Najava i analiza: Serija A, 18. kolo: Derbi u Torinu, težak posao za lidera na tabeli, Rosoneri pod moranjem!

Od petka su na programu mečevi osamnaestog kola italijanske Serije A, u kom nas očekuje dosta veoma interesantnih mečeva.
Derbi kola se svakako igra u Torinu gde će snage odmeriti Juventus i Roma, što će ujedno biti i poslednji duel ovog kola. Inter očekuje težak posao na gostovanju kod Đenove, dok Milan prosto mora da slavi u meču protiv Sasuola, pošto se Pioliju ozbiljno drma klupa.
Četvrtoplasirana Bolonja gostuje kod Udinezea, dok će Fiorentina dočekati Torino na svom stadionu.
Od ostalih mečeva izdvajamo duele između Napolija i Monce, kao i Lacija i Frosinonea, dok bi potencijalno dosta pogodaka moglo da bude na susretu između Atalante i Lećea.

Fiorentina – Torino – 1 @ 2.20 u Mozzartbet

Premijerni meč ovog kola se igra u Firenci gde će Fiorentina ugostiti Torino. Ljubičasti za sada igraju na veoma visokom nivou, o čemu najbolje svedoči i trenutno četvrto mesto na tabeli.
Do sada su izabranici Vinčenca Italijana koji zaista radi sjajan posao na klupi ovog tima odigrali sedamnaest mečeva i ostvarili devet trijumfa, tri remija, ali i pet poraza. U prošlom kolu je Viola slavila na teškom gostovanju kod Monce kada je bilo 0:1.
Torino u poslednje vreme igra veoma dobro, pošto popularni Bikovi na četiri poslednja susreta nisu doživeli poraz, a u prošlom kolu su Nemanja Radonjić i drugari remizirali na svom terenu protiv Udinezea, kada je bilo 1:1.
Fiorentina ove sezone igra odlično na svom stadionu i najviše zbog toga vam i preporučujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 2.20 u Mozzartu.

Napoli – Monca – GG @ 1.88 u Maxbet

Napoli ni blizu ne liči na ekipu iz prošle sezone, koja je mimo svih očekivanja došla do Skudeta, mada treba biti realan pa priznati da to i nije bilo očekivano.
U prošlom kolu je aktuelni šampion Italije doživeo poraz na gostovanju kod Rome, pa se trenutno tim sa “Maradone” nalazi na sedmom mestu na tabeli, i kako sada stvari stoje biće potrebno dosta muke i rada da Napoli dođe do novog plasmana u Ligu šampiona, što naravno i jeste primarni cilj za ovu sezonu.
Što se tiče Monce, sva je prilika da ovaj tim neće imati previše problema oko opstanka u društvu najboljih, a u ovom trenutku se Monca nalazi na jedanaestom mestu na tabeli. U prošlom kolu je ova ekipa na svom stadionu poražena od Fiorentine, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Napoli nas do sada nije oduševio, pa umesto očekivane jedinice, savetujemo vam da se fokusirate na golove, odnosno na igru GG uz kvotu 1.88 u Maxbetu.

Đenova – Inter – 3+ @ 2.13 u Meridianbet

Đenova je sjajno igrala prošle sezone i potpuno zasluženo uspela da dođe do povratka u najkvalitetniji rang italijanskog fudbala, a svakako da će primarni cilj biti opstanak.
U poslednje vreme Grifoni igraju na veoma visokom nivou, pošto je ova ekipa posle remija na domaćem terenu protiv Juventusa, uspela u prošlom kolu da slavi protiv Sasuola na strani, rezultatom 1:2, pa se trenutno tim sa Marasija nalazi na trinaestom mestu na tabeli uz čak šest bodova viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadnja.
U goste im stiže Inter, koji za sada drži sve u svojim rukama, pošto Neroazuri zauzimaju prvo mesto na tabeli uz četiri boda viška u odnosu na drugoplasirani Juve, a u prošlom kolu je ova ekipa slavila na svom stadionu protiv Lećea, kada je bilo 2:0.
Niko se nije naigrao fudbala na Marasiju, pa je možda idealno da se oprobate sa golovima, odnosno igrom 3+ uz kvotu 2.13 u Meridianu.

Lacio – Frosinone – 1 @ 1.70 u Primobet

Lacio je ove sezone igrao dosta dobro u Ligi šampiona, pošto su Rimljani obezbedili plasman u nokaut fazu, međutim, Rimljani imaju dosta problema u italijanskom prvenstvu pošto se u ovom trenutku izabranici Maurisija Sarija nalaze tek na devetom mestu na tabeli, uz čak sedam bodova manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Bolonju. Ruku na srce, u prošlom kolu su Lacijali slavili na gostovanju kod Empolija, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Frosinone sa druge strane za primarni cilj u svojoj povratničkoj sezoni u Seriji A svakako ima opstanak, a trenutno se ova simpatična ekipa nalazi na četrnaestom mestu na tabeli uz šest bodova viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja, što je svakako sjajna stvar.
Sva je prilika da je domaćin baš veliki favorit na ovom duelu, pa predlažemo da odigrate jedinicu koju kladionica Primobet plaća sa kvotom 1.70.

Atalanta – Leće – 3+ @ 1.91 u Meridianbet

Atalanta i ove sezone igra po sistemu toplo hladno i čini se da je najveći problem tima iz Bergama što nikako da spoji nekoliko dobrih mečeva.
Trenutno se popularna Boginja nalazi na osmom mestu na tabeli, a u prošlom kolu su izabranici Đanpjera Gasperinija poraženi na gostovanju kod ove sezone sjajne Bolonje, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Pre toga je nekadašnji četvrtfinalista Lige šampiona na svom stadionu demolirao Salernitanu, i generalno Atalanta igra dosta bolje na svom terenu nego na strani ove sezone.
Leće je u prošlom kolu poražen na gostovanju kod Intera kada je bilo 2:0, a trenutno se tim sa juga Italije nalazi na odličnom dvanaestom mestu na tabeli, što je svakako sjajno ako uzmemo u obzir da je primarni cilj opstanak u društvu najboljih.
Vrlo verovatno bi ovo mogao da bude i duel koji će nam u ovom kolu doneti najviše pogodaka, pa toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ uz kvotu 1.91 u Meridianu.

Kaljari – Empoli – 1 @ 2.15 u Mozzartbet

Primarni cilj Kaljarija će naravno biti opstanak u društvu najboljih, a ako se na taj način posmatraju stvari treba reći da popularne Sarde očekuje veoma teška i neizvesna sezona.
U ovom trenutku se tim sa Sardinije nalazi na osamnaestoj poziciji na tabeli sa 13 osvojenih bodova, a u prošlom kolu je ova simpatična ekipa glatko poražena na gostovanju kod Verone, koja je direktan konkurent u borbi za opstanak, a taj susret na Bentegodiju je završen rezultatom 2:0.
I Empoli se nalazi u veoma teškoj situaciji, jer Plavi trenutno imaju bod manje od Kaljarija i zauzimaju pretposlednje mesto na tabeli, pa je sigurno da je ovo jedno od retkih gostovanja gde ova ekipa neće biti u podređenom položaju.
Ipak, mislimo da će Kaljari odbraniti domaći teren, pa savetujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 2.15 u Mozzartu.

Udineze – Bolonja – GG @ 2.05 u Maxbet

Udineze ne igra onako kako su to svi očekivali na startu ove sezone, a pred mini zimsku pauzu ova ekipa se nalazi na sedamnaestom mestu na tabeli, koje je ujedno i poslednje koje na kraju prvenstva donosi optanak u društvu najboljih.
U prošlom kolu su popularne Zebre remizirale na gostovanju kod Torina, a taj meč je završen rezultatom 1:1.
Šta reći za Bolonju, koja je bez ikakve sumnje najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka prvenstva, o čemu najbolje svedoči i trenutno četvrto mesto na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona. U prošlom kolu su izabranici Tijaga Mote slavili na svom terenu protiv Atalante, kada je bilo 1:0.
Svako da će oba tima ići na sva tri boda, što nam potencijalno može doneti golove na obe strane, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom GG uz kvotu 2.05 u Maxbetu.

Milan – Sasuolo – 1 @ 1.47 u Superbet

I pored trećeg mesta na tabeli, evidentno je da Rosoneri imaju baš dosta problema, a to se možda i najbolje videlo u prošlom kolu kada je ova ekipa samo remizirala na gostovanju kod Salernitane.
Da stvari budu još gore, gosti su do remija na tom meču stigli nakon pogotka u sudijskoj nadoknadi i deluje da uprava Rosonera polako ali sigurno gubi strpljenje sa Stefanom Piolijem, i svakako da će dosta toga zavisiti od ovog meča protiv Sasuola.
Klub iz Ređo Emilije standardno igra po sistemu toplo hladno, a u prošlom kolu su Neroverdi poraženi na svom stadionu od Đenove, kada je bilo 1:2, nakon čega se ovaj tim nalazi na petnaestom mestu na tabeli, uz konstataciju da Sasuolo već četiri meča zaredom ne zna za trijumf.
Tu situaciju bi morao da iskoristi Milan kome su bodovi preko potrebni pa savetujemo da se oprobate sa jedinicom uz kvotu 1.47 u Superbetu.

Verona – Salernitana – 3+ @ 2.07 u Meridianbet

Verona ima dosta problema ove sezone, međutim u prošlom kolu je ovaj tim konačno pokazao znake živosti, pošto su Darko Lazović i drugari u gradu ljubavi bili bolji od Kaljarija, a taj susret je završen rezultatom 2:0, nakon čega se Verona nalazi na šesnaestom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
Sa druge strane, deluje da je Salernitana trenutno i najozbiljniji kandidat za selidbu u niži rang, pošto se tim iz Salerna nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa samo devet osvojenih bodova.
U prošlom kolu su Očoa i drugari remizirali na svom terenu protiv Milana, a taj duel je završen rezultatom 2:2, uz podatak da su Rosoneri tek u finišu stigli do izjednačenja.
Verona je ovde favorit, ali nekako je sigurnije da se fokusirate na golove, odnosno na igru 3+ uz kvotu 2.07 u Meridianu.

Juventus – Roma – 1 @ 2.10 u Superbet

Derbi kola se igra u Torinu, gde će Juventus ugostiti Romu. Juve je za sada pokazao partije koje su dostojne kandidature za naslov prvaka Italije, a u ovom trenutku se Bjankoneri nalaze na drugom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Inter.
U prošlom kolu je Juve nekako uspeo da slavi na gostovanju kod Frosinonea, koje je za sada ostavilo dosta dobar utisak, a taj meč je završen rezultatom 1:2, uz napomenu da je pobedonosni pogodak za Staru damu postigao Dušan Vlahović.
Roma je u prošlom kolu konačno ostvarila trijumf nakon dva meča bez pobede, i to na svom stadionu u velikom derbiju protiv Napolija, kada je bilo 2:0, čime je Vučica ponovo došla do pozicije broj pet i realne šanse da se bori za ulazak u Ligu šampiona.
Ipak, Juve generalno sjajno igra na svom stadionu ove sezone, dok se Roma nije previše istakla na strani, pa savetujemo jedinicu uz fantastičnu kvotu 2.10 u Superbetu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.