TIP DANA: Hataj – Bešiktaš: Hataj retko gubi na svom terenu, Orlovi bi da prekinu loš niz!

U ponedeljak je veoma slaba ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali jedan od najzanimljivijih mečeva 18. kola turske Superlige, u okviru kog će Hataj na svom stadionu ugostiti Bešiktaš.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova.

Hataj: Dosta dobre partije na domaćem terenu!

Hataj je osnovan 1967. godine, a do sada ova ekipa nije postizala neke značajnije rezultate. Tek 2020. godine je ova ekipa došla do svog prvog plasmana u najkvalitetniji rang turskog fudbala, gde se do dana današnjeg i održala.
Naravno, zbog katastrofalnih zemljotresa koji su pogodili ovaj grad, čelni ljudi turske Superlige su odlučili da poštede ispadanja ekipe Hataja i Gazijentepa.
Svakako da je pred početak novog izdanja turske Superlige ponovo primarni cilj opstanak u društvu najboljih, a ako se na taj način posmatraju stvari sigurno je da svi navijači ove simpatične ekipe imaju baš dosta razloga za zadovoljstvo.
Naime, u ovom trenutku se njihova omiljena ekipa nalazi na sredini tabele, preciznije na jedanaestoj poziciji, međutim, uz samo dva boda viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
Do sada je Hataj odigrao šesnaest mečeva u najkvalitetnijem rangu turskog fudbala i ostvario četiri trijumfa, čak sedam remija, ali i pet poraza.
U prošlom kolu su izabranici Volkana Demirela remizirali na gostovanju kod Ankaragučua, a taj duel je završen bez golova, uz napomenu da je domaćinu na tom susretu poništen gol nakon VAR intervencije, uz promašen jedanaesterac, pa je utisak da gosti mogu da budu i više nego zadovoljni sa podelom bodova.
Pre toga je klub iz grada koji je najviše pogođen zemljotresom odigrao slab meč na gostovanju kod Bašakšehira, koji je u tom duelu slavio sa 1:0.
Inače, na poslednjih pet mečeva Hataj je ostvario samo jedan trijumf uz dva remija i isto toliko poraza.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu, izabranici trenera Demirela su do sada doživeli samo jedan poraz na svom stadionu, i to od Kajserija kada je bilo 1:2, a pored toga ovaj tim je ostvario tri trijumfa i isto toliko remija, uz podatak da je Hataj jedina ekipa koja je u dosadašnjem toku šampionata nanela poraza Galatasaraju, u meču koji je završen rezultatom 2:1.

Bešiktaš: Orlovi bi da prekinu loš niz!

Bešiktaš spada u red najtrofejnijih turskih klubova, a do sada je ova ekipa čak šesnaest puta osvajala tursko prvenstvo, uz konstataciju da se to poslednji put desilo pre dve godine, kada su popularni Orlovi zauzeli prvo mesto na tabeli uz isti broj bodova kao i drugoplasirani Galatasaraj, a dva boda viška od trećeplasiranog Fenerbahčea. Bilo je to jedno od najuzbudljivijih izdanja turske Superlige u poslednjih dvadesetak godina, a na kraju je odlučilo to što su crno-beli imali bolju gol razliku od velikana iz Istanbula.
Pored šesnaest naslova prvaka, Orlovi su do sada deset puta osvajali trofej u Kupu, ali i devet puta u turskom Superkupu.
Prošla sezona je bila solidna, pošto je tim iz Istanbula na kraju stigao do trećeg mesta na tabeli, uz samo dva boda manjka u odnosu na drugoplasirani Fenerbahče.
Sve to je Bešiktašu donelo plasman u Ligu konferencije, a kada smo već kod trećeg po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja treba istaći da je ova ekipa na kraju zauzela tek treće mesto na tabeli što znači da turskog predstavnika nećemo gledati u nokaut fazi, što i jeste bio jedan od primarnih ciljeva za ovaj deo sezone.
Do sada su crno-beli odigrali šesnaest mečeva u turskom šampionatu i ostvarili osam trijumfa, dva remija, ali i čak šest poraza što je svakako previše za klub koji želi da na kraju sezone završi na jednom od prva tri mesta. Trenutno se popularni Orlovi nalaze na petom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Kajseri, međutim, ovaj tim ima i meč viška, pa bi Bešiktaš eventualnim trijumfom na teškom gostovanju kod Hataja ponovo došao do pozicije broj četiri.
U prošlom kolu je tim iz Istanbula pomalo i neočekivano poražen na svom stadionu od Alanije, a taj duel je završen rezultatom 1:3, što je bio treći vezani meč u prvenstvu na kom Bešiktaš nije pobedio.
Za kraj, na gostovanjima je za sada nekadašnji šampion Turske odigrao osam mečeva i ostvario tri trijumfa, jedan remi, ali i četiri poraza.

Naš predlog

Ako se malo osvrnemo na nekoliko prethodnih međusobnih duela između ove dve ekipe videćemo da su to uglavnom susreti sa velikim brojem pogodaka, a primera radi pre samo dve godine su Orlovi na svom stadionu demolirali Hataj sa 7:0.
Deluje da nas i sada očekuje susret sa velikim brojem golova pa vam pre svega preporučujemo da se oprobate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.75.


Pomenuli smo već da Hataj igra dosta dobro na svom stadionu ove sezone gde je do sada ova ekipa doživela samo jedan poraz, i deluje zaista da ovaj tim neće doživeti poraz ni na ovom susretu protiv u poslednje vreme jako loše ekipe Bešiktaša, pa vam savetujemo da probate sa duplom šansom 1X koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.58.

Za kraj, Hataj je nedavno na svom terenu uspeo da pobedi i aktuelnog šampiona, ekipu Galatasaraja sa 2:1, što znači da ova simpatična ekipa ne respektuje nikog na svom stadionu, pa vam hrabro savetujemo da opredelite za čistu jedinicu, a sve to uz kvotu 2.90 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.