Najava i analiza: Premijer liga, 20. kolo: Redsi brane tron protiv Svraka, Siti ima lak posao protiv Šefilda

premijer liga

Nastavlja se ”ludački” raspored u Engleskoj za vreme praznika. Od subote do utorka igraju se utakmice 20 kola Premijer lige a centrali meč ovog kola na programu je u ponedeljak kada vodeći Liverpul na Enfildu dočekuje Njukasl. Aktuelni šampion Mančester Siti dočekuje najslabiji tim lige i ne bi smeo da ima bilo kakvih problema. Arsenal će kiks protiv Čekićara pokušati da ispravi u komšiluku, na Krejven Kotidžu protiv Fulama. Kvote iz najave važile su u vreme sastavljanja analize.

Luton – Čelsi – GG3+ @ 2.10 u Mozzartbet

Više niko ne može da ode na Kenilvort Roud sa sigurnošću da će osvojiti bodove. To su iskusli i Arsenal i Siti, koji jesu pobedili ali su se silno namučili protiv debitanta u Premijer ligi. Posle ta dva vezana poraza Šeširdžije su dva puta pobedile u nizu. Prvo na svom terenu protiv Njukasla a onda i na gostovanju kod Šefild Junajteda. Taj trijumf na Bramal Lejnu bio je još važniji od pobede nad Svrakama jer se radi o direktnom konkurentu u borbi za opstanak. Sada u predgrađe prestonice dolazi tim iz zapadnog Londona. Čelsi nije više bauk kao u toku prethodne dve decenije, ali Maurisio Poketino ima na raspolaganju mlad i vrlo kvalitetan tim. Posle poraza u Vulverhemptonu Plavci su u vanrednom kolu pobedili Palas na svom Stamford Bridžu ali su i dalje dosta daleko od vrha tabele. Što se tiče meča na Kenilvort Roudu predlažemo golove na obe strane uz bar tri ukupno. Za GG3+ kvota je 2.10 u kladionici Mozzartbet.

Aston Vila – Barnli – 1x,2-3 @ 2.43 u Meridianbet

Sigurno je da fudbaleri Barnlija odlaze na Vila park sa mišlju ”kad je mogao Šefild da uzme bod, što ne bismo i mi”. Pre tog duela Aston Vile i Oštrica tim iz Birmingema je imao niz od 16 uzastopnih pobeda na svom terenu, računajući i finiš prošlog prvenstva. U ovom su već rušili i Arsenal i Siti a nisu mogli poslednjeplasirane Jorkširce. To je samo još jedna potvrda koliko je ovo takmičenje kvalitetno kad je ”fenjerašu” nedostajalo par minuta do trijumfa nad jednom od najboljih ekipa i ubedljivo najnegostoljubivijem domaćinu. Posle tog remija Emerijev tim je izgubio na Old Trafrodu od Junajteda, mada je u Mančesteru imao prednost od dva gola. Takvi ishodi morli bi da ostave traga na fudbalerima Vile i sigurno da ne čekaju okršaj sa Klaretsima spokojni. Da je Barnli u Birmingem došao pre par kola ne bismo imali nikakvu dilemu oko konačnog pobednika, ovako može se dogoditi da tim Vensana Kompanija iskoristi malu krizu domaćina. Barnli je izgubio od Liverpula, ali nije bio uopšte loš, pa je naš predlog za meč na Vila parku dupla šansa na domaćina uz umeren bro golova, recimo 2-3. Za kombinaciju 1x,2-3 kvota je 2.43 u kladionici Meridianbet.

Kristal Palas – Brentford – 1 @ 2.27 u Primobet

Pčelice su u lošem momentumu i to se najbolje videlo u duelu sa Vulverhemptonom pre nekoliko dana. Igrali su na svom Komjunitiju i dođiveli jedan od ubedljivijih poraza od kada su premijerligaši. Po rezultatu 14 nije toliko strašno, ali način na koji su Vukovi, skoro bez napora, stigli do trijumfa, morao bi da zabrine sve u londonskom klubu. Sada igraju mali gradski derbi sa Kristal Palasom, Orlovi nisu pobedili na poslednjih osam utakmica u prvenstvu pa su i oni sa imperativom pobede u ovom meču. Verujemo da će iskusni Roj Hodžson umeti da motiviše svoje igrače i Palas dođe do trijumfa, i pored činjenice da su ove sezone samo jednom slavili na svom Selhurst Parku. Bilo je to još početkom septembra kada su pobedili Vulverhempton sa 3:2. S druge strane Brentford je vezao tri poraza na strani, pa ko bude izgubio dolazi u opasnu zonu. Ne očekujemo neki spektakularan meč, ali predviđamo pobedu domaćeg tima. Za jedinicu se u kladionici Primobet dobija koeficijent 2.27.

Mančester Siti – Šefild Junajted – 1/1,4+ @ 2.05 u MaxBet

Ako postoji nešto izvesno kada je u pitanju najjače klupsko takmičenje na svetu, to bi mogao da bude ovaj duel. U njemu se sastaju prvak Evrope, sveta i Engleske i tim koji zauzima poslednje mesto na tabeli i povratnik je u englesku elitu. Kako vreme odmiče Šefild Junajted je sve dalje od luke spasa, a poraz od Lutona pre četiri dana na njihovom Bramal Lejnu mogao bi na kraju da bude i koban. Da sve bude gore neuspeh je došao posle dobre igre i osvojenog boda u Birmingemu protiv Aston Vile, pa su se navijači Jorkširaca nadali da bi to mogao biti početak jedne žetve bodova. Ipak, u meču sa mnogo preokreta Oštrice su poražene, a kod rezultata 2:1 njihovi fudbaleri su postigli dva autogola. Siti je imao krizu, više rezultata nego igre, a činilo se da će se ona nastaviti i na Gudisonu s obzirom da su Karamele vodile posle prvih 45 minuta. Ipak u nastavku meča Siti je zaigrao kao pravi šampiona i sa tri gola došao do preokreta i trijumfa. Haland, Doku i De Brujne su i dalje van stroja, ali je Siti i bez nji prejak za Šefild koji je, istina, namučio Građane u prvom delu sezone. Probajte sa kombinacijom 1/1,4+ sa kvotom 2.05 u kladionici MaxBet.

Vulverhempton – Everton – 1x,2+ @ 1.90 u SuperBet

Posle lošeg starta sezone oba tima su zaigrala dosta bolje i početkom decembra bili su u sjajnoj formi. Everton je čak vezao četiri uzastopna trijumfa i tako nadoknadio oduzete bodove od strane Saveza. Međutim, u dva prethodna kola Karamale su poražene od Totenhema i Sitija i opet su u opasnoj zoni, odmah iznad crte. Tabela tako kaže ali smatramo da navijači tima iz Liverpula nemaju razloga za zabrinutos ako tim Šona Dajša nastavi sa ovakvim partijama. Vulvsi su u toku prethodne sedmice dva puta pobedili, prvo Čelsi na svom terenu a onda i Brentford na strani. Skočili su na 11. mesto i novim trijumfom bi ozbiljno konkurisali za mesto koje vodi u evropske kupove. S obzirom s kakvim su se nevoljama suočili na početku sezone, kada ih je ostavio trener Đulen Lopetegi, sada Vulvsi imaju razloga za potpuno zadovoljstvo. U meču sa Evertonom neće biti lako, ali smatramo da su bliži uspehu. Naš predlog je kombinacija duple šanse na domaćina uz bar dva gola ukupno. Za 1x,2+ kvota je 1.90 u kladionici SuperBet.

Notingem Forest – Mančester Junajted – GG3+ @ 1.92 u Mozzartbet

I proed nestvarnog preokreta protiv Vile i upisane pobede, Junajted nas nije uverio da je prebrodio krizu. Erik ten Hag je dobio još jednu priliku da stabilizuje tim ali bi to mogla da bude njegova poslednja šansa. Da je Vila sačuvala prednost od 2:0 verovatno bi sada govorili o novom treneru Crvenih Đavola, ovako će Holanđanin i u Notngemu voditi slavni klub. Protiv Vile Junajted je dao tri gola za poluvreme, a pre toga je bez pogotka bio na četiri uzastopna meča, tačnije 9 poluvremena nije dao gol. U ta četiri meča računamo i poraz od Bajerna koji ih je izbacio iz Evrope. I Forest ima svojih problema, posle niza neuspeha promenili su trenera i Stiva Kupera je zamenio Portugalac Nuno Espirito Santo. On je na debiju doživeo poraz od Bornmuta i Šumari su počeli da se strmoglavljuju ka dnu tabele. Ipak, u vanrednom kolu, prvom posle Božića, Notingem je slavio na gostovanju u Njukaslu sa 3:1 i zagorčao praznik, ne samo navijačima Svraka, već i treneru Ediju Hauu koji više nema prostora za bilo kakav kiks. Na Siti Graundu je uvek uzbudljivo, ovaj stadion kao da privlači golove, a Forest ima četiri vezana poraza na svom terenu. Protiv Junajteda su vodili letos sa 2:0 na Old Trafordu ali su na kraju izgubili sa 3:2. Golove i sada ”vidimo”, pa predlažemo igra GG3+ sa koeficijentom 1.92 u kladionici Mozzartbet.

Fulam – Arsenal – 2 @ 1.58 u Primobet

Hladan tuš na Božić za fudbalere Arsenala. Bodove sa Emirejtsa odneo je gradski rival Vest Hem i tako sprečio Tobdžije da poslednju utakmicu u godini sačekaju kao lideri Premijer lige. Ipak, ako ništa drugo u Novu godinu će ući kao lideri ako pobede Fulam, pošto Liverpul svoj meč ovog kola igra 1. januara, pa bi Tobdžije imale bod više u odnosu na Redse uz trijumf na Krejven Kotidžu. Možda to nije toliko važno ali poraz od Čekićara sigurno je sve zabrinuo jer Arsenal ove sezone još nije izgubio pred svojim navijačima, a na 12 utakmica, računajući sva takmičenja, samo je dva puta igrao nerešeno. Jedan od ta dva remija dogodio se baš protiv Fulama na početku sezone kada su prokockali vošstvo sa igračem više. Kolibari su imali još svojih odličnih igara ali su sada vezali dva poraza uz stvarno loša izdanja. Prvo ih je pobedio Barnli na njiovom stadionu a onda su poraženi i od Bornmuta, još ubedljivije. Artetin tim nema izbora i mora da pobedi na Krejven Kotidžu. Verujemo da hoće i da je poraz od Vest Hema bio samo slab dan. Za dvojku se u kladionici Primobet dobija kvota 1.58.

Totenhem – Bornmuut – 4+ @ 1.95 u SuperBet

Ni Pevci se nisu dobro proveli dan posle Božića. Oni su poraženi na jugu Engleske od Brajtona sa 4:2. Na kraju je rezultat bio i dobar pošto su Galebovi vodili sa 4:0 i pretili da Postekogluovom timu nanesu pravu katastrofu. Pre tog poraza Pevci su slavili u meču sa Evertonom ali su i tu imali dosta sreće u samom finišu meča kada lopta nije prešla njihovu gol liniju za par milimetara. Totenehm više nije među četiri najbolja tima, dakle nisu u zoni plasmana u Ligu šampiona, a to je prioritetni cilj ovog kluba. Da li Pevci imaju kvalitet za tako nešto veliko je pitanje. Oduševljavali su nas na početku sezone ali kako je vreme odmicalo tako su i Sparsi padali u formi. Poraz od Brajtona stigao je posle tri vezane pobede, ali je pre toga Totenhem imao pet mečeva u nizu sa samo jednim osvojenom bodom ukupno. Bornmut je tim sa najboljom formom, Trešnjice imaju četiri vezana trijumfa i samo jedan remi u poslednjih sedam kola uz 6 pobeda. Trenutno su na deobi 10. mesta sa Čelsijem i Vulvsima, ali uz jedan zaostali meč. Španac Andoni Iraola radi odličan posao i svaka čast upravi za strpljenje za ovog stručnjaka. Naravno, moramo da, još jednom, pomenemo neverovatnog Solankea, strelca 12 golova. Golovi su izbor za meč na Vajt Hart Lejnu, a biće ih baš dosta. Za 4+ kvota je 1.95 u kladionici SuperBet.

Liverpul – Njukasl – 1,3+ @ 1.87 u Meridianbet

Kada se sastaju dve ekipe koje su igrale u Ligi šampiona takav meč mora se nazvati derbijem. Međutim, Njikasl je u velikoj krizi i Svrake su u poslednjih 20 dana ispale iz Evrope, iz EFL kupa i dođivele dva poraza u Premijer ligi, od dve ekipe koje spadaju u slabije u prvenstvu. Sve to natovarilo je ogroman teret na pleća trenera Edija Haua o kome su pričane bajke do pre samo mesec, dva, kada je Njukasl pobedio Pari Sen Žermen, ali i Siti, Arsenal, Čelsi i Junajted. Njukasl je pao na 8. mesto, sve je dalje od novog plasmana u Ligu šampiona, ali i Evrope uopšteno. Za sada Hau ima podršku ali svaki naredni poraz mogao bi da bude njegov poslednji meč na klupi tima sa severa. Na njegovu nesreću Njukasl prvi meč u 2024. godini igra na Enfildu gde nije dobro prolazio i kada je bio u mnogo boljoj formi nego što je sada. Još gori je podatak da Njukasl nije pobedio Redse na poslednjih 14 međusobnih duela, a da je Liverpul dobio poslednjih pet. Realno je da dobije i ovaj, slavili su u Barnliju sa 2:0 i preuzeli vrh tabele, pa ako žele da ostanu lideri moraće da savladaju Njukasl. Verujemo da je domaćin bliži pobedi od uzdrmanog Njukalsa a za jedinicu, uz bar tri gola ukupno, u kladionici Meridianbet se dobija koeficijent 1.87.

Vest Hem – Brajton – GG3+ @ 1.83 u MaxBet

kolo zatvara duel na Olimpijskom stadionu u Londonu u kome se sastaju dva engleska predstavnika u Evropi. Pored toga i Čekiari i Galebovi su bili sjajni u poslednjim utakmicama u 2023. godine, pa su jedni pobedili Totenhem, pritom mu ubacili četiri lopte u mrežu, dok su fudbaleri Vest Hema slavili na Emirejtsu protiv Arsenala. Čekićari su sada u seriji od tri velike pobede, slavili su u prvenstvu protiv Vulverhemptina, Mančester Junajteda i Arsenala, a na ta tri meča dali su 7 a nisu primili nijedan gol. Ipak su u decembru doiveli i dva poraza i to sa po 5 primljenih golova, jedan u EFL kupu od Liverpula a jedan u Premijer ligi od Fulama. I Brajton je prikazao jednu od boljih igara u 2023. godini na njenom kraju. Vodili su protiv Totenehma sa 4:0, mogli i da uvećaju prednost, ali su na kraju slavili ”samo” sa 4:2. Oba tima su pred 20. kolu u gornjem delu tabele, Vest Hem je 6. sa 33 boda a Brajton 8. sa tri boda manje. Krajnji cilj je ponovni plasman u Evropu i jednima i drugima, a u prvom delu sezone Vest hem je kao gost slavio na Ameksu sa 3:1. Odigrajte na golove i nećete pogrešiti. Biće ih na obe strane, a za GG3+ kvota je 1.83 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.