Najava i analiza: Bundesliga, 16. kolo: Farmaceuti protiv Bohuma za savršenu jesen, Bajern kod Vukova, Dortmund čeka svog dželata

Pred nama je poslednje kolo Bundeslige u 2023. godini. Utakmicama 16. kola završiće se jesenji deo sezone, a poslednje kolo prvog dela šampionata igraće se u januaru. Nekog velikog derbija nema u ovom kolu, ali će svakako najviše pažnje izazvati dueli u Dortmundu, Leverkuzen i Volfsburgu, mada su u Bundesligi sve utakmice jedna dimenzija više. Predložene kvote bile su aktuelne u vreme sastavljanja predloga.

Verder – Lajpcig – 2,2+ @ 1.83 u MaxBet

Ni jedan od ovih timova ne može biti u potpunosti zadovoljan svojim učinkom u prvom delu sezone. Verder ima mnogo manje ambicije od Bikova i za ”zelene” je samo opstanak legitiman cilj. Plasman nije dobar, Verder je tek na 14. mestu sa 15 bodova, šest više od prvog tima ispod crte. Ipak, u prethodna dva kola ovaj tim je osvojio 4 boda. Prvo su na svom terenu slavili protiv Augzburga da bi prošlog vikenda uzeli bod na teškom gostovanju u Menhengladbahu. Ponovo je napad bio bolji deo tima i na oba meča Verder je postigao po dva gola. Sada na Vezer dolazi Lajpcig, jedan od najboljih timova lige, ali i nemački predstavnik u Ligi šampiona. Bikovi su vezali četiri pobede, tri u Bundesligi i jednu u Ligi šampiona i u dobrom raspoloženju putuju u Bremen. Novajlija Openda je najbolji strelac gostiju sa 10 golova i očekujemo da oni budu efikasni i na Vezeru. Naš predlog je pobeda gostiju koji daju i dva gola , a za 2,2+ kvota je 1.83 u kladionici MaxBet.

Dortmund – Majnc – H1 @ 2.28 u Primobet

Verovatno je svima još u dobrom sećanju utakmica poslednjeg kola prethodne sezone u Bundelsigi i gostovanje Majnca u Drtmundu. Sve je bilo spremno za šampionsko slavlje Milionera, samo je trebalo dati jedan gol više od gostiju i Salatara će, posle pune decenije napustiti Minhen. Ali, nije kome je rečeno… Borusija nije uspela da savlada Majnc, čak je i do remija stigla tek u sudijskoj nadoknadi. To nije bilo dovoljno da završe ispred Bajerna na tabeli s obzirom da su Bavarci slavili u kelnu, takođe kasnim golom Musijale. Mnogo je suza proliveno te majske večeri u Dortmundu, a prilika da se Majncu vrati barem deo dugova otvorila se u ovom kolu. Ponovo se igra u Dortmundu, a Majnc stiže kao jedan od najskabijih timova lige. Nije ni Borusija u nekoj sjajnoj formi, na pet poslednjih utakmica nisu uspeli da pobede, tru u Bundesligi, jednoj u DFB kupu i jednoj u Ligi šampiona, ali im je taj remi sa PSŽ-om doneo prvo mesto u grupu. Majnc nije dao gol već tri kola i nema nikakve šanse u ovom meču. Očekujemo ubedljivu pobedu domaćina, makar sa dva gola razlike. Za H1 kvota je 2.28 u kladionici Primobet.

Hofenhajm – Darmštat – GG3+ @ 1.90 u SuperBet

Novajlija Darmštat je posle poraza od Volfsburga na svom terenu pao na poslednje mesto na tabeli. To im je bio treći uzastopni poraz, a Ljiljani posebno imaju problem na svom terenu gde nisu dali gol na poslednja tri meča. Nisu mnogo uspešniji ni na strani, bez pobede su na poslednjih osam kola i za to vreme su samo dva puta osvojili po bod. Teško će im biti u Sinshajmu, Hofenhajm je imao odličan početak sezone ali su u poslednje vreme malo popustili. Držao ih je fantastičan učinak u gostima, na pet prvih utakmica ostvarili su isto toliko pobeda, ali je u naredne tri uzeo samo bod. U subotu su izgubili u Lajpcigu, ali su ponovo dali gol. Efikasnost je zaštitni znak, Pelegrino Mataraco neguje takav stil igre, a i takve fudbalere ima. Hof je pred ovo kolo na 7. mestu, jihov cilj je povratak u Evropu i oni su na dobrom putu da to ostvare. Za goste je važan samo opstanak i moraće što pre da se vrate na pobednički kolosek. Biće golova u Sinshajmu, i to na obe strane. Za GG3+ kvota je 1.90 u kladionici SuperBet.

Union Berlin – Keln – 0-2 @ 1.90 u Mozzartbet

Od promene trenera Union je odigrao nekoliko dobrih mečeva, novi trener Bjelica je stabilizovao ekipu šokiranu serijom poraza u svim takmičenima i odlaskom dugogodišnjeg trenera Fišera. Ostvario je i jednu pobedu, prvu još od avgusta, kada su dobili Menhengladbah na svom terenu sa 3:1. Međutim, prvo je Union izgubio od Reala u Ligi šampiona u Berlinu, mada je pružio odličnu igru, a onda je totalno podbacio na važnom meču u Bohumu i izgubio sa 3:0. Berlinci su van zone ispadanja samo zahvaljujući boljoj gol razlici od Kelna, ali imaju i jedan zaostali meč, samo je pitanje šta mogu u njemu jer igraju protiv Bajerna. Mnogo im je važniji ovaj duel sa Kelnom u ”Kući starog šumara”. Jarčevi su tim sa dna tabele, imaju 10 bodova, kao i njihov rival, a u nedelju su izgubili u Frajburgu sa 2:0, što im je bio četvrti uzastopni meč bez postignutog gola. Biće ovo vrlo tvrd meč, bodovi su važni i jednima i drugima, a poražena ekipa biće u zoni ispadanja tokom pauze u prvenstvu. Odigrajte na mali broj pogodaka, za 0-2 gola kvota u kladionici Mozzartbet iznosi 1.90.

Leverkuzen – Bohum – 1,4+ @ 2.12 u Meridianbet

Šta god se desilo u ovom meču Farmaceuti će božićne i novogodišnje praznike dočekati kao lideri na tabeli. Da bi bili i nezvanični jesenji prvaci moraće da pobede Bohum, s obzirom da se poslednje kolo prvog dela prvenstva igra tek sredinom januara. Bajer je lako izašao na kraj sa Antrahtom u nedelju i ako ne izgubi od Bohuma, što je i realno, završiće jesen bez poraza, ne samo u Bundesligi već i u DFB kupu i Ligi Evrope, dva takmičenja u kojima imaju sve pobede. U 15 utakmica u prvenstvu Leverkuzen ima 12 pobeda i tri remija, što niko nije mogao da pretpostavi. Već sada je Ćabi Alonso jedan od najtraženijih trenera u Evropi i pitanje je koliko će još vremena provesti na Baj areni. Bohum je pobedom nad Unionom u subotu uradio veliku stvar i odmakao na šest bodova od zone ispadanja, tačnije prvog tima u njoj. Nije sve idealno u ovom klubu, ali je opstanak jedini cilj i ove sezone. Meč u Leverkuzenu je i svojevrstan lokalni derbi, samo pedesetak kilometara deli ova dva grada, a što se ishoda tiče sve osim pobede domaćina bila bi prvorazredna senzacija. Uz jedinicu biće i golova, a za 1,4+ kvota je 2.12 u kladionici Meridianbet.

Ajntraht – Menhengladbah – GG @ 1.60 u SuperBet

Ne znamo kako da okarakterišemo ekipu iz Frankfurta. Ajntraht pobedi Bajern na svom terenu sa 5:1, a odmah zatim izgubi od nejakog Aberdina u Škotskoj, ili lako položi oružje u Leverkuzenu. Ta pobeda nad Bavarcima je jedina još od Berlina protiv Uniona početkom novembra. Uz jedan trijumf imaju i šest poraza, računajućui sva takmičenja, a najteži udarac je svakako poraz u osmini finala DFB kupa od trećeligaša Sarbrikena. U poslednjoj utakmici u 2023. godini u bankarski centar Evrope dolazi Borusija iz Menhengladbaha. Ždrepci su uzeli samo bod u dva prethodna kola, poraz u Berlinu i remi sa Verderom prošlog vikenda u ovom momentu su bili dovoljni samo za 11. mesto. Niko nije zadovoljan takvim epilogom, ali se radi o jednoj od najmlađih ekipa u Bundesligi i tek treba očekivati prava izdanja. Ajnztraht nije uspeo da nadomesti učinak Kolo Muanija, mada je njegov naslednik Omar Marmuš postigao već 7 golova. Za ovaj meč predlažemo igru na golove, a očekujemo ih na obe strane. Za GG kvota ne 1.60 u kladionici SuperBet.

Hajdenhajm – Frajburg – T12+ @ 2.30 u Primobet

Posle serije loših rezultata Hajdenhajm je vezao dva pobede u Bundesligi, ali sada se sastaje sa Frajburgom koji ponovo igra kao i prethodnih sezona i ima tri uzastopna trijumfa i to bez primljenog gola. Ponovo je Frajburg na mestu koje vodi u Evropu, a još uvek je deo i Lge Evrope u ovosezonskom izdanju. Porazom u Londonu od Vest Hema pali su na drugo mesto u grupi i čeka ih baraž za plasman u osminu finala. Sada im je najbitnije da nastave sa pobedama i na pauzu odu nakon lepe serije trijumfa. Hajdenhajm će pokuašti da im pomrsi konce, ovaj tim je pravo osveženej u Bundesligi i, mada je debitanat, igra sasvim zrelo. Trener Frank Šmit je osposobio ekipu koja je igrala u Cvajti dugi niz godina da bude konkurentna i u eliti. Hajdenhajm je dao 30 golova na 15 utakmica, dva po meču, a sa 17 osvojenih bodova nalaze se na 12. mestu na tabeli pred ovo kolo, poslednje u godini. Na svom terenu je Hajdenhajm osvojio 13 bodova, dok je sa strane doneo samo tri. Frajburg ima čvrstu odbranu u poslednje vreme, ali im se dešavalo da prime dosta golova. Naš predlog je domaćin daje dva gola sa koeficijentom 2.30 u kladionici Primobet.

Štutgart – Augzburg – 1,3+ @ 1.81 u Meridianbet

Samo jedan bod Štutgarta u posledna dva kola spustio ih je na 4. mesto na tabeli. Ali ako vidimo d asu igrali protiv leverkuzena i Bajerna, dve prvoplasirane ekipe, takav učinak nije neočekivan, ali ni katastrofalan. Niko nije od Švaba očekivao da osvoje titulu sezonu posle dobijene bitke za opstanak u baražu. Plasman u Evropu bio bi veliki uspeh, a odlazak u Ligu šampiona pravi bingo. Neće to uopšte biti lako, konkurencija je velika, a pored dve ekipe koje smo pomenuli kao prethodne rivale Štutgarta, tu su i Lajpcig, Dortmund, Hofenhajm i ostali. Na svom terenu Štutgart je ove jeseni odličan, izgubio je od Hofenhajma i remizirao sa Leverkuzenom, a sve ostale utakmice dobio. Samo su Dortmund pobedili dva puta, u prvenstvu i u DFB kupu. Augzburg je takođe tim koji igra bolje u svom gradu, jedinu pobedu na strani ostavrili su u Hajdenhajmu, a izgubili su četiri puta, uključujući i poraz u Bremenu prošlog vikenda. Pobeda Švaba ne bi smela da izostane, a verujemo i u dosta golova. Za 1,3+ kvota je 1.81 u kladionici Meridianbet.

Volfsburg – Bajern – GG3+ @ 1.85 u Mozzartbet

Neće Bavarci na proslavu praznika otići kao lideri Bundeslige, ali to se ne dešava prvi put, pa su opet na kraju uvek uzimali titulu. Videćemo kako će biti na proleće, sada nemaju samo jednog rivala u liku Borusije iz Dortmunda, već su tu, pre svih Bajer iz Leverkuzena, ali i opasni Lajpcig, Štutgart, pa tek Dortmund i ostali. U nedelju je Bajern pobedio Štutgart sa 3:0 i pokazao da je poraz u Frankfurtu bio slab dan. Samo tri dana posle ”petarde” u Frankfurtu Bajern je slavio na Old Trafordu i tako izbacio Mančester Junajted iz Evrope, a zatim je i najprijatnije iznenađenje Bundeslige tim Štutgarta. Hari Kejn je neverovatan, postigao je već 18 golova i glavna je uzdanica trenera Tomasa Tuhela i na meču u gradu automobila. Bajern će biti drugi, čak i da pobedi u Volfsburgu, ali treba reći da aktuečni desetostruki šampioni imaju i jedan zaostali meč, protiv Uniona, ali će o biti odigran tek 24. januara. Vukovi su osvojili tri važna boda u Darmštatau, taj trijumf je stigao nakon tri uzastopna poraza, dva u Bundesligi i jednog u DFB kupu. Na klupi domaćina je Niko Kovač, trener koji je predvodio Bajern, ali ne toliko uspešno, pa će i hrvatski stručanjk imati svoj lični motiv u ovom meču. Ne znamo da ći Volfsburg može da pokvari planove Bajernu, ali da mu može zatresti mrežu, to je sigurno. Naš predlog su golovi, za GG3+ kvota je 1.85 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.