TIP DANA: Mančester Junajted – Aston Vila: Vila je rado viđen gost na Teatru snova, ali su sada neka druga vremena!

U utorak je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a ovaj dan nam između ostalog donosi i pet mečeva iz engleske Premijer lige. Najzanimljiviji se bez ikakve sumnje igra na Old Trafordu gde će snage odmeriti Mančester Junajted i Aston Vila.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

Mančester Junajted: Ten Hag na izlaznim vratima!

Iako su u Junajtedu pred početak sezone najavljivali pohod na šampionsku titulu, sva je prilika da će ovo biti još jedna košmarna godina za nekadašnjeg šampiona Evrope.
Ruku na srce, od samog starta ovogodišnjeg izdanja engleske Premijer lige je Junajted imao ogromnih problema sa povredama, ali sigurno da to ne može da bude opravdanje za trenutno osmo mesto na tabeli uz čak dvanaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Arsenal.
Start sezone nije izgledao toliko loše, međutim, već posle samo nekoliko kola se videlo da Mančester nije tim koji će se boriti za naslov prvaka Engleske, iako je i tokom prošlog leta u klub stiglo nekoliko zaista vrhunskih fudbalera, a na sve to je Ten Hag uspeo da sačuva okosnicu, ali to po svemu sudeći možda čak ne bude dovoljno ni za plasman u Ligu šampiona.
Kada smo već kod najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, poražavajuće zvuči podatak da je ova ekipa u konkureniciji Bajerna, Galatasaraja i Kopenhagena zauzela poslednje mesto u grupi, što znači da engleskog predstavnika ne samo da nećemo gledati u nokaut fazi Lige šampiona, već Đavolovi nisu uspeli da dođu ni do treće pozicije, koja znači nastavak takmičenja u Ligi Evrope.
Što se tiče Premijer lige, na poslednjih pet mečeva su izabranici Ten Haga kome se baš ozbiljno drma klupa, ostvarili samo jedan trijumf, i to na svom terenu protiv Čelsija (2:1), jedan remi, ali i čak tri poraza, od kojih se poslednji u nizu desio u prošlom kolu kada je nekadašnji šampion Evrope lagano poražen na gostovanju kod Vest Hema rezultatom 2:0.
Dosta problema sa odsutnim fudbalerima je imao Junajted i na tom susretu, a štoperski par na tom susretu u Londonu su činili vremešni Džoni Evans i Kambvala.
Pre toga je engleski velikan odigrao dobar meč na gostovanju kod favorizovanog Liverpula kada nije bilo pogodaka, ali je pre svega toga Junajted doživeo pravu katastrofu na domaćem terenu od Bornmuta, pošto je taj susret završen rezultatom 0:3.
Ten Hag za ovaj duel neće moći da računa na Kazemira, Megvajera, Lindelofa, Martineza, Dijaloa, Malasiju, Maunta i Sanča, dok su Varan i Marsijal pod velikim znakom pitanja.
Za kraj, do sada je trenutno osmoplasirani tim na tabeli odigrao devet mečeva na svom stadionu i ostvario pet trijumfa uz četiri poraza, i ako je onaj od gradskog rivala Mančester sitija i bio očekivan, onda se zasigurno to ne može reći za duele protiv Bornmuta, Kristal Palasa i Brajtona.

Aston Vila: Najprijatnije iznenađenje šampionata juri novi trijumf!

Aston Vila je osnovana još 1874. godine, što znači da klub iz Birmingema sledeće godine slavi svoj 150. rođendan, a sve to ovaj klub čini jednim od najstarijih u Engleskoj.
Do sada je Aston Vila čak sedam puta osvajala naslov prvaka, a poslednji put je to bio slučaj još davne 1981. godine. Na sve to klub iz Birmingema je sedam puta osvajao FA Kup, ali i pet puta Liga Kup i sigurno je da sve to Vilu čini jednim od najtrofejnijih klubova na Ostrvi, iako je do poslednjeg velikog trofeja ova ekipa stigla još 1996. godine i to u Liga Kupu.
Međutim, ubedljivo najveći uspeh ovog tima je osvajanje Kupa Šampiona (današnja Liga šampiona), i to 1982. godine, nakon trijumfa nad Bajernom iz Minhena. Iste godine je engleski predstavnik osvojio i Superkup Evrope nakon pobede nad Barselonom.
Pomenimo još i to da je Aston Vila ne tako davno igrala u Čempionšipu, ali se klub iz Birmingema u najkvalitetniji rang engleskog fudbala vratio 2019. godine, gde se do dana današnjeg i održao.
Prošlu sezonu je ova ekipa završila na sedmom mestu na tabeli, što je Aston Vili donelo plasman u Ligu konferencije, a bez ikakve sumnje je najzaslužniji čovek za to bio Unai Emeri koji je na sredini sezone preuzeo klub iz Birmingema i doveo ovaj klub do plasmana u treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje.
Pred početak ove sezone je ovaj tim imao ambiciju da se oproba i u Ligi Evrope, međutim, kako sada stvari stoje mogla bi ovo da bude jedna od najuspešnijih sezona Vile u poslednjih četrdesetak godina.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Unai Emerija nalaze na fenomenalnom trećem mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i drugoplasirani Liverpul, ali i bod manjka u odnosu na prvoplasirani Arsenal.
Do sada je nekadašnji šampion Evrope odigrao osamnaest mečeva u prvenstvu i ostvario dvanaest trijumfa, tri remija i samo tri poraza.
Ono što je svakako vredno pomena je da je Aston Vila u dosadašnjem toku šampionata uspela da savlada ekipe poput Arsenala, Mančester sitija, Čelsija i Totenhema, dok je od engleskih velikana ovaj tim jedino poražen od Liverpula u uvodnom delu sezone.
U prošlom kolu je ruku na srce tim iz Birmingema odigrao jedan nešto slabiji meč na svom stadionu protiv Šefilda, a na kraju je bilo 1:1, uz izjednačujući pogodak Zaniola u sudijskoj nadoknadi, što je ujedno bio i prvi pogodak za italijanskog reprezentativca u Premijer ligi.
Za kraj, do sada je Vila u gostima odigrala devet mečeva i ostvarila četiri trijumfa, dva remija i tri poraza.

Naš predlog

Junajted i dalje ne može da računa na nekolicinu veoma važnih fudbalera, a ubedljivo najviše je ovaj tim oslabljen u zadnjoj liniji tima, i sve to se najbolje videlo na gostovanju kod Vest Hema. Sa druge strane Aston Vila igra na vrhunskom nivou u poslednje vreme i neće biti nikakvo iznenađenje ukoliko izabranici Unai Emerija koji radi sjajan posao na klupi ovog tima dođu do trijumfa i na ovom meču, pa vam preporučujemo hrabro da se oprobate sa 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.65.

Poprilično dobra igra je i dupla šansa X2 za koju je Meridianbet odredio kvotu 1.52, a ako se oprobate sa kombinacijom X2&2+ dobićete kvotu 1.83.

Za kraj, sva je prilika da će odbrana Junajteda imati ogromnih problema da zaustavi napade najprijatnijeg iznenađenja ovogodišnjeg izdanja Premijer lige, pa je možda i najrealnije da Aston Vila postigne makar dva gola na ovom susretu na Teatru snova, zbog čega vam preporučujemo da odigrate igru G2+ uz kvotu 2.09 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.