su Notingem u gostima te Njukasl i Čelsi na svom Gudisonu. Za tih 270 minuta igre mreža im se nije zatresla nijednom. Sve su to lošđe vesti za Barnli koji nikako da izađe iz zone ispadanja, a to neće uraditi ni posle ovog kola. Klaretsi imaju samo 8 bodova i sve više se pravi jaz između tri poslednjeplasirane ekipe, uz Barnli su to Šefild i Luton, i ostatka lige. Postoji opasnost da novajlije u Premijer ligi već na polovini sezone budu u skoro izgubljenoj situaciji. Na Turf Muru je Barnli imao sedam uzastopnih poaraza pre nego što je pobedio Šefild junajted sa 5:0 pre dva kola. U dva prethodna su gostovali, izgubili minimalno u Vulverhemptonu ali uzeli važan bod na teškom gostovanju u Brajtonu. Čeka nas tvrd meč u Barnliju i mali broj golova ukupno. Za 0-2 gola kvota je 1.80 u kladionici Primobet.

Arsenal – Brajton – 1x,4+ @ 2.70 u Meridianbet

Tobdžije su poražene u Birmingemu od Aston Vile i tako se svrstale u red žrtava ovaog tima na Vila parku ove jeseni. Svih osam ekipa koje su dolazile u Birmingem su poražene, a pored Arsenala to se dogodilo i aktuelnom šampionu Sitiju. Prepustio je Arsenal, zbog tog poraza, prvo mesto Liverpulu, i sada ima jedan bod manje od Redsa. Pred duel sa brajtonom Artetin tim ima imperativ pobede, a španski trener je iskoristio duel Lige šampiona sa PSV-om u Ajndhovenu da odmori neke prvotimce. Čak i u kombinovanom sastavu nisu poraženi u Holandiji i završili su takmičenje u grupi na prvom mestu. Brajton je pobedio u četvrtak Marsej na svom Ameksu i osvojio prvo mesto u Ligi Evrope. Igraće u osmini finala i preskočiti dva termina za baraž, što uopše nije nevažno uzimajući u obzir broj utakmica koje se igraju na Ostrvu. Brajton igra dobro, na poslednjih 11 utakmica, računajući Premijer ligu i Ligu Evrope, imaju samo jedan poraz i to onaj od Čelsija u Londonu. Trenutno su osmi na tabeli i pokušaće da za vreme ”božićnog ludila” uhvate priključak sa timovima u zoni plasmana u Evropu. Očekujemo dosta golova na Emirejtsu, a uz jedinicu dodajemo i x jer se sa Galebovima nikad ne zna. Za 1x,4+ kvota u kladionici Meridianbet iznosi 2.70.

Brentford – Aston Vila – GG @ 1.60 u SuperBet

Mic po mic i Vila je stgla do trećeg mesta sa samo bodom manje od Arsenala i dva od vodećeg Liverpula. Hipotetički bi mogli na vrh već posle ovog kola, ali treba reći da je ekipe iz birmingema ogromnu većinu bodova osvojila na svom Vila parku. Ove sezone su odigrali 8 mečeva kao domaćini i na svim osam pobedili. Ako dodamo i 8 sa kraja prošle sezone, Vila ima ukupno 16 uzastopnih poebda pred svojim navijačima. Poslednje žrtve Emerijevog tima bili su Siti i Arsenal, njih je Aston Vila pobedila sa identičnih 1:0 u samo četiri dana. U četvrtak je Vila gostovala u Mostaru i odigrala nerešeno sa Zrinjskim, ali je i to bilo dovoljno za prvo mesto u grupi i plasman u osminu finala Lige konferencija. Gostovanje na Komjunitiju neće biti lako za Emerijev tim, Brentford je u poslednjih pet kola pobedio jednom i izgubio četiri puta, pa je pred ovaj meč u situaciji da ne sme da izgubi. Vila je tri puta izgubila u gostima, ali je na prethodna dva pobedila Totenhem i uzela bod u Bornmutu. Golovi su prvi izbor, a očekujemo bar po jedan na obe strane. Za GG koeficijent u kladionici SuperBet iznosi 1.60.

Vest Hem – Vulverhempton – 1 @ 2.25 u Mozzartbet

Katastrofu je doživeo Vest Hem u malom londonskom derbiju na Krejven Kotidžu u duelu sa Fulamom. Izgubili su sa 5:0 i to je zabrinulo navijače pred okršaj sa nemačkim Frajburgom u Ligi Evrope, ali i pred nastavak sezone u Premijer ligi. Za sada se čini da su se brzo oporavili, Frajburg su pobedili u Četvrtak i osvojili prvo mesto u grupi, samim tim i direkto otišli u osminu finala ovog takmičenja. Situacija u Premijer ligi je daleko od idealne, ekipa Dejvida Mojesa je tek na 9. mestu a ambicije su im značajno veće. Brine i činjenica da su više bodova doneli sa gostovanja nego što su ih osvojili na svom terenu, ali su i dve utakmice više igrali na strani. Sada na Olimpijski stadion dolazi Vulverhempton. Vukovi su poraženi na tri prethodna gostovanja, kod Šefilda, Fulama i Arsenala, ali su u dve prethodne runde, u kijima su igrali na svom Molinjuu uzeli četiri boda. Pobedili su Barnli i remizirali sa Notingem Forestom, pa je pravo pianje da li su u potpunosti zadovoljni takvim učinkom. Čekićari su favoriti i verujemo u njihov trijumf u ovom meču protiv Vulvsa. Za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 2.25.

Liverpul – Mančester Junajted – 1,4+ @ 2.20 u MaxBet

Da li je mogao da se dogodi lošiji trenutak za Junajted a ode na gostovanje na Enflid. Evo, prosto ne znamo, ali valjda neće da se ponovi scenario iz marta ove godine kada su Redsi slavili sa 7:0 protiv svog najljućeg rivala. Strepnja navijača Junajteda da se može dogoditi nešto slično ima realnu podlogu, pre svega zbog očajnih igara njihovih ljubimaca, ali i dobre fore Liverpula. Redsi su od prošlog vikenda lideri u Premijer ligi, iskoristili su poraz Arsenala u Birmingemu i svoj trijumf nad Palasom na Selhurst parku. Istina, imaju samo bod više od Tobdžija i dva od Aston Vile, pa bi se hipotetički mogli naći na trećem mestu već posle ovog kola. Prvi predusplov za to je da izgube od Jnajteda a u to jednostavno ne možemo da povereujemo. U prethodnoj sedmici Junajted je doživeo dva teška udarca na svom Old Trafordu. Prvo ih je Bornmut pobedio sa 3:0 u prvenstvu a onda i Bajern sa 1:0 u Ligi šampiona. Poraz od Bavaraca ih je izbacio iz Evrope za ovu sezonu, pošto su zauzeli poslednje mesto u konkurenciji Bajerna, Kopenhagena i Galatasaraja. U slučaju novog poraza od Liverpula, veliko je pitanje da li će Erik ten Hag Novu godinu dočekati u Mančesteru a ne u Amsterdamu. Veliko je pitanje koliko će još strpljenja biti za holandskog stručnjaka. Liverpul ne đeli da siđe sa vrha i očekujemo ssiguran trijumf protiv Junajteda koji bi mogao da postigne neki gol, ali to je sve. Za kombinaciju 1,4+ kvota je 2.20 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.