Tiket dana Evroliga (utorak, 19.12.2023)

Pred nama je 15. kolo Evrolige, a večeras je na programu pet veoma zanimljivih duela. Napominjemo da su kvote i granice bile aktuelne u momentu pisanja tiketa.

Alba Berlin – Barselona – H2 (granica 8.5) @ 1.90 u MeridianBet

Ekipa Barselone večeras od 20 časova gostuje u Berlinu i sve sem ubjedljive pobjede gostiju biće svojevrsno iznenađenje. Na poslednjih 8 utakmica na kojim su gostovali upisali su samo 2 trijumfa i zaista se može konstatovati da igraju dosta slabiju košarku u gostima. Međutim u prilog im danas ide činjenica da igraju protiv jedne od najslabijih ekipa u Evroligi ove sezone. Prije svega par dana Barselona je savladala Baskoniju sa 20 razlike i sigurno je da im je taj meč ulio dodatnu dozu samopouzdanja pred gostovanje u Njemačkoj. U prethodnom kolu su neočekivano poraženi od Olimpije iz Milana i izvjesno je da će u ovom meču htjeti da se vrati na pobjednički niz. Naš prijedlog za ovu utakmicu je igra H2 (granica 8.5) po kvoti 1.90 u MeridianBet kladionici.

Makabi Tel Aviv – Baskonija – 2 @ 3.05 u MeridianBet

Turbulentan početak sezone i loši rezultati za Baskoniju su čini se postali prošlost povratkom Duška Ivanovića na klupu tima iz Vitorije, ali i povratko Hauvarda koji je bio povrijeđen. Baskonija je ekspresno iz donjeg doskočila u gornji dio tabele pa sa skorom 8-6 zauzima 6. mjesto na tabeli. U poslednjem kolu su zakazali u meču protiv Virtusa, a slično je bilo i za vikend kada su poraženi od Barselone u ACB ligi sa čak 20 poena razlike. Makabi je od iznuđenog dolaska u Beograd uspio da se konsoliduje i do sada bilježe zaista dobre rezultate, imaju identičan skor od 8 pobjeda i 6 poraza i ozbiljno pretenduju na sam vrh tabele. Poznato je da na njihovim utakmicama u hali Aleksandar Nikolić nema publike i da u takvoj atmosferi bukvalno ne postoji prednost domaćeg terena. Duško Ivanović danas u dobro poznatoj dvorani i sigurno je da će imati dodatni motiv da slavi u Beogradu i tako vrati svoj tim na pobjednički kolosijek. Naš prijedlog na ovom meču je pobjeda gostiju po kvoti 3.05 u MeridianBet kladionici.

Valensija – Partizan – 2 @ 2.00 u MeridianBet

Tim Željka Obradovića danas gostuje u Valensiji na mjestu na tom nikada ranije nisu slavili. Prošle sezone je tim iz Španije uspio oba puta da trijumfuje protiv crno-bijelih i jasna je namjera da se ta negativna tradicija već jednom prekine. Partizan u zaista odličnoj formi i odličnom momentumu ulazi u ovaj meč. Četiri vezana trijumfa u Evroligi, lagano odrađivanje posla u ABA ligi i čini se da Partizan polako ulazi u onaj prepoznatljivi ‘mod’ od prošle godine kada su bukvalno gazili sve pred sobom. Poenterski gledano Valensija bilježi 75 poena u prosijeku, dok Partizan postiže nevjerovatnih 87.2 poena po meču. Ne treba izostaviti i da je Valensija u sjajnoj formi koja traje još od onog meča sa Crvenom zvezdom kada su trijumfovali u dosta neizvjesnoj završnici, međutim jasno je da Partizan igrački ima dosta kvalitetniji tim. Trifunović i Kaminski su otputovali sa ekipom u Španiju i za očekivati je da u ovom duplom kolu dodatno pomognu svom timu. Mišljenja smo da je Partizan ovde bliže pobjedi i prema tome predlažemo čistu dvojku na goste po kvoti 2.00 u MeridianBet kladionici.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u MeridianBet kladionici iznosi 11.59.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.