TIP DANA: Everton – Mančester siti: Karamele u seriji pobeda, sad prete i novom svetskom šampionu!

U sredu je nešto slabija ponuda za klađenje, ali i ovaj dan nam donosi tri meča iz najkvalitetnijeg ranga engleskog fudbala, a za vas smo ovog puta analizirali susret koji će biti odigran na Gudisonu, gde će Everton ugostiti Mančester siti.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 21:15h.

Everton: Sjajne partije u poslednje vreme!

Everton je prošlu sezonu završio na sedamnaestom mestu na tabeli, a poznato je da je ta sedamnaesta pozicija ujedno i poslednja koja donosi opstanak u društvu najboljih, što godinama unazad i jeste primarni cilj popularnih Karamela.
Svakako da je najzaslužniji čovek za to trener ove ekipe Šon Dajč koji je preuzeo tim krajem januara ove godine, i to u trenutku kada je Everton bio na poziciji koja znači i selidbu u niži rang, međutim, njegovim dolaskom je tim sa Gudisona proigrao i na kraju uspeo da dođe do opstanka, uz dva boda viška u odnosu na osamnaestoplasirani Lester.
Ono što je novitet u odnosu na prošlu sezonu, je vest da su Karamele kažnjene oduzumanjem čak deset bodova zbog kršenja finansijskog fer-pleja. Da nije bilo toga ovaj tim bi sada bio u igri za plasman u neko od evropskih takmičenja pošto je Everton na osamnaest odigranih mečeva ostvario osam trijumfa, dva remija i čak osam poraza. Nažalost, to je u ovom trenutku zbog oduzimanja bodova dovoljno tek za šesnaesto mesto na tabeli uz četiri boda viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
Ono što je svakako sjajna stvar je što izabranici Šona Dajča u poslednje vreme igraju na veoma visokom nivou, pa je tako tim sa Gudisona na pet poslednjih mečeva u Premijer ligi ostvario čak četiri trijumfa, uz samo jedan poraz, i to baš u prošlom kolu na gostovanju kod Totenhema, kada je bilo 2:1.
Pre toga su redom padale ekipe Notingema, Njukasla, Čelsija i Barnlija, a imena ovih klubova nam govore da Karamele nisu imale nimalo naivan raspored.
Na domaćem terenu je ova ekipa do sada odigrala devet mečeva i ostvarila tri trijumfa, jedan remi i pet poraza, što i nije tako dobar podatak ako uzmemo u obzir da je Everton godinama unazad na svom stadionu igrao veoma dobro.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Evertona i Mančester sitija u prvenstvu Engleske je odigran sredinom maja ove godine, kada je na Gudisonu aktuelni šampion Engleske slavio sa 0:3, dok je zanimljivo pre toga na Etihadu bilo nerešeno (1:1).

Mančester siti: Građani pod moranjem!

Siti je prošle sezone osvojio Ligu šampiona, Premijer ligu i FA Kup, a na sve to su popularni Građani na početku ove sezone dodali još dva trofeja, i to u Superkupu Evrope, ali i na Svetskom klupskom prvenstvu, pošto su izabranici Pepa Gvardiole pre samo nekoliko dana u velikom finalu demolirali brazilski Fluminense sa 4:0.
Kada se sve sabere i oduzme dolazimo do zaključka da je ovo verovatno i najuspešnija godina u istoriji Mančester sitija, a i ovog puta tim sa Etihada ima najviše moguće ciljeve.
Generalno, za sada smo dosta više očekivali od Sitija u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala, pošto se trenutno ova ekipa nalazi na petom mestu na tabeli, ruku na srce uz meč manje u odnosu na sve timove iz Premijer lige, pošto je poznato da su Građani imali obaveze na Svetskom klupskom prvenstvu.
U poslednjem meču koji je odigrao u najboljoj ligi na svetu, tim koji sa klupe predvodi Pep Gvardiola je samo remizirao na domaćem terenu protiv Kristal Palasa, a taj susret je završen rezultatom 2:2, uz konstataciju da je Palas do izjednačenja stigao u poslednjim trenucima susreta.
Utisak je da Siti odavno nije bio u većoj krizi, barem kada je prvenstvo u pitanju, a na pet poslednjih mečeva ova ekipa je ostvarila samo jedan trijumf i to na gostovanju kod slabašnog Lutona kada je bilo 1:2, a zanimljivo je da je aktuelni šampion Evrope i na tom duelu morao da juri prednost rivala, ali se na kraju sve ipak dobro završilo.
Opšti utisak je da stvari za sada jedino teku po planu u Ligi šampiona, gde su fudbaleri Mančester sitija bez većih problema zauzeli prvo mesto na tabeli uz maksimalnih osamnaest osvojenih bodova, a da stvari budu još bolje, rival engleskom predstavniku u osmini finala je danski Kopenhagen, pa se pitanje plasmana u četvrtfinale niti jedne sekunde ne sme dovesti u pitanje.
Za kraj, što se tiče partija izabranika Pepa Gvardiole na gostovanjima, do sada je trenutno petoplasirani tim na tabeli odigrao devet mečeva na gostovanjima i ostvario pet trijumfa, jedan remi, ali i čak tri poraza, što je u ovoj fazi šampionata verovatno i previše za tim koji ima najviše moguće ciljeve ove sezone.

Naš predlog

Možda bi bilo previše kada Mančester siti ne bi uspeo da slavi ni na ovom duelu, iako Everton igra sjajno u poslednje vreme.
Pre svega smo mišljenja da nas očekuje jedan ne previše efikasan duel, pošto je sigurno da će Šon Dajč dati sve od sebe da njegova ekipa ne primi gol na ovom susretu, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom 0-2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.09.


Kao što smo već konstatovali, Građani moraju da idu na trijumf na ovom duelu, pa vam hrabro savetujemo da odigrate 2 za koju kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.58.

Za kraj, najbolje je da probate sa kombinacijom prethodna dva predloga, i da na ovom meču okušate sreću sa igrom 2&0-2, a sve to uz fenomenalnu kvotu 4.30. Možda je malo prihvatljivija igra 2&0-3, uz takođe sjajnu kvotu 2.44 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.