Šta se krije iza Boxing day-a i zašto je ovogodišnji drugačiji i poseban?

Boxing day kao nikada do sada!

Kao i godinama unazad, 26. decembra oči fudbalske javnosti uprte su ka Ostrvu, tačnije ka Engleskoj gde se, sada već tradicionalno, održava popularni Boxing day, koji važi za pravu fudbalsku poslasticu.

Engleska Premijer liga je jedina velika liga u kojoj će stadioni 26. decembra biti puni i u kojoj će sa igrati najpopularnija igra na svetu. Ova tradicija je duža od 100 godina, a veruje se da je nastala kao rezultat toga što su nemački i engleski vojnici na taj dan spustili oružje tokom Prvog svetskog rata i odigrali prijateljski meč. On se odigrao u Belgiji, ali još uvek se ne zna sa sigurnošću da li je to bio pravi meč ili je nekoliko ljudi samo šutiralo loptu.

Međutim, to nije jedina zanimljivost koja se vezuje za ovaj datum. Nekoliko je teorija po kojima je Boxing day dobio ime, ali najprihvaćenija je ona o gospodarima i slugama. “Christmas Box” je engleski naziv za Božićni dar. Bogati Englezi, koji su u svojim domovima imali sluge i pomoćnice, 26. decembra bi dobili svoje poklone, što se nazivalo Boxing day, a gospodari bi ih pustili kući da budu sa porodicama.

Druga je teorija da se na Božić u crkvama u kutijice skupljao novac, koji bi se dan kasnije (Boxing day) otvorio, a neki tvrde da su brodovi na prekookeanskim putovanjima ukrcali kutiju s novcem za sreću, koju bi onda dali svešteniku u luci dolaska, a on novac dan posle Božića podelio siromašnima.

U šta ćete verovati – prepuštamo vama, ali ono što je sigurno jeste da nas i ove godine čeka spektakularan Boxing day. Naravno, osim tradicije – veliku ulogu u ovom fudbalskom “poklonu” igraju i komercijalni uslovi, a uzima se u obzir čak i koji će se parovi sastati tog dana. Pošto zbog božićnih praznika železnica i drumski saobraćaj rade smanjenim intenzitetom u Engleskoj, vodi se računa koji će se rivali sastati na Boxing day. Tradicionalno su se za ovaj dan tako “nameštale” utakmice da se ne mora putovati daleko i najčešće su igrali lokalni rivali.

Osim što će nas Englezi “počastiti” sa nekoliko odličnih mečeva, sportska kladionica Meridian rešila je da postavi nove standarde kada je online klađenje u pitanju.

Povodom Boxing day-a, za sve ljubitelje fudbala stiže specijalna promocija koja donosi vrhunske nagrade. Boxing day promocija ti daje priliku da osvojiš lopte, dresove, kao i mnogo bonusa za online klađenje, a sve što treba da uradiš jeste da uplatiš i potrošiš depozit u iznosu od 2.000 dinara i ostvariš najveći broj odigranih tiketa koji imaju isključivo utakmice engleske Premijer lige.

Naravno, ukoliko se do sada nisi registrovao – pravo je vreme da to učiniš. Poseti meridianbet.rs, kreiraj i verifikuj nalog i postani član najbolje kladionice u regionu, koja ti poklanja i fantastičan bonus dobrodošlice u iznosu od 6.000 dinara i to potpunu besplatno!

Nakon toga, odigraj tiket, a evo koji nas to parovi očekuju danas:

Njukasl – Notingem Forest, kec 1.50

Bornmut – Fulam, kec 2.20

Šefild – Luton, kec 2.50

Barnli – Liverpul, dvojka 1.40

Mančester junajted – Aston Vila, kec 2.60

Detalje promocije pronađite OVDE, a onda se prepustite fudbalskoj čaroliji!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.