TIP DANA: Fulam – Arsenal: Arsenal vadi fleke na Krejven Kotidžu!

U nedelju je i te kako slaba ponuda za klađenje, a ovaj dan nam donosi dva susreta iz Premijer lige, a za vas smo ovog puta analizirali susret koji će biti odigran na Krejven Kotidžu gde će fudbaleri Fulama ugostiti Arsenal.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 15 časova
.

Fulam: Loše partije u poslednje vreme!

Fulam je osnovan davne 1879. godine, a do sada je ova ekipa tri puta osvajala Čempionšip, uz konstataciju da je to poslednji put bio slučaj 2022. godine, kada se ovaj tim i vratio u najkvalitetniji rang engleskog fudbala.
Naravno, moramo pomenuti i plasman u finale Liga Evrope 2010. godine, kada je engleski predstavnik poražen od Atletiko Madrida sa 2:1. Od ostalih važnijih rezultata, tim iz Londona je stigao do jednog finala FA Kupa, u kom je ova ekipa takođe poražena od Vest Hema sa 2:0.
Ako se osvrnemo na prošlu sezonu, svakako da je Fulam igrao iznad svih očekivanja, pošto je ekipa iz Londona na kraju završila na odličnom desetom mestu na tabeli.
Ipak, klub je u međuvremenu napustio najbolji strelac Aleksandar Mitrović, koji je odlučio da karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji, ali je utisak da je i pored toga Fulam pred početak sezone imao ambiciju da se domogne mesta koje na kraju šampionata donosi izlazak na evropsku scenu, međutim, kako vreme prolazi deluje zaista da od toga neće biti ništa.
Naime, u prošlom kolu je Fulam odigrao jedan izuzetno loš meč na strani kod Bornmuta, a taj duel je završen rezultatom 3:0, što je treći vezani poraz za popularne Kolibare, koji se nakon toga nalaze na trinaestom mestu na tabeli, i ukoliko ovako nastave, sva je prilika da ćemo tim iz Londona ove sezone gledati u velikoj borbi za opstanak, što je nešto što je malo ko mogao da pretpostavi nakon onakve prošle sezone.
Pre tog neuspeha izabranici trenera Silve su poraženi na svom stadionu od Barnlija, kada je bilo 0:2, dok je pre svega toga tim sa Krejven Kotidža izgubio na gostovanju kod Njukasla, a taj meč je završen rezultatom 3:0, čime dolazimo do podatka da Fulam na tri poslednja susreta u prvenstvu ne samo da nije pobedio već nije uspeo ni da postigne gol, što je svakako poražavajući podatak.
Inače, na domaćem terenu su Kolibari do sada odigrali devet mečeva na svom stadionu i ostvarili pet trijumfa i četiri remija, uz konstataciju da je tim iz Londona pre tog poraza na svom stadionu od Barnlija vezao čak tri trijumfa na Krejven Kotidžu, pa je utisak da Arsenal ne očekuje nimalo lak posao ovog popodneva, u duelu dva tima iz prestonice Engleske.

Arsenal: Da li će poraz od Vest Hema poremetiti Tobdžije?

Dosta puta smo u analizama pominjali da je Arsenal igrao na veoma visokom nivou prošle sezone i da je ova ekipa bila samo malo bolja u drugom delu šampionata, utisak je da bi Tobdžije mimo svih očekivanja došle do šampionske titule.
Ipak, najvažnije je da je ovaj tim posle šest godina posta uspeo da dođe do plasmana u Ligu šampiona, što godinama unazad i jeste bio primarni cilj.
U međuvremenu nije bilo značajnijih odlazaka iz kluba, a kapitalno pojačanje svakako predstavlja dolazak Deklana Rajsa iz Vest Hema, i čini se da je baš taj tip igrača falio timu iz Londona da prošle sezone dođe do naslova prvaka Engleske.
Sjajno je nekadašnji šampion Engleske započeo novu sezonu i istakao kandidaturu za šampionsku titulu, međutim, deluje da kako vreme prolazi tako i tim sa Emirejtsa igra sve slabije.
U prošlom kolu su izabranici Mikela Artete bez ikakve sumnje odigrali i svoj najslabiji meč u ovogodišnjem izdanju Premijer lige, pošto je Arsenal na svom stadionu poražen od Vest Hema, a taj duel je završen rezultatom 0:2. Bio je to ujedno i prvi poraz Tobdžija na svom stadionu u sezoni, koji je pre toga na Emirejtsu ostvario sedam trijumfa i dva remija.
Generalno deluje da nekadašnji šampion Engleske polako ali sigurno posustaje, pošto je ova ekipa na četiri poslednja meča u prvenstvu ostvarila samo jedan trijumf, jedan remi, ali i dva poraza, uz podsećanje da je pre tog neuspeha u prošlom kolu protiv Vest Hema, Arsenal remizirao na gostovanju kod Liverpula.
Ono što svakako treba napomenuti je da su Tobdžije dosta dobro igrale u Ligi šampiona, gde je engleski predstavnik zauzeo prvo mesto u grupi, uz četiri boda viška u odnosu na PSV, koji će im praviti društvo u osmini finala.
Na šest odigranih mečeva Arsenal je ostvario četiri trijumfa, jedan remi i jedan poraz, i to od Lansa, osvojio 13 bodova, i bez većih problema ostvario svoj primarni cilj za prvi deo sezone.
Podsećamo vas, bivši šampion Engleske je prvi put posle čak šest godina posta član najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Naš predlog

Na prvi pogled vidimo da se radi o jednom veoma teškom duelu za prognoziranje, ali smo mišljenja ipak da će Arsenal pokazati da poseduje kvalitet za šampionsku titulu, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.57.

Poprilično realno je da Tobdžije postignu makar dva pogotka na ovom duelu, pa vam predlažemo da se fokusirate na igru G2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.67.

Za kraj, deluje da će Tobdžije od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu Fulama, pa vam hrabro predlažemo da se fokusirate na prelaz 2-2, a sve to uz fantastičnu kvotu 2.30 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.