Najava i analiza: Premijer liga, 19. kolo: Praznično raspoloženje u Engleskoj, jako zanimljivo kolo pred nama!

premijer liga

Dok sve ostale lige miruju, a igrači odmaraju, u Premijer ligi se u vrijeme Božića i Nove godine igra punom parom. Ovo praznično kolo će otvoriti meč između Njukasla i Notingema, dok subotnji program zatvara prava poslastica od meča u kom će Mančester Junajted ugostiti Aston Vilu. Šampion Mančester Siti će imati vrlo težak zadatak na gostovanju kod ekipe Evertona, dok se kao meč u kom treba očekivati veliki broj golova ističe onaj između Brajtona i Totenhema. Napominjemo da su kvote bile aktuelne u momentu pisanja tiketa.

Njukasl – Notingem – 1 @ 1.50 u MozzartBet

Tim Edija Haua je u prethodnom kolu iznenđujuće poražen na gostovanju u Lutonu rezultatom 1:0, pa slobodno možemo reći da su u popriličnoj krizi pošto na poslednja 4 meča imaju čak 3 poraza i samo jedan trijumf. Njukasl je jedan tim na domaćem a potpuno drugi na gostujućem terenu što govore i brojke. Sa 25 osvojenih bodova na domaćem terenu su druga ekipa po učinkovitosti, samo je Aston Vila ispred njih sa osvojenim bodom više. Notingem je sa druge strane jedna od najlošijih gostujućih ekipa sa samo jednom pobjedom na 9 dosadašnjih gostovanja, a trenutno su i tim sa najlošijom formom u ligi. Na poslednjih 5 mečeva su upisali čak 4 poraza i samo jedan remi. Svrake su u nizu od 5 pobjeda na domaćem terenu pa smo mišljenje da će i u ovom meču ostvariti trijumf, kvalitet svakako imaju. Prema tome predlažemo jedinicu po kvoti 1.50 u MozzartBet kladionici.

Bormut – Fulam – GG @ 1.65 u MeridianBet

Dobra forma Bormuta je potvrđena i u prethodnom kolu kada su slavili na gostovanju kod ekipe Notingema rezultatom 2:3. Na poslednja 4 meča imaju učinak od čak 3 trijumfa, a utakmica sa Lutonom koja je prekinuta pri rezultatu 1:1 biće ponovljena. Sa 22 osvojena boda trenutno se nalaze na 12. mjestu na tabeli i ne bi trebalo da imaju problema kada je u pitanju opstanak u eliti. Tim Marka Silve je sa samo bodom manje na poziciji broj 13 na tabeli, a u poslednja 2 kola su upisali isto toliko trijumfa. U poslednjem kolu su neočekivano poraženi na domaćem terenu od ekipe Barnlija rezultatom 0:2, pa je evidentno da se nalaze u krizi. Odbrana oba tima ne blista tokom čitave sezone i vrlo vjerovatno je da će i ovog puta oba golmana makar jednom vaditi loptu iz mreže. Prema tome predlažemo igru GG po kvoti 1.65 u MeridianBet kladionici.

Šefild Junajted – Luton – 1X&0-3 @ 1.76 u MaxBet

Šefild je trenutno poslednjeplasirani tim Premijer lige sa samo 9 osvojenih bodova, iako su u poslednje vrijeme značajno popravili svoju igru. Oštrice su drugu pobjedu u sezoni ostvarili protiv Brentfora rezultatom 1:0, da bi potom upisali poraz od Čelsija i remizirali sa Aston Vilom u poslednjem kolu rezultatom 1:1. Luton je posle zabrinjavajućeg starta itekako stavio do znanja svima da znaju da igraju fudbal i da se neće tako lako odreći statusa premijerligaša. U poslednjem kolu su na domaćem terenu savladali Njukasl rezultatom 1:0, pa sa 12 osvojenih bodova zuazimaju 18. mjesto na tabeli. Šefild je sa 44 primljena gola ubjedljivo najgora odbrana u ligi, dok Luton sa 32 ne zaostaje mnogo. Mišljenja smo da ovo neće biti pretjerano efikasan meč, te da će obje ekipe više biti fokusirane na svoj gol. Prema tome predlažemo igru 1X&0-3 po kvoti 1.76 u MaxBet kladionici.

Barnli – Liverpul – 2&0-3 @ 2.45 u SuperBet

Tim Vinsenta Kompanija je pobjedom u poslednjem kolu nad ekipom Fulama u Londonu, pobjegao sa začelja tabele, pa sa 11 osvojenih bodova zauzimaju pretposlednje mjesto na tabeli. Sa 36 primljenih golova su druga najgora odbrana u ligi, a na poslednja 4 kola su primili isto toliko golova. Liverpul je u prethodnom kolu dočekao Arsenal i ipak nije uspio da trijumfom preuzme lidersku poziciju na tabeli, na kraju je bilo 1:1. Jasno je da je tim Jirgena Klopa jedan od najozbiljnijih kandidata za šampionski trofej, pa će u ovom meču morati upisati sva 3 boda ukoliko misle da ostanu konkurentni. Nakon 3 uzastopna remija u gostima, vezali su dvije pobjede. Na poslednjih 5 gostovanja kod ekipe Barnlija ostvarili su svih 5 pobjeda, a samo jednom je postignuto preko 3 gola. Naš prijedlog za ovaj meč je 2&0-3 po kvoti 2.45 u SuperBet kladionici.

Mančester Junajted – Aston Vila – 3+ @ 1.62 u PrimoBet

Ekipa Erika ten Haga je u seriji nevjerovatnih rezultata i samo je pitanje dana kada će morati da se dese neke promjene na Old Trafordu. Na poslednja 3 meča ne znaju za trijumf, a u poslednjem kolu su poraženi od Vest Hema rezultatom 2:0. Sa 28 osvojenih bodova nalaze se na 8. mjestu na tabeli, sa 8 bodova manje od mjesta koje vodi u Ligu šampiona. Aston Vila ne namjerava da stane i potpuno su zasluženo na trećem mjestu na tabeli. Nakon tri uzastopna trijumfa su remizirali sa ekipom Šefilda rezultatom 1:1. U poslednjih 5 mečeva njihovi dueli obiluju golovima, u prosijeku je na tim mečevima padalo po 4 gola. Odbrana Junajteda ne blista, a Vila ima sjajan napad koji je veoma teško neutralisati. Po nama je ovo meč u kom možemo očekivati veliki broj golova, pa vam predlažemo igru 3+ po kvoti 1.62 u PrimoBet kladionici.

Brentford – Vulvs – 1X&0-3 @ 1.69 u MozzartBet

Loša forma domaćeg tima koštala ih je boljeg plasmana, a ukoliko nastave ovako mogli bi vrlo brzo da se nađu u opasnoj zoni. Na poslednjih 5 mečeva su upisali samo jedan trijumf, uz čak 4 poraza. Trenutno su u nizu od 3 uzastopna poraza, a poslednji su upisali na domaćem terenu protiv ekipe Aston Vile (1:2). Vulverhempton je u poslednje vrijeme značajno podigao formu, pa su trenutno na visokom 11. mjestu na tabeli sa 22 osvojena boda. Na poslednjem meču su trijumfovali protiv ekipe Čelsija rezultatom 2:1, što je bio njihov 6 trijumf u ovoj sezoni. Brentford je ove sezone samo 3 puta poražen na domaćem terenu a Vulvsi su samo dva puta slavili van svog stadiona. Mišljenja smo da ovo neće biti pretjerano efikasan meč, pa vam predlažemo igru 1X&0-3 po kvoti 1.69 u MozzartBet kladionici.

Čelsi – Kristal Palas – GG @ 1.85 u MeridianBet

Maurisio Poketino nikako da stabilizuje uzdrmanog velikana sa Stamford Bridža, iako je pred početak sezona ogromna svota novca uložena u ovaj mladi tim. Dvadeset i dva osvojena boda nakon 18 odigranih kola sigurno nije rezultat koji su priželjkivali na početku nove sezone. U poslednja 4 meča Čelsi je slavio samo jednom, a u poslednjem kolu su poraženi od Vulverhemptona rezultatom 2:1. Kristal Palas je već dugo na 4 trijumfa u ovoj sezoni, a u poslednjih 5 kola ne znaju za trijumf. Trenutno su u nizu od 2 uzastopna remija, a poslednji su upisali protiv izuzetno dobre ekipe Brajtona rezultatom 1:1. Mali londonski derbi će nam sigurno donijeti veliku borbu u kojoj očekujemo makar po jedan gol u obje mreže. Prema tome predlažemo vam igru GG po kvoti 1.85 u MeridianBet kladionici.

Everton – Mančester Siti – 2 @ 1.60 u MozzartBet

Everton je nakon disciplinskog postupka protiv njih i oduzimanja čak 10 bodova, odlučio da svima pokaže da ne namjeravaju selidbu u niži rang. Seriju od čak 4 trijumfa su prekinuli u prethodnom kolu kada su poraženi na gostujućem terenu kod ekipe Totenhema rezultatom 2:1. Fascinantno je kako su se podigli kao feniks iz pepela i što i pored oduzetih bodova nisu u opasnoj zoni. Mančester Siti će ove sezone imati mnogo više posla u odbrani šampionskog trona, pošto je maltene pola lige odlučilo da se porve za najprestižniji trofej u Engleskoj. Na poslednjih 5 mečeva u Premijer ligi su upisali samo jedan trijumf, što nije karakteristično za njih. Sa 34 osvojena boda su tek na 5. mjestu na tabeli, sa zaostatkom od 6 bodova za vodećim Arsenalom, ali i utakmicom manje. Mišljenja smo da će četa Pepa Gvardiole trijumfovati na teškom gostovanju na Gudisonu, pa vam predlažemo dvojku po kvoti 1.60 u MozzartBet kladionici.

Brajton – Totenhem – GG3+ @ 1.60 u MaxBet

De Zerbijem tim i ove sezone ubira simpatije širom Evrope, a svoju ekspediciju u po starom kontinentnu su uspiješno zavrišili, pošto su sa liderske pozicije otišli direktno u osminu finala Lige Evrope. U Engleskoj im ide nešto lošije pa su tek na 9. mjestu sa 27 osvojenih bodova i samo jednim trijumfovm na poslednjih 5 utakmica. Nakon poraza od Arsenala, u prethodnom kolu su remizirali sa ekipom Kristal Palasa rezultatom 1:1. Totenhem je nakon male krize ponovo uspio da se konsoliduje, te je u nizu od 3 uzastopna trijumfa. Ponovo su se vratili u borbu za trofej, pošto sa 36 osvojenih bodova zauzimaju 4. mjesto na tabeli i od lidera su udaljeni svega 4 boda. Oba tima igraju veoma efikasno ove sezone pa smo mišljenja da će tako biti i u ovom meču. Prema tome predlažemo vam igru GG3+ po kvoti 1.60 u MaxBet kladionici.

Arsenal – Vest Hem – GG @ 1.93 u SuperBet

Arteta je ozbiljan u namjeri da ove sezone njegov tim istraje do kraja i konačno podigne trofej Premijer lige, koji im je prethodne sezone izmakao za dlaku. U poslednja 3 kola su upisali po jedan trijumf, remi i poraz. U poslednjem kolu su uspijeli da neporaženi napuste Enfild pošto su remizirali rezultatom 1:1, što je svakako dobar rezultat. Vest Hem je nakon uspiješno okončane epizode u Evropi i plasmana u osminu finala Lige Evrope, ponovo dobro zaigrao i u Engleskoj gdje se ozbiljno nameće kao kandidat za TOP 4. U poslednjem kolu su trijumfovali protiv ekipe Mančester Junajteda rezultatom 2:0, dok su u pretposlednjem kolu savladali Vulvse rezultatom 3:0, takođe na domaćem terenu. Obje ekipe su itekako kvalitetne, a mišljenja smo da će u malom londonskom derbiju biti viđen makar po gol u obje mreže. Prema tome predlažemo igru GG po kvoti 1.93 u SuperBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.