Tiket dana Evroliga (20.12.2023)

Večeras su na programu preostale četiri utakmice 15. kola Evrolige, a mi smo se potrudili da za vas analiziramo upravo te mečeve. Napominjemo da su kvote i granice bile aktuelne u momentu pisanja ovog tiketa.

Fenerbahče – Žalgiris – 1 @ 1.28 u SuperBet

Preuzeo je Jasikevičius Fenerbahče i čini se odmah unio novu energiju u velikana iz Istanbula. Meč protiv Monaka u prethodnom kolu Evrolige je donio prvi trijumf, a za vikend su upisali i drugu pobjedu u svega 5 dana i to protiv Turk Telekoma u okviru nacionalnog šampionata. Trenutno su na skoru od 7 pobjeda i 7 poraza, a uz Real Madrid su su jedini tim koji još uvijek nije poražen na domaćem terenu. Žalgiris je posle dobrog starta sezone dosta posustao, u poslednjih 5 mečeva su upisali čak 4 poraza od kojih je poslednji bio protiv Partizana. Jasno je da se timovi nalaze u različitim momentumima i mišljenja smo da će Fenerbahče ove opravdati ulogu favorita. Prema tome predlažemo pobjedu domaćina po kvoti 1.28 u SuperBet kladionici.

Bajern – Anadolu Efes – 2 @ 2.80 u SuperBet

Bajern će od 20 časova i 30 minuta dočekati Anadolu Efes, a ova dva tima trenutno dijeli samo jedan pobjeda. Tim iz Minhena je u poslednja dva kola Evrolige upisao isto toliko poraza, a skor od 6 pobjeda i 8 poraza ih trenutno pozicionira na 13. poziciju na tabeli. Efes je desetkovan povredama i mnogi su misliti da će u tom periodu ova ekipa upasti u seriju poraza, međutim to se nije dogodilo. Odlično su se snašli i upisali neke zaista značajne trijumfe u Evroligi, iako su u poslednjem kolu pretrpjeli poraz od Makabija u Beogradu. Za vikend su poraženi od ekipe Bešiktaša u velikom derbiju, a ovo gostovanje bi trebalo da bude idealna prilika za vraćanje na pobjednički kolosijek. Šejn Larkin je svakako u ovakvoj situaciji glavni igrač ekipe i nema sumnje da će dati sve od sebe da svoj tim pogura ka još jednoj bitnoj pobjedi. Efes nije favorit na ovom meču ali bez obzira na to, pobjeda gostiju nam se čini kao realna opcija i to po kvoti 2.80 u SuperBet kladionici.

Monako – Panatinaikos – 1 @ 1.60 u SuperBet

Tim Saše Obradovića je u odličnoj formi od samog početka sezone i za očekivati je da u takvom ritmu i nastave. Monako ima zaista sjajan tim predvođen Majk Džejmsom, Okobom, Lojdom, Kembom Vokerom. Trenutno su na skoru od 8 pobjeda i 6 poraza, što je dovoljno za 6. mjesto na tabeli. Nakon poraza od Partizana nakon produžetaka, trijumfovali su protiv Žalgirisa u Kaunasu, da bi potom u poslednjem kolu upisali novi poraz i to na gostovanju u Istanbulu kod ekipe Fenerbahčea. Panatinaikos je na vrijeme uspio da konsoliduje svoje redove ali čini se da i dalje nije sve na svom mjestu. Trenutno su na skoru od 7 pobjeda i isto toliko poraza, te se nalaze na 9. mjestu na tabeli. Seriju od tri poraza prekinuli su u poslednjem kolu kada su slavili na gostovanju kod ekipe Asvela rezultatom 81:89, što je bila njihova poslednja utakmica pošto za vikend nisu imali obaveze u domaćem prvenstvu. Monako je svakako u boljem momentumu i na poslednjih 5 utakmica na domaćem terenu imaju čak 4 trijumfa, dok Panatinaikos ima svega dvije pobjede u gostima ove sezone. Prema tome predlažemo čistu jedinicu po kvoti 1.60 u SuperBet kladionici.

Milano – ASVEL – H1 (granica 5.5) @ 1.75 u SuperBet

Nevjerovatno je da Olimpija i ove sezone ima iste probleme kao i u nekolicini prethodnih u elitnom takmičenju. Sastavili su zaista respektabilan tim koji je projektovan za sam vrh ovog takmičenja i ponovo su povrede te koje sputavaju ovaj tim, doduše i očajan start sezone je dosta uticao da se tim iz Milana nalazi na 14. poziciji na tabeli sa svega 5 pobjeda i čak 9 poraza. Seriju od tri uzastopna poraza su prekinuli u prethodnom kolu kada su pomalo neočekivano slavili na gostovanju u Barseloni rezultatom 86:90. Ova pobjeda bi trebalo pozitivno da utiče na njih i njihovo samopouzdanje, a čini se da će makar na papiru imati lagan zadatak protiv poslednjeplasirane ekipe Asvela. Tim koji predvodi Poceko je upisala samo 2 trijumfa do sada i oba na gostovanjima, pa su samim tim zakucani za dno tabele. Olimpija ukoliko želi da uhvati priključak za vodećim ekipama mora da počne da pobjeđuje i večeras očekujemo jednu pobjedu sa razlikom većom od 5 poena. Prema tome naš prijedlog je igra H1 (granica 5.5) po kvoti 1.75 u SuperBet kladionici.

Ukupna kvota na tiketu za srijedu u SuperBet kladionici iznosi 10.04.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.