Tiket dana: Poeni igrača

Samo dve utakmice preostale su za večeras u 17. kolu košarkaške Evrolige i njima će se završiti prvi deo sezone u elitnom takmičenju. Već drugog dana 2024. kreće drugi deo prvenstva. Kvote i granice bile su važeće u vreme sastavljanja predloga.

Janik Vecel (Alba) – Poni + (granica 7,5) @ 1.90 u Mozzartbet

Centar sa Novog Zelanda je jedan od retkih nosilaca igre koji je ostao u Albi. Posle nešto slabijeg starta sezone ovaj košarkaš je poboljšao formu i na poslednja tri meča u Evroligi imao je dvocifren učinak u poenima. Još uvek mu je prosek relativno slab, postiže 7,6 poena po meču u Evroligi, ali je i to za poen u proseku više nego prethodne sezone. Alba je bez šansi za plasman u doigravanje, pa su njihovi mečevi u ovom takmičenju prilika da se pojave i neki novi košarkaši jer igraju bez opterećenja. To još uvek ne koristi trener Izrael Gonzales i Berlinci pokušavaju da ”skinu” još neki veliki skalp, kao što su to uradili sa Barsom pre desetak dana. Jani Vecel je zahvalan igrač, ne utira mnogo ali je snažan i očekujemo da protiv Olimpijakosa koji ima dva vrhunska centra, koristi svoju pokretljivost. Granica je na 7,5 poena a za (+) kvota je 1.90 u kladionici Mozzartbet.

Alek Piters (Olimpijakos) – Poeni + (granica 12,5) @ 1.90 u Mozzartbet

Gotovo svako kolo verujemo u Aleka Pitersa koji igra najbolju sezonu od kada je u Evropi. Ovaj momak je nastupao za CSKA, Anadlu Efes i Baskoniju pre Olimpijakosa, ali mu je ovo ubedljivo najbolja sezona. Nije prethodne blistao, ali su tada Pirejci imali u timu Sašu Vezenkova koji je bio prva opcija u napadu, a sada je Piters, ako ne prva, onda jedna od prvih opcija. U proseku ubacuje 15 poena u Evroligi i ima više od 5 skokova po meču. Sa takvim učinkom blizu je najbolje petorke u ovom takmičenju posle prve polusezone. Nedavno je postao otac i zato je propustio meč sa Valensijom koju su Pirejci izgubili na svom parketu. U prošlom kolu se vratio na velika vrata, ubacio je 17 poena na gostovanju u Vilerbanu i dopreneo pobedi svog tima nakon dva uzastopna poraza. Od Olimpijakosa se očekuje pobeda u Berlinu a mnogo toga zavisiće od Aleka Pitersa. Granica za njegov učinak na ovom meču je na 12,5 poena, a za (+) koševe kvota je 1.90 u kladionici Mozzartbet.

Džon Braun (Monako) – Poeni + (granica 7,5) @ 1.90 u Mozzartbet

Derbi kola ostavljen je za kraj. U Kneževini gostuje Barselona, a ova dva tima su prošle sezone igrača na fajnal-foru i podelila megdan u borbi za treće mesto, ako se ta utakmica uopšte može nazvati ”borbom”. Ovo je prvi okršaj Monaka i Barselone od tog 21. maja, a rivali ga čekaju u ne baš sjajnom raspoloženju. Obe ekipe imaju dva poraza u poslednja tri kola Evrolige, ali su pobedili u prethodnom. Monako je slavio na gostovanju u Minhenu, na tom meču se razgoropadio Majk Džejms koji je ubacio 28 poena, a vrlo dobar je bio i iskusni krilni igrač Džon Braun. On je stigao do 12 koševa, što je bivšem igraču Uniksa podiglo prosek na 7,3 poena po meču u Evroligi. Njemu je meč sa Bajernom bio tek peti u kome je imao dvocifren učinak u poenima ali ne zato jer je loš šuter, već zato što pored Džejmsa, Okoboa, Lojda i ostalih teško dolazite u situaciju da loptu uputite ka kođu rivala. U meču sa Barsom verujemo da Braun može opet do dobrog učinka i da će prebaciti svoj ovosezonski prosek. Granica je na 7,5 poena a za (+) kvota je 1.90 u kladionici Mozzartbet.

Nikolas Laprovitola (Barselona) – Poeni + (granica 12,5) @ 1.90 u Mozzartbet

Veoma promenjivoigra Barselona čak i kada pobeđuje, što je bio slučaj i prošle sedmice u Kaunasu. Na kraju su slavili, prvi put posle dva uzastopna poraza i sada idu u Kneževinu sa skorom 11-5. Prepustili su drugo mesto Virusu a čini se da ih u drugom delu sezone čeka teži raspored. Zanimljivo je da Barselona i nije imala previše problema sa povredama ove jeseni, pa je glavni razlog za dosta slabiji početak u odnosu na prošlu sezonu, odlazak Nikole Mirotića. Pojačanja još nisu donela ono što se od njih očekuje Džabari Parket i Vili Ernangomez te treba da dokažu da mogu zameniti naturalizovanog Crnogorca, a jedini igrač koji je konstantan je argentinski plejmejker Nikolas Laprovitola. On je i u Litvaniji bio najbolji sa 18 poena, a prosek mu je ove sezone 14,6 koševa što je za 4 poena u proseku više od prethodnog izdanja ovog takmičenja. Biće na velikom ispitu Katalonci u Monte Karlu a rezultat će naviše zavisiti od učinka Laprovitole. Granica za njega je na 12,5 poena, a ako bude ”prosečan” lako će je prebaciti. Za (+) poene na Laprovitolu kvota je 1.90 u kladionici Mozzartbet.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici Mozzartbet iznosi 13.03.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.