Tip dana košarka: Crvena zvezda – Igokea: Seriju nepobedivosti na domaćem terenu Zvezda nastavlja protiv Igokee!

Ekipa Crvene zvezde će u okviru 14. kola ABA lige na domaćem terenu dočekati oslabljenu Igokeu. Crveno-bijeli još uvijek ne znaju za poraz na domaćem terenu u regionalnom takmičenju, a utakmica je na programu od 20 časova.

Crvena zvezda: U ABA ligi nema problema!

Ekipa Zvezde je nakon dobrog izdanja na gostovanju kod ekipe Makabija, dala znake života i potencijalno najavila bolje partije za kraj godine. Ali ipak nije uspela Zvezda da upiše drugu pobjedu van Beograda u Evroligi ove sezone.
Ušao je Miloš Teodosić protiv Makabija u vremensku mašinu i vratio se u najbolje dane. Odigrao partiju za pamćenje i još jednom pokazao da je lider Crvene zvezde, a čim iskusnom plejmejkeru stvari nisu polazile za rukom, nastao je ozbiljan problem. Plan B protiv Panatinaikosa bio je Luka Mitrović, legitimno s ozbirom na njegova izdanja ove sezone, ali onda se povrijedio. Bez Miloša i Luke, protiv zahuktalih Atinjana, ekipa Janisa Sferopulosa nije imala šansu.
Poraz u Grčkoj još jedan je od onih koji ne bole previše, jer je sastav Ergina Atamana jedan od najkvalitetnijih u elitnom takmičenju i važio je za velikog favorita. U usponu je forme, igrao je pred punim tribinama OAKA Arene… Bio je srpski tim pred teškim zadatkom, koji se po izbacivanju Teodosića i Mitrovića iz jednačine pretvorio u nemoguću misiju. Od samog rezultata crveno-bijele bi više trebalo da zabrine što se još jednom pokazalo da bez pomenutog tandema nije kadra da parira najboljim timovima na kontinentu.
Uspijevala je Zvezda da se nosi sa rivalom uprkos činjenici da je Panatinaikos ukrao Teodosiću čarobni štapić. Nemanja Nedović je odrađivao solidan posao, a pod obručima su bili odlični Džoel Bolomboj i prije svih Luka Mitrović. Amerikanac je, ipak, tip igrača koji u napadu zavisi od drugih, ali se mora priznati da se dobro otvarao i još bolje koristio prostor koji mu je odbrana rivala ostavljala. Ipak, Luka je bio motor i dobrim potezima pod protivničkim obručem je držao crveno-bijele u igri. Sve dok nije nezgodno doskočio sredinom treće deonice. Otišao je na klupu sa bolnom grimasom na licu, blago šepajući – i više se nije vraćao. Do kraja susreta je reuzltat bio 32:21 u korist domaćeg sastava.
Nije bilo plana C u OAKA areni. Bez Miloša se sve svodilo na individualna riješenja u napadu, gdje je silom prilika nedostajao najkonstantniji igrač Sferopulosove ekipe ove sezone, Mitrović. Jago dos Santos je poenterski bio raspoložen, ali nije uspijevao da uključi saigrače, Nemanja Nedović je kroz izolacije tražio rešenja, a nije ni Adam Hanga uspijevao da organizuje napade i poveže redove tima.
Ono što ohrabruje je što će Nikola Topić i Fredi Gilespi već u Istanbulu moći da budu u sastavu. Mladi plejmejker je mogao i u Atini, ali je procijena struke bila da ga ostavi van stroja, s ozbirom da je odradio tek dva treninga sa ekipom. U ovom trenutku, njegov doprinos će biti daleko bitniji od američkog centra, jer se u Grčkoj videlo koliko je Zvezdi potreban još jedan plejmejker.
Meč sa Igokeom će biti čisto odrađivanje posle, pošto je Zvezda ubjedljivo prvi na tabeli sa samo jednim porazom, pa ne bi čudilo da igrači sa manjom minutažom dobiju više prostora na ovom meču.

Igokea: Osipanje tima polako počelo!

Niko nije mogao da pretpostavi da će Igokea biti tako visoko pozicionirana nakon 13 odigranih kola i da će na primjer biti bodovno izjednačena sa šampionom ABA lige Partizanom.
Serija od pet pobeda Igokee u ABA ligi prekinuta je u pretposlednjem kolu na domaćem terenu, a bolja od tima iz Laktaša bila je Cibona. Hrvatski klub je na teškom gostovanju iskoristio katastrofalnu igru rivala u poslednja tri i po minuta i režirao preokret vredan slavlja (87:91).
Sjajan početak sezone i čak devet pobjeda u uvodnih 12 utakmica ABA lige izdvojili su Igokeu u red ozbiljnih kandidata ne samo za visok plasman već i dobar rezultat u plej-ofu. Vladimir Jovanović radi odličan posao u Laktašima, a ostaje da se vidi kako će stvari da izgledaju posle odlaska najboljeg igrača Nikole Tanaskovića.
Srpski košarkaš potpisao je ugovor na dvije i po godine sa ekipom Budućnosti, potvrđeno je na zvaničnom klupskom sajtu. Tanasković je ove sezone među najboljim igračima ABA lige i prosječno je bilježio gotovo 12 poena i šest skokova, dok je u šest utakmica FIBA Lige šampiona imao 11,5 poena i 4,8 uhvaćenih lopti.
Igokea je u duelu 13. kola savladala Mega rezultatom 92:76 i tako dodatno produbila krizu u ekipi iz Laktaša koja će sada imati još teži ispit na gostovanju u Beogradu.
Bila je ekipa iz Republike Srpske najprijatnije iznenađenja ABA lige sve do prethodnog vikenda. Ostvarila je pet trijumfa zaredom i impresionirala pobjedama nad Partizanom i Budućnosti. Da ju je sustigao pad forme bilo je očigledno već pred odlazak na petanaestominutni odmor, kada je Mega preokrenula i stekla četiri poena prednosti nakon 20 minuta igre. U tom meču 14 poena dao je Nikola Marić, po 13 Stefan Mudi i Dragan Milosavljević, po 11 Marko Jošilo i Mario Nakić.
Igokea je posle neuspijelog učešća u grupnoj fazi FIBA Lige šampiona došao u situaciju da prekomponuje tim za nastavak sezone u ABA ligi. Čak je i trener Vladimir Jovanović posle poraza od Mege najavio rastanak sa jednim igračem, ali nije precizirao o kome se radi.

Naš prijedlog

Zvezda kao apsolutni favorit ulazi u ovaj meč, a neupitno je da su kvalitetniji tim. Kvota na goste iz Laktaša je 10.50 što samo za sebe dovoljno govori.

Mišljenja smo da će Zvezda u ovom meču postići veći broj poena od zadate granice, pa vam predlažemo igru D+ (granica 87.5) po kvoti 1.75 u SuperBet kladionici. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 1&UP+ (granica 157.5) po kvoti 2.35 takođe u SuperBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.