TIP DANA: Lion – Nant: Francuski velikan se budi, da li su Kanarinci sledeća žrtva?

U sredu je fenomenalna ponuda za klađenje pošto nas očekuje nekoliko izuzetno zanimljivih duela širom Evrope, a ovog puta je izbor pao na susret francuske Lige 1, u kom će Lion na svom stadionu ugostiti Nant, što će ujedno biti i susret između šesnaestoplasirane i jedanaestoplasirane ekipe na tabeli.
Početak duela između Liona i Nanta je zakazan za 21h, kada će između ostalog početi i svi ostali susreti vanrednog 17. kola francuske Lige 1.

Lion: Može li Lion do opstanka?

Pre svega, treba reći da ni oni najveći pesimisti nisu mogli da pretpostave da će nekadašnji šampion Francuske imati ovoliko problema u ovogodišnjem izdanju Lige 1. Za veoma kratko vreme je od ambicije da se napadne plasman u Ligu šampiona, primarni cilj postao opstanak u društvu najboljih.
Naime, trenutno se Lion nalazi na šesnaestom mestu na tabeli, koja na kraju prvenstva znači i baraž meč za opstanak u ligi sa trećeplasiranom ekipom iz Lige 2.
Na šesnaest odigranih mečeva tim koji je nekad žario i palio Francuskom je ostvario samo tri trijumfa, četiri remija i čak devet poraza što je svakako previše.
Ruku na srce, deluje da u poslednje vreme Lion igra dosta bolje nego što je to bio slučaj u uvodnoj fazi šampionata, pa je tako ova ekipa na dva poslednja duela ostvarila isto toliko trijumfa i makar malo se pomakla iz opasne zone, ali je i dalje situacija alarmantna.
Prvo su izabranici Pjera Sažea slavili na svom stadionu protiv Tuluza, koji ove sezone predstavlja Francusku u Ligi Evrope. Bio je to najbolji meč popularnih Lavova, koji su na Grupama stadionu slavili sa 3:0, nakon čega je ovaj tim u veoma lepom raspoloženju otputovao na gostovanje kod favorizovanog Monaka. Delovalo je da je tim iz kneževine veliki favorit na tom susretu, međutim, gosti su i tu uspeli da slave rezultatom 0:1, a jedini pogodak na stadionu Luj II delo je Džefinja, pet minuta pred istek regularnog toka.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada je Lion odigrao osam mečeva i ostvario samo jedan trijumf, tri remija i čak četiri poraza, i veoma zanimljivo je da nekadašnji šampion Francuske igra bolje u gostima, pošto je na strani tim koji sa klupe predvodi Pjer Saže ostvario dva trijumfa, jedan remi, uz pet poraza. Pre tog duela kod Monaka kada je bilo 0:1, na strani je Lion pružio dosta dobar otpor i ove sezone odličnom Lansu, ali je domaćin ipak nekako slavio sa 3:2.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Liona i Nanta je odigran početkom aprila u polufinalu francuskog Kupa kada su Kanarinci pomalo i neočekivano slavili sa 1:0.

Nant: Kanarinci imaju dosta problema na strani!

Mali broj ljudi verovatno zna da je Nant čak osam puta bio šampion Francuske, a poslednji put je to bio slučaj sada već davne 2001. godine.
Pored toga popularni Kanarinci su četiri puta dolazili do trofeja u Kupu, poslednji put prošle godine, a najveći evropskih uspeh Nanta je polufinale Lige šampiona 1996. godine, kada je Juventus u jednom fenomenalnom dvomeču prošao dalje ukupnim rezultatom 4:3.
Prošlu sezonu je Nant završio na šesnaestom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na ekipu koja je na kraju završila u Ligi 2, a pored toga valja napomenuti da je ovaj tim uspeo drugu godinu zaredom da dođe do plasmana u veliko finale Kupa, međutim, ovog puta je Tuluz ubedljivo slavio (5:1).
Primarni cilj će ove sezone biti opstanak u društvu najboljih, i ako se po jutru dan poznaje ovaj tim zaista ne bi smeo da ima previše problema, makar kada je to u pitanju.
U ovom trenutku se Kanarinci nalaze na jedanaestom mestu na tabeli uz pet bodova viška u odnosu na šesnaestoplasirani Lion kod koga i idu u goste u ovom kolu.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu nekadašnji šampion Francuske je ostvario samo jedan trijumf, jedan remi i tri poraza.
U prošlom kolu je ova ekipa izgubila na svom terenu od Bresta sa 0:2, a treba pohvaliti taj tim, pošto se trenutno nalazi na fantastičnom petom mestu na tabeli. Pre toga su Kanarinci izgubili i na gostovanju kod PSŽ-a, kada je bilo 2:1, uz konstataciju da se fudbaleri Nanta nisu obrukali na tom duelu na Parku Prinčeva, pošto je aktuelni šampion Francuske dosta teže nego što se očekuje došao do tri boda.
Na gostovanjima je nekadašnji polufinalista Lige šampiona odigrao sedam mečeva na strani i ostvario dva trijumfa ali i pet poraza. Poslednju pobedu na strani je Nant ostvario kod Strazbura početkom oktobra, dok su Kanarinci poslednji trijumf u prvenstvu ostvarili na svom terenu protiv Nice koja igra veoma dobro ove sezone, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Za kraj, svakako moramo napomenuti da je Nant na tri poslednja meča sa Lionom neporažen, a u tom periodu je ova ekipa ostvarila jedan trijumf i to u polufinalu Kupa, a dva puta je bilo nerešeno.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, Lion u poslednje vreme počinje da daje znake života i mišljenja smo da nema prepreka da nekadašnji šampion Francuske ne dođe do svoje treće uzastopne pobede u prvenstvu, pa vam preporučujemo da se oprobate sa jedinicom koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.69.

Sigurno je da će Lakazet i drugari od prvog minuta susreta krenuti ofanzivno ka golu Nanta koji ima dosta problema na strani i ove sezone, pa vam hrabro preporučujemo da se fokusirate na prelaz 1-1, a sve to uz fantastičnu kvotu 2.55 u Meridianu.

Za kraj, pre svega nas po svemu sudeći očekuje jedan izuzetno efikasan duel, pa vam preporučujemo da se oprobate sa igrom 4+ uz kvotu 2.85 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.