Tiket dana Evroliga (sreda, 03.01.2024)

Sa tri utakmice u Španiji i jednoj u Italiji završava se 18. kolo Evrolige. Već sutra počinje naredno. Kvote i granice važile su u trenutku pisanja predloga.

Valensija – Anadolu Efes – 1,UP – (granica 159,5) @ 3.04 u Meridianbet

Valensija u poslednjih pet utakmica ima samo jednu pobedu, a tu računamo i utakmice u Evroligi i u španskoj Endesi. U Evroligi Slepi miševi su prvo izgubili od Partizana na svom parketu, onda na istom mestu dobili Baskoniju, a prošle sedmice su se od 2023. godine oprostili porazom u minhenskom Audi domu. Od Bajerna su izgubili samo sa poenom razlike, ali je to slaba uteha za tim Aleksa Mumbrua. U međuvremu Valensija se pojačala kanadskim plejmejkerom Kevinom Pengosom. On je do skoro nosio dres Milana ali mu je Etore Mesina davao malo prilika da igra. Ne znamo još u kakvoj je formi, ali je još bolja vest za Valensiju da se potpuno oporavio Šemi Odželej, letošnje pojačanje i jedan od najboljih u timu do sada. Efes još uvek ima problema sa povredama, ali se jedan po jedan košarkaš polako vraća u tim. Zbog dovođenja dvojice novih, kada je roster bio ”tanak”, jedan je sada morao da ode. Radi se o hrvtaskom centru Žižiću koji će igrati za Virtus. Pivari u Evroligi imaju četiri uzastopna poraza i novi neuspeh dodatno bi ih udaljio od plej-ofa. Klajburn i Vilis neće igrati, pa rastu šanse Valensije. Naš predlog je jedinica uz manje poena ukupno. Za 1,UP- kvota je 3.04 u kladionici Meridianbet, a granica za poene je na 159,5.

Baskonija – Panatinaikos – 2 @ 1.84 u Meridianbet

Domaćin je pobedio samo jednom u poslednja četiri kola u Evrligi i to na gostovanju u Istanbulu. Ne bismo rekli da je Baskonija ispala iz forme, ali se loš period svakako očekivao. Sada je na Dušku Ivanoviću i igračima baskijskog kluba da ga učine što kraćim, a najblji način za to je pobeda nad odličnim Panatinaikosom. Kod Zelenih je napokon sve leglo kako treba. Čini nam se da je inicijalna kapisla bio dolazak sjajnog američkog plejmejkera Kendrika Nana, koga je Ataman želeo i pored Slukasa, Vildoze, Grigonisa i Gaja u timu. Ovaj poslednji je već napustio Atinu i Pao u kome se uopšte nije snašao. Grci suu dobili poslednje četiri utakmice u Evroligi, a računajući i domaće prvenstvo imaju sedam vezanih pobeda. Poslednji neuspeh doživeli su u duelu sa Realom u svojoj AOKA areni pre mesec dana. Panatinaikos predvodi grupu timova sa učinkom 10-7 posle prvog dela sezone u Evroligi, a Baskonija ima trijumf manje, a čak je sedam mesta slabije plasirana pred ovo kolo. Osim Reala na vrhu, te Albe i Asvela na dnu, sve ostale ekipe nadaju se plasmanu u plej-of i smeštene su u dve pobede. U prvom delu sezone Panatinaikos je ubedljivo pobedio Baskoniju u Atini, a čini nam se da je i sada bliži trijumfu. Za dvojku se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.84.

Virtus – Bajern – 1,UP – (granica 160,5) @ 2.81 u Meridianbet

Svašta se izdešavalo u Virtusu tokom jeseni ali ništa ne može da umanji njihov uspeh i trenutno drugo mesto iza neprikosnovenog Reala. Bolonjezi su pobedili 12 puta i izgubili samo 5 mečeva u polusezoni, a zatvorili su je pobedom u beogradskoj Areni protiv Partizana u jednom dramatičnom meču. Gledajući roster Virtusa mnogi su iznenađeni rezultatima, ali treba reći da tim letos preuzeo sjajni Luka Banki, trener koji je činio čuda sa Letonijom letos na Mundobasketu. Naravno da su Šengelija, Belineli, Heket, Danston i Lundberg odlični igrači, ali je Banki uspeo da napravi kompaktan tim u kome se svaki put neko drugi istakne. U Beogradu je to bio Ife Lundberg, a najnovije pojačanje Virtusa je hrvatski centar Žižić iz Efesa. U odnosu na prošlo kolo neće biti Ognjena Dobrića koji se povredio, ali ni plejmejkera Džejlina Smita koji je prešao u Partizan. Bajern se mučio na stratu sezone, ali kako vreme odmiče Pablo Laso sve bolje komanduje bavarskim timom. Bajernu mnogo znači povratak Vladimira Lučića, posle teže povrede, mada treba još vremena da bi srpski as bio na maksimalnom nivou. Zbog pobede nad Valensijom u prošlom kolu Bavarci idu bez pritiska u Bolonju, pa bi to mogla da bude njihova šansa, mada se nisu preterani isticali na strani ove sezone. Naš predlog je jedinica uz mali broj poena, a za kombinaciju 1,UP- kvota je 2.81 u kladionici Meridianbet.

Ukupna kvota na tiketu za sredu u kladionici Meridianbet iznosi 15.72.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.