DERBI DANA: Partizan – Crvena zvezda: Krešendo u Humskoj za jesenju titulu!

Sreda nam pored velikog broja zanimljivih mečeva iz španske, nemačke i francuske lige donosi i najveći praznik srpskog fudbala, duel između Partizana i Crvene zvezde.
U ovom trenutku se crno-beil nalaze na drugom mestu na tabeli, dok je Zvezda nakon nekoliko kikseva svog najljućeg rivala ponovo uspela da dođe do pozicije broj jedan, uz konstataciju da crveno-beli trenutno imaju dva boda viška.
Početak ovog večitog derbija je zakazan za 18 časova.

Partizan: Da li crno-beli polako ali sigurno posustaju?

Partizan iza sebe ima jednu veoma slabu sezonu, u kojoj je ovaj tim nekako uspeo da dođe do plasmana u kvalifikacije za Ligu konferencije, međutim, tamo su crno-beli doživeli pravi debakl od Nordsjelanda, a pitanje pobednika tog dvomeča je rešeno već u prvom susretu u Danskoj kada je domaća ekipa slavila sa više nego ubedljivih 5:0.
Treba svakako napomenuti da je i pre toga Partizan imao dosta problema, pošto je ova ekipa praktično jedva uspela da eliminiše Sabah, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Nakon eliminacije iz Evrope, izabranici Igora Duljaja su morali da se fokusiraju na prvenstvo, i sve do pre nekoliko kola je tim iz Humske igrao na veoma visokom nivou, i dosta dugo su se crno-beli nalazili na prvom mestu na tabeli.
Sve je krenulo od remija na gostovanju kod TSC-a, u prvom kolu, a na tom susretu smo videli čak šest pogodaka, pošto je na kraju bilo 3:3.
Nakon toga je Partizan vezao čak trinaest trijumfa u prvenstvu i u jednom trenutku imao čak šest bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu.
Onda su izabranici Igora Duljaja naišli na raspoloženi TSC, koji je u Beogradu slavio sa više nego ubedljivih 0:4, a deluje da je tim iz Bačke Topole mogao i do ubedljivijeg trijumfa. Usledio je trijumf protiv ove sezone dosta dobre Vojvodine, ali i prolaz u narednu fazu Kup takmičenja, nakon pobede nad Grafičarom na domaćem terenu, uz konstataciju da su crno-beli prošli dalje nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Kada su svi mislili da će Partizan vezati dve pobede do prvog ovosezonskog večitog derbija, usledila su dva neprijatna iznenađenja za sve navijače kluba iz Humske.
Naime, prvo su Natho i drugari poraženi na gostovanju kod Radničkog iz Niša, kada je bilo 2;1, da bi u prošlom kolu trenutno drugoplasirani tim na tabeli remizirao na svom stadionu protiv Radničkog iz Kragujevca, iako su u jednom momentu gosti imali i dva gola prednosti.
Bod Partizanu doneo je Belić u 87. minutu susreta, pa je nažalost četa Igora Duljaja posle baš dosta vremena morala da prepusti prvo mesto Zvezdi, koja bi vrlo verovatno u ovom derbiju bila zadovoljna i sa remijem, pogotovu što se na proleće večiti derbi igra na stadionu “Rajko Mitić”.
Za kraj, poslednji duel između dva najtrofejnija srpska tima je odigran krajem aprila u Humskoj kada nije bilo pobednika, ali ni pogodaka.

Crvena zvezda: Aktuelni šampion nije na svom prepoznatljivom nivou ove sezone!

Crveno-beli su bez većih problema stigli do nove šampionske titule, koja je najtrofejnijem srpskom klubu ovog puta donela direktan plasman u Ligu šampiona.
Klub je u međuvremenu napustio Miloš Milojević iako je osvojio duplu krunu, a na njegovo mesto je postavljen Barak Bahar, koji je samo sezonu pre toga eliminisao upravo Zvezdu u plej-ofu za ulazak u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Nekadašnji šampion Evrope je blistao u pripremnom periodu kada su savladane ekipe poput Zenita, Fenerbahčea, ali i Fiorentine i to sa 5:0, a dosta dobro je aktuelni šampion Srbije krenuo i u novom šampionatu. Ipak, onda je usledio kiks na gostovanju kod Voždovca, a ubrzo nakon toga i poraz kod Čuke u gostima, što je već upalilo crveni alarm u timu sa stadiona “Rajko Mitić”. Nisu to bila jedina dva kiksa, pošto su crveno-beli na svom stadionu remizirali protiv TSC-a, kada je bilo 1:1, a sve to je Partizan i te kako znao da iskoristi i ode na šest bodova viška.
Međutim, bilo je samo pitanje trenutka kada će crno-beli krenuti sa nešto slabijim partijama, a to je Zvezda znala da iskoristi. Na poslednjih šest mečeva u prvenstvu izabranici Baraka Bahara su ostvarili isto toliko trijumfa, i nakon čak tri kiksa Partizana, sada imaju dva boda viška u odnosu na svog najljućeg rivala, ali i lepu priliku da zimsku pauzu odu sa plus pet, pošto nas večeras očekuje duel između ova dva tima, u kom na osnovu svega što smo do sada imali prilike da vidimo i od jednih i od drugih, crveno-beli i jesu favorit, ali poznato je da u večitom derbiju nikad nema favorita.
Nije se aktuelni srpski šampion proslavio u Ligi šampiona, gde je ova ekipa na kraju završila na poslednjem mestu na tabeli uz samo jedan osvojen bod i to na svom stadionu protiv Jang Bojsa, kada je bilo 1:1. U odlučujućem meču za treće mesto na tabeli i nastavak takmičenja u Ligi Evrope, Baharovi puleni su izgubili na gostovanju kod Jang Bojsa, a taj duel je završen rezultatom 2:0, uz konstataciju da se srpski predstavnik propisno ispromašivao na tom susretu.
U poslednjem kolu je Zvezda pružila dosta dobar otpor Mančester sitiju, koji je ruku na srce u Beograd došao sa nešto izmenjenjim timom, a na kraju je bilo 3:2 za aktuelnog šampiona Evrope.
Za kraj, u poslednjem kolu prvenstva, Crvena zvezda je slavila na gostovanju kod Spartaka, a taj susret u Subotici je završen rezultatom 1:4, uz konstataciju da je tri gola na tom susretu postigao mladi Jovan Mijatović, koji će uz Kataija započeti ovaj duel u napadu gostiju.

Naš predlog

Ako se malo osvrnemo na tradiciju doći ćemo do zaključka da su četiri poslednja međusobna okršaja večitih rivala na stadionu Partizana završena bez pobednika, a čak tri puta je rezultat bio 1:1. Poslednji duel na kom su crno-beli bili domaćini je završen bez pogodaka, a mišljenja smo da nas ovog puta očekuje daleko zanimljiviji susret, pošto oba tima kubure sa zadnjom linijom tima, pa se vrlo lako može dogoditi da vidimo makar po jedan pogodak na obe strane, zbog čega vam savetujemo da se fokusirate na igru GG uz kvotu 1.78.

Iz potpuno istog razloga vam savetujemo da se oprobate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.81.

Za kraj, deluje da bi crveno-beli bili zadovoljni i sa bodom na ovom susretu, pošto će ukoliko to bude krajnji epilog, aktuelni šampion Srbije pred početak prolećnog dela šampionata imati dva boda viška od Partizana. Ipak, ne možemo a da ne napomenomo podatak da je Partizan poslednji poraz od Crvene zvezde na svom stadionu doživeo još 2016. godine, pa je sva prilika da to neće biti slučaj ni ovog puta, zbog čega vam preporučujemo da se oprobate sa duplom šansom 1X uz sjajnu kvotu 2.08 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.