Tip dana košarka: Partizan – Virtus: Crno-beli na domaćem terenu traže izlazak iz krize!

Ekipa Partizana će u okviru 17. kola Evrolige u prepunoj Areni dočekati Virtus iz Bolonje. Četa Željka Obradovića u ovaj meč ulazi nakoj dva vezana poraza, pa će ovo biti idealna prilika da taj niz okončaju upravo na domaćem terenu. Utakmica je na programu od 18 časova i 30 minuta.

Partizan: Neće biti lako!

Uhvatio je Partizan odgovarajući ritam pred sam kraj ove 2023. godine, a dugačka gostovanja u Španiju pa posle toga u Zadar su čini se poprilično iscrpili ekipu.
Posle enormne potrošnje u Valensiji i Madridu, gostovanje Zadru Danijela Jusupa došlo je Partizanu u zao čas. To se pokazalo ubrzo i na dijelu, pošto je aktuelni šampion Jadranske lige pretrpio već četvrti poraz. Zadar je na pogonsko gorivo Luke Božića i Darija Drežnjaka nanio crno-bijelima najteži poraz u regionalnom takmičenju otkako je na klupu stigao Željko Obradović. Bilo je jasno svima u redovima Partizana da to neće bili nimalo prijatno gostovanje u Dvorani Krešimir Ćosić, ipak ono se pretvorilo u dominaciju Zadra koji je vodio od prvog do poslednjeg minuta i ostvario najveću pobjedu ove sezone, ali i u poslednjih nekoliko godina.
Obradovićev tim imao je dosta problema da organizuje igru na pravi način. I prije svega da bilo šta odbrani u gotovo cijelom prvom, pa i većem dijelu drugog poluvremena. Rezultat svega toga je šamar koji će sve u Humskoj natjerati da se pogledaju u oči i priznaju da je prvo mjjesto koje trenutno drži vječiti rival sada jako, jako daleko. A, svi znamo šta prvo mjesto na kraju ligaškog dijela nosi i koliko je kroz istoriju prednost domaćeg terena u plej-ofu imala uticaj na konačni rasplet sezone. Vidjećemo koliki će uticaj na nastavak godine imati Džejlin Smit koji je zvanično potpisao za Parni valjak do kraja sezone.
Trener Željko Obradović je pred okršaj sa ekipom Luke Bankija govorio o zdravstvenom stanju u ekipi i istakao da Alen Smailagić neće moći da pomogne saigračima u 17. kolu elitnog takmičenja, ali ima i dobrih vijesti kada je kadrovska situacija u pitanju, pa se u sastavu očekuje Pi Džej Doužer.
Pobjeda nad Virtusom u četvrtak i te kako bi zaliječila rane košarkašima Partizana posle vezanih poraza od Real Madrida u Evroligi, odnosno Zadra u regionalnom takmičenju.
Jedno od najprijatnijih iznenađenja dosadašnje sezone stiže u Beogradsku arenu sa idejom da napravi još jedan dobar rezultat, ali za sve se prvo pitaju crno-bijeli.

Virtus: Potvrditi dobru formu!

Apsolutno ništa nije naslućivalo da bi tim iz Bolonje mogao da pretenduje na prva 4. mjesta u novoj sezoni Evrolige, međutim 16 odigranih utakmica ekipa Virutsa se visoko kotira na tabeli sa 11 pobjeda i 5 poraza, koliko ima i drugoplasirana Barselona.
Prvi krug Evrolige ekipa Virtusa zatvoriće u Beogradu protiv Partizana u četvrtak veče. Svaki meč u takmičenju je jako bitan, svaka pobjeda u gostima kao da vrijedi dvije. Zato u Virtusu sa velikom dozom respekta čekaju meč u Beogradu.
Seriju od čak 4 uzastopna trijumfa u Evroligi, prekinuli su u prethodnom kolu kada su poraženi na gostovanju na kom je prethodno slavio Partizan – u Valensiji. Imao je Virtus čak dvocifrenu razliku na poluvremenu u tom meču ali je katastrofalna treća četvrtina koju su izgubili sa 23:7 na kraju i presudila. Najefikasniji u redovima tima iz Bolonje bio je Tornike Šengelija koje se ove sezone nametnuo kao pravi lider na terenu ali i jedan od TOP 5 igrača sa najboljom formom u Evropi trenutno. U Virtusu se još ističu Lundberg i Belineli, dok će Ognjen Dobrić na ovom gostovanju imati sigurno dodatni motiv više.
Jasno je da kao i Partizan igraju znatno bolje na domaćem terenu, a na 7 ovosezonskih gostovanja ostvarili su 3 pobjede i 4 poraza. U poslednjih 5 gostovanja upisali su samo jedan trijumf i to protiv ekipe Baskonije. Prije toga poraženi su od Reala, Panatinaikosa, Bajerna i na kraju od Valensije.
Kada je riječ o domaćem prvenstvu čini se da kao i Partizanu ne ide baš najbolje, pošto su u Italiji tek na 3. mjestu na tabeli sa skorom od 9 pobjeda i čak 4 poraza. Seriju od dva uzastopna poraza su prekinuli u prethodnom kolu kada su slavili na gostovanju kod Pistoe rezultatom 70:91.
Oba prošlogodišnja dva duela dobio je Partizan, a Virtus se na prošlogodišnjem gostovanju nije baš najbolje proveo pošto je tada poražen ubjedljivo sa čak 28 poena razlike.
Međutim tim iz Bolonje sada u potpuno drugačijem raspoloženju stiže u Beograd i biće zanimljivo vidjeti kako će se snaći u vrućem ambijentu Arene.

Naš prijedlog

Kvota na pobjedu domaće ekipe je 1.60 u MozzartBet kladionici, dok je kvota na pobjedu gostiju iz Bolonje okruglo 3.

Mišljenja smo da će Partizan opravdati ulogu favorita te da će slaviti na domaćem terenu, pa vam predlažemo jedinicu po kvoti 1.60 u MozzartBet kladionici. Takođe veoma primamljivo izgleda igra sa ukupnim brojem poena, te predlažemo UP + (granica 163.5) po kvoti 1.70, a za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 1&UP + (granica 163.5) po kvoti 2.85 takođe i MozzartBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.