TIP DANA: Napoli – Monca: Aktuelni šampion Italije se baš muči ove sezone!

U petak je veoma interesantna ponuda za klađenje, a ovaj dan nam donosi nekoliko uvodnih mečeva osamnaestog kola italijanske Serije A.
U moru zanimljivih susreta, za vas smo ovog puta pripremili meč koji će biti odigran na stadionu “Diego Armando Maradona” gde će fudbaleri Napolija ugostiti Moncu.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Napoli: Aktuelnom šampionu Italije baš ne ide ove sezone!

Odmah na startu je bilo teško očekivati da Napolitanci ponove prošlu sezonu u kojoj je ova ekipa mimo svih očekivanja stigla do naslova prvaka Italije, i to na jedan veoma ubedljiv način, gde se pitanje šampiona praktično i nije dovodilo u pitanje.
Pomalo je bila i iznenađujuća odluka Spaletija, koji je odlučio da napusti klub na kraju sezone, a na njegovo mesto je seo Rudi Garsija, što se ispostavilo kao pogrešan potez, pošto je bivši trener Rome, Lila i Liona veoma brzo smenjen, a na njegovo mesto je postavljen Valter Macari, što je takođe veoma čudan potez čelnih ljudi kluba, ali krenimo redom.
Napoli je dobro započeo šampionat i pokazao da će se na njega i ove sezone računati ozbiljno u igri za Skudeto, međutim, usledila je jedna jako loša serija rezultata nakon koje je smenjen Garsija.
Ono što je najgore je što tim sa juga Italije nije počeo da pruža bolje partije ni nakon dolaska Macarija, pa je tako tim sa stadiona “Diego Armando Maradona” na pet poslednjih mečeva ostvario dva trijumfa, uz tri poraza. U prošlom kolu su Napolitanci odigrali još jedan jako loš meč i to na gostovanju kod Rome, a taj duel na Olimpiku je završen rezultatom 2:0.
Ono što je takođe veoma loša stvar je da je aktuelni šampion Italije na tom meču ostao bez Osimena i Politana, koji su isključeni i neće moći da pomognu svojim drugarima na meču protiv Monce. Kada na sve to dodamo da Macari neće moći da računa ni na Lobotku, Natana, Elmasa i Oliveru, utisak je da Napoli očekuje težak zadatak protiv Monce koja dolazi rasterećeno na “Maradonu”.
Na domaćem terenu je u dosadašnjem toku šampionata trenutno sedmoplasirani tim na tabeli odigrao osam mečeva i ostvario samo tri trijumfa, jedan remi i čak četiri poraza, što je svakako previše za tim koji i ove sezone ima šampionske ambicije, iako je već u ovom delu šampionata jasno da od svega toga nažalost neće biti ništa.
Za kraj, poslednji međusobni susret između ove dve ekipe je odigran sredinom maja, kada je Monca bila domaćin i kada je ovaj tim dosta lakše nego što se očekivalo slavio sa 2:0, uz napomenu da je Napoli u tom trenutku već obezbedio prvo mesto na tabeli.

Monca: Ne bi trebalo da bude problema oko opstanka!

Monca je dugo godina tavorila u nižim ligama, ali je onda ovaj klub kupio sada već pokojni Silvio Berluskoni, zajedno sa svojim dugogodišnjim najbližim saradnikom Galijanijem, i tada je ovaj klub počeo polako ali sigurno da se uzdiže.
Nakon nekoliko neuspešnih pokušaja u nizu, Monca je krajem maja 2022. godine uspela da dođe do plasmana u najkvalitetniji rang italijanskog fudbala, i to pošto je ovaj tim eliminisao Pizu ukupnim rezultatom 4:3, uz konstataciju da je sve to značilo i premijerno učešće ove ekipe u društvu najboljih.
Prošla sezona je bila za svaku pohvalu, pošto ovaj tim ni u jednom trenutku nije bio u opasnoj zoni, a na kraju su izabranici Rafaelea Paladina završili šampionat na sredini tabele.
I pored toga, primarni cilj će i ovog puta biti opstanak u elitnom izdanju italijanskog fudbala, a trenutno se Monca nalazi na jedanestom mestu na tabeli uz šest bodova manjka u odnosu na sedmoplasirani Napoli, a poznato je da je to sedmo mesto i poslednje koje na kraju prvenstva donosi izlazak na evropsku scenu – konkretno u kvalifikacije za Ligu konferencija.
Na sve to, Monca u ovom kolu upravo gostuje kod u poslednje vreme jako lošeg Napolija, pa će ovo biti idealna prilika da se ova simpatična ekipa približi sedmoplasiranom timu na tabeli na samo tri boda zaostatka, što bi značilo i uključivanje ove ekipe u borbu za mesto koje vodi u treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje.
Na pet poslednjih mečeva izabranici Rafaelea Paladina su ostvarili samo jedan trijumf, uz jedan remi i čak tri poraza, a poslednji u nizu se desio u prošlom kolu kada je ova ekipa na svom stadionu poražena od Fiorentine, rezultatom 0:1.
Ni pre toga se Monca nije proslavila, pošto je tim koji je u vlasništvu Adrijana Galijanija poražen na gostovanju kod Milana rezultatom 3:0, uz napomenu da je poslednji trijumf u šampionatu jedanaestoplasriani tim na tabeli ostvario pre dvadesetak dana na svom terenu protiv Đenove, a taj meč je završen rezultatom 1:0.
Na gostovanjima su do sada Paladinovi puleni odigrali osam susreta i ostvarili dva trijumfa, isto toliko remija, ali i četiri poraza, pa deluje da tim iz Lombardije očekuje dosta težak posao na gostovanju kod oslabljenog Napolija.

Naš predlog

Nakon nekoliko poprilično slabih mečeva u nizu, Napoli prosto mora da slavi na ovom susretu protiv nimalo naivne Monce kako bi ostao u igri za pozicijom broj četiri koja na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona.
Pobedu domaćina kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.65.


Vrlo lako se može desiti da Napolitanci posle nekoliko katastrofalnih partija u prvenstvu iskale bes na Monci, pa je i te kako realno da se oprobate sa kombinacijom igara 1-1&3+ uz fantastičnu kvotu 3.70 u Meridianu.

Za kraj, sva je prilika da nas očekuje veoma efikasan duel na stadionu “Diego Armando Maradona” pa vam predlažemo da se fokusirate na igru 4+, a sve to uz kvotu 3.10 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.