TIP DANA: Liverpul – Njukasl: Svrake zaboravile kako se pobeđuje Liverpul!

Pre svega, SREĆNA NOVA GODINA. Želimo vam pre svega dobro zdravlje, sreću i ljubav, ali i da vam Nova godina donese pregršt dobitnih tiketa i naravno bude bolja od prethodne.
U ponedeljak je inače veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na Enfildu u kom će snage odmeriti Liverpul i Njukasl.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

Liverpul: Najvažniji meč u dosadašnjem toku sezone!

Utisak je da će svi navijači Liverpula želeti što pre da zaborave prošlu sezonu, u kojoj se tim sa Enfilda nije previše istakao, a nažalost posle dosta vremena Redsi nisu uspeli da ostvare plasman u Ligu šampiona, što i jeste primarni cilj godinama unazad.
Na kraju su izabranici Jirgena Klopa sezonu završili na petom mestu na tabeli, a sve to je nekadašnjem šampionu Engleske donelo plasman u drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje.
Kada smo već kod toga, podsećamo vas da je Liverpul zauzeo prvo mesto u grupi i obezbedio plasman u osminu finala Liga Evrope, a na kraju je engleski predstavnik imao bod viška u odnosu na drugoplasirani Tuluz, uz konstataciju da je Jirgen Klop veći deo Liga Evrope igrao sa nešto izmenjenim sastavom u odnosu na Premijer ligu, ali i pored svega toga, utisak je da su Redsi možda i glavni favoriti za osvajanje drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Što se tiče Premijer lige, u ovom trenutku se Liverpul nalazi na deobi prvog mesta na tabeli uz isti broj bodova kao i drugoplasirana Aston Vila, koja ruku na srce ima i meč viška, pošto je tim iz Birmingema u subotu bio bolji od Barnlija na svom stadionu, u jednom fantastičnom meču koji je završen rezultatom 3:2.
Upravo Barnli je Liverpul i pobedio u prošlom kolu na gostovanju, rezultatom 0:2, uz konstataciju da je tim sa Enfilda propustio neverovatan broj prilika u prvom delu igre, pa se stiče utisak da je ta pobeda mogla i morala biti ubedljivija.
Pre svega toga su izabranici Jirgena Klopa remizirali na dva derbija, i to prvo na Enfildu protiv Junajteda kada nije bilo pobednika, a potom, takođe na svom stadionu protiv Arsenala kada je bilo 1:1, uz konstataciju da je Liverpul bio bolji tim većim delom susreta.
Na domaćem terenu je za sada prvoplasirani tim na tabeli odigrao devet mečeva i još uvek ne zna za poraz, a u tom periodu je ova ekipa ostvarila čak sedam trijumfa uz dva remija, pa dolazimo do podatka da su Redsi uz Aston Vilu i Njukasl najbolji domaćini u Premijer ligi.
Inače, na poslednjih pet mečeva u prvenstvu Liverpul je bez poraza, a u tom periodu je ova ekipa ostvarila tri trijumfa, uz dva remija, uz napomenu da je poslednji poraz u prvenstvu ovaj tim doživeo krajem septembra na gostovanju kod Totenhema, kada je bilo 2:1, uz konstataciju da su Pevci do trijumfa stigli u poslednjim trenucima susreta.

Njukasl: Svrake se dosta muče u poslednje vreme!

Prošla sezona je bila gotovo pa savršena za Njukasl, koji je posle dosta vremena uspeo da dođe do četvrte pozicije na tabeli, a to automatski znači i plasman u Ligu šampiona.
Ostaje žal za izgubljenim finalom u Liga Kupu, pošto je Mančester Junajted slavio sa 2:0, ali svakako da i pored toga svi imaju pregršt razloga za zadovoljstvo, uz konstataciju da je za sve to najzaslužniji čovek Edi Hau koji je za veoma kratko vreme uspeo da podogne Svrake.
Pre početka šampionata je Njukasl slovio za jednog od glavnih kandidata za ponovni plasman u Ligu šampiona, međutim, ovaj tim igra jako loše u poslednje vreme, pa je tako ova ekipa na pet poslednjih mečeva u najkvalitetnijoj ligi na svetu ostvarila samo jedan trijumf, i to na svom stadionu protiv Fulama kada je bilo 3:0, uz čak četiri poraza, što je svakako previše za tim koji i ove sezone želi da se domogne makar červrte pozicije na tabeli.
U prošlom kolu su crno-beli ponovo odigrali jedan jako loš meč na Sent Džejms Parku protiv u poslednje vreme odličnog Notingem Foresta, a taj duel je završen rezultatom 1:3, što je drugi uzastopni poraz u prvenstvu za izabranike Edi Haua, nakon što je ova ekipa izgubila i na gostovanju kod novajlije Lutona, rezultatom 1:0 i sigurno je da je u redovima Njukasla uveliko upaljen crveni-alarm, pošto se u ovom trenutku ova ekipa nalazi na jako lošem devetom mestu na tabeli uz čak jedanaest bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Mančester siti.
Na gostovanjima je su puleni Edi Haua odigrali devet mečeva i nisu se proslavili pošto je u tom periodu ova ekipa ostvarila samo jedan trijumf, dva remija i čak šest poraza, a sve to Njukasl čini drugom najslabijom gostujućom ekipom u Premijer ligi, pošto je jedino Šefild sakupio manje bodova na strani – samo dva.
Poslednji međusobni susret između Liverpula i Njukasla je odigran krajem avgusta ove godine kada su Redsi slavili sa 1:2, a veoma zanimljivo je da su Redsi na poslednjih pet međusobnih mečeva protiv tima sa Sent Džejms Parka ostvarili isto toliko trijumfa, pa se stiče utisak da se crno-belim loše piše, pogotovu ako dodamo i to da su Svrake poslednju pobedu u prvenstvu nad Liverpulom ostvarile još 2015. godine.

Naš predlog

Liverpul ima idealnu pribliku da pobegne drugoplasiranoj Aston Vili na tri boda, i mišljenja smo da to ova ekipa neće propustiti, pa vam preporučujemo da se oprobate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.50.

Deluje da će Redsi od prvog minuta krenuti silovito ka golu crno-belih, pa vam hrabro savetujemo da se fokusirate na prelaz 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.09.

Za kraj, vrlo lako se može dogoditi da nam prvi meč engleske Premijer lige u 2024. godini donese pregršt pogodaka, pa vam preporučujemo da se oprobate sa igrom 4+, a sve to uz kvotu 2.11 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.