TIP DANA: Čelsi – Njukasl: Ko će u polufinale Liga Kupa?

U utorak je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali četvrtfinalni susret engleskog Liga Kupa u kom će snage odmeriti Čelsi i Njukasl.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 21h
.

Čelsi: Da li je na pomolu još jedna košmarna sezona za Plavce?

Iza Plavaca je jedna katastrofalna sezona u kojoj ovaj tim i pored ogromnih ulaganja ne samo da nije uspeo da se umeša u borbu za naslov prvaka, već nije uspeo da dođe ni do pozicije koja na kraju šampionata donosi plasman u neko od evropskih takmičenja.
Deluje da se transfer politika nije promenila ni tokom proteklog leta, a svakako treba napomenuti transfer Kajseda, za čiju slobu je Čelsi platio Brajtonu neverovatnih 135 miliona evra, što je novi rekord Premijer lige. Ona glavna promena se desila na klupi, pošto je novi menadžer nekadašnjeg šampiona Evrope postao Maurisio Poketino, što je samo po sebi trebalo da predstavlja neku vrstu garancije, da će tim iz Londona pokušati da se umeša u borbu za titulu.
Ipak, kada se podvuče crta, vrlo lako se može dogoditi da timu sa Stamford Bridža predstoji još jedna košmarna sezona, pošto se u ovom trenutku Čelsi nalazi na desetom mestu na tabeli uz čak sedamnaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Arsenal, pa se o nekoj borbi za naslov prvaka Engleske više ne sme ni voditi polemika, a veliko je pitanje da li će Plavci uspeti da se domognu pozicije koja na kraju šampionata donosi direktan plasman u Ligu šampiona, pošto su i od nje trenutno dosta udaljeni, čak dvanaest bodova.
Ruku na srce u prošlom kolu je tim iz prestonice Engleske konačno odigrao jedan dosta dobar meč pred svojim navijačima i bez većih problema savladao ekipu Šefilda, a taj duel na Stamford Bridžu je završen rezultatom 2:0. Ipak, to je bio tek drugi trijumf za nekadašnjeg šampiona Engleske na poslednjih pet mečeva, uz podatak da je na preostala tri susreta ova ekipa poražena.
Na domaćem terenu su izabranici Maurisija Poketina do sada odigrali devet mečeva i nisu se nimalo proslavili pošto su u tom periodu ostvarili tri trijumfa, tri remija ali i tri poraza, uz konstataciju da je na poslednja dva meča na svom stadionu ovaj tim ostvario dva trijumfa, i to protiv Šefilda i Brajtona, ali i jedan remi, i to u spektakularnom susretu protiv Mančester sitija, kada smo videli čak četiri pogodaka, a krajnji rezultat je bio 4:4.
Sva je prilika da Čelsi ima velike ambicije u ovogodišnjem izdanju Liga Kupa, pošto će to možda biti i jedina prilika za tim iz Londona da dođe do plasmana u neko od evropskih takmičenja, a u prethodnoj rundi Plavci su bez većih problema eliminisani Blekburn rezultatom 2:0, i sigurno da se svi navijači ovog kluba nadaju novoj pobedi i plasmanu u polufinale trećeg po važnosti fudbalskog takmičenja u Engleskoj.

Njukasl: Svrake se oporavljaju od eliminacije iz Lige šampiona!

Njukasl je prošle sezone igrao na veoma visokom nivou, a to je na kraju dovelo do toga da ova ekipa završi na poziciji koja donosi plasman u Ligu šampiona.
Od kako su prebogati vlasnici kupili ovaj klub, ambicije su se promenile preko noći, mada, kada se sve sabere i oduzme deluje da je bilo samo pitanje trenutka kada će tim sa Sent Džejms Parka uspeti da obezbedi plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Kada smo već kod toga, izabranici Edi Haua, nažalost nisu uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, pošto je na kraju engleski predstavnik u grupi smrti završio na poslednjem mestu na tabeli uz pet osvojenih bodova. Zanimljivo je da je PSŽ samo remizirao u poslednjem kolu na gostovanju kod Borusije iz Dortmunda, pa je Njukaslu za prolazak u narednu fazu bio dovoljan trijumf na svom stadionu protiv Milana, međutim, Rosoneri su dobili taj meč rezultatom 1:2 i na kraju došli do treće pozicije i nastavka evropske avanture u Ligi Evrope, dok je za engleskog predstavnika to značilo i eliminaciju.
Što se tiče Premijer lige, utisak je da popularne Svrake ne igraju onako kao što je to bio slučaj prošle sezone, iako je bilo nekoliko partija na izuzetno visokom nivou, a jedan od najboljih primera za to je i trijumf na domaćem terenu protiv upravo Čelsija (4:1), sa kojim će ova ekipa večeras odmeriti snage u četvrtfinalu engleskog Liga Kupa.
U ovom trenutku se crno-beli nalaze na šestom mestu na tabeli Premijer lige uz četiri boda manjka u odnosu na petoplasirani Totenhem, ali i pet poena manje od četvrtoplasiranog Mančester sitija, a svakako da je to četvrto mesto primarni cilj i ovog puta, pošto je ono poslednje koje na kraju donosi plasman u Ligu šampiona.
Na poslednjih pet mečeva izabranici Edi Haua su ostvarili tri trijumfa uz dva poraza, a u prošlom kolu su Svrake bile bolje na svom terenu od Fulama. Taj susret na Sent Džejms Parku je završen rezultatom 3:0, uz konstataciju da u prvom delu igre nije bilo pogodaka.
Kada su u pitanju partije na gostovanjima, do sada je Njukasl odigrao osam mečeva na strani i blago rečeno se nije proslavio pošto je u tom periodu ovaj tim ostvario samo jedan trijumf, dva remija uz čak pet poraza što je svakako previše za tim koji ima ambiciju da kroz prvenstvo ponovo izbori plasman u Ligu šampiona.

Naš predlog

Na prvi pogled vidimo da se radi o jednom veoma teškom duelu za prognoziranje, a ovog puta vam savetujemo da se oprobate sa golovima, kojih će po našem mišljenju ove večeri na Stamford Bridžu biti na obe strane. Predlažemo da se fokusirate na igru GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.70.

Čelsi ima baš ozbiljne ambicije u ovogodišnjem izdanju Liga Kupa i ovog puta Plavcima dajemo blagu prednost pa vam predlažemo da oprobate sa jedinicom uz kvotu 1.76.

Za kraj, deluje da bi nam ovaj meč u Londonu mogao doneti dosta pogodaka, pa je topla preporuka igra 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.