TIP DANA: Arsenal – Vest Hem: Plotun za povratak na vrh!

U četvrtak je nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj u prethodna dva dana, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na Emirejtsu gde će fudbaleri Arsenala ugostiti ekipu Vest Hema.
Početak duela između ove dve ekipe je zakazan za 21:15h.

Arsenal: Pobeda donosi povratak na prvo mesto na tabeli!

Malo je falilo da Tobdžije prošle sezone sjajnu igru krunišu naslovom prvaka Engleske, međutim, izabranici Mikela Artete su završni deo šampionata odigrali ispod svih očekivanja, pa su morali da se zadovolje sa drugom pozicijom na tabeli, ali i direktnim plasmanom u Ligu šampiona, što je bio primarni cilj godinama unazad pošto Arsenal punih šest godina nije uspeo da se plasira u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Kada smo već kod toga, treba istaći da su Artetini puleni odigrali sjajno grupnu fazu Lige šampiona i na kraju završili na prvom mestu u grupi, uz četiri boda viška u odnosu na drugoplasirani PSV. Za rivala u osmini finala engleski predstavnik je dobio Porto i sigurno je da su Tobdžije veliki favoriti u tom dvomeču.
Upravo plasman u nokaut fazu elitnog takmičenja je bio primarni cilj za prvi deo sezone, pa se sada jedno vreme Arsenal može fokusirati isključivo na englesko prvenstvo, gde je tim iz Londona pre ovog kola bio na prvom mestu na tabeli, uz bod viška u odnosu na Aston Vilu i Liverpul.
U prošlom kolu su Tobdžije odigrale solidan meč na gostovanju kod Liverpula, a taj duel na Enfildu je završen bez pobednika, pošto je na kraju bilo 1:1.
Na poslednjih pet mečeva nekadašnji šampion Engleske je ostvario tri trijumfa, jedan remi i jedan poraz, i to od Aston Vile, pa dolazimo do zaključka da Arsenal za sada ima negativan skor sa svojim najbližim pratiocima.
Na domaćem terenu su izabranici Mikela Artete koji generalno radi sjajan posao u ovom klubu su ostvarili sedam trijumfa uz samo dva remija, a ohrabrujuće deluje podatak da je lider na tabeli na poslednjih duela na svom terenu ostvario isto toliko trijumfa.
Poslednji međusobni susret protiv Vest Hema, ekipa Arsenala je odigrala početkom novembra ove godine, i to u Liga Kupu, kada su Čekićari odigrali jedan sjajan meč, slavili sa 3:1, i eliminisali jednog od glavnih favorita za osvajanje trećeg po važnosti trofeja u Engleskoj.
Za kraj, pre tog remija u prošlom kolu protiv Liverpula, Tobdžije su slavile na svom terenu protiv Brajtona bez većih problema, pošto je taj susret završen rezultatom 2:0.

Vest Hem: Čekićari igraju odlično u poslednje vreme!

Vest Hem do sada nikada nije bio šampion Engleske, uz konstataciju da je ova ekipa prošle sezone došla do trofeja u Ligi konferencije, nakon trijimfa nad italijanskom Fiorentinom.
Tri puta je tim iz Londona osvajao Liga Kup i dva puta FA Kup, a pored Lige konferencija, engleski predstavnik je trijumfovao 1965. godine i u Kupu Pobednika Kupova.
Prošlu sezonu su izabranici Dejvida Mojesa završili na četrnaestom mestu na tabeli, što je svakako jako loše, ali je zbog osvajanja Lige konferencija ovaj tim izborio plasman u Ligu Evrope.
Kada smo se već dotakli drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja treba istaći da je ovaj tim grupnu fazu završio na prvom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na drugoplasirani Frajburg, a upravo ovu ekipu su Čekićari i savladali u poslednjem kolu u direktnom duelu za prvo mesto na tabeli i direktan plasman u osminu finala.
Od kako je završen prvi deo sezone u Ligi Evrope, deluje da je tim iz Londona počeo sa dosta boljim partijama u engleskom prvenstvu.
Naime, trenutno je situacija takva da se nekadašnji osvajač FA Kupa nalazi na sjajnom šestom mestu na tabeli i sva je prilika da će se Čekićari ove godine boriti za plasman u Ligu Evrope.
Posebno dobro ovaj tim igra u poslednje vreme, pošto je na četiri poslednja meča u Premijer ligi tim koji sa klupe predvodi Dejvid Mojes ostvario čak tri trijumfa, uz jedan poraz i to baš ubedljiv na gostovanju kod Fulama kada je bilo čak 5:0. Pre svega toga je tim iz engleske prestonice slavio na gostovanju kod Totenhema, koji igra na veoma visokom nivou ove sezone.
Posle poraza od Fulama, Vest Hem je zbio redove i slavio na domaćem terenu protiv Vulverhemptona, dosta lakše nego što su svi očekivali pošto je taj susret završen rezultatom 3:0, a nakon toga je aktuelni osvajač Lige konferencija odigrao svoj verovatno i najbolji meč ove sezone, pošto je ova ekipa na svom stadionu savladala Mančester Junajted, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Na gostovanjima je šestoplasirani tim na tabeli za sada odigrao devet susreta i ostvario četiri trijumfa, isto toliko poraza uz samo jedan remi.
Za kraj, jedan zanimljiv podatak. Na poslednja dva međusobna meča, Vest Hem je ostvario jedan trijumf protiv Arsenala a jednom je bilo nerešeno, uz konstataciju da su Čekićari na ta dva susreta postigli ukupno pet golova, što je svakako podatak koji bi dobrano mogao da zabrine Mikela Artetu pred ovaj duel.

Naš predlog

Iako Vest Hem igra na veoma visokom nivou u poslednje vreme, mišljenja smo da će izabranici Mikela Artete dosta lakše nego što se očekuje slaviti na ovom duelu, pa vam toplo preporučujemo da se oprobate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.83.

Sva je prilika da nas u Londonu očekuje jedan veoma efikasan duel, u kom bi vrlo lako i gosti mogli do makar jednog pogotka, pa savetujemo igru GG uz kvotu 1.94 u Meridianu.

Iz potpuno istog razloga vam preporučujemo da se okušate sa igrom GG3+, a sve to uz fantastičnu kvotu 2.27 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.