TIP DANA: Sevilja – Atletik Bilbao: Odavno tim iz Baskije nije bio ovoliki favorit na Ramon Sančez Pichuanu!

Sevilja će u okviru 19. kola La Lige na svom Ramon Sančez Pichuanu dočekati Atletik Bilbao. Tim iz Baskije u Andaluziju dolazi kao favorit, a trenutno su u seriji od čak 10 mečeva bez poraza. Meč je na programu u 19 časova i 15 minuta.

Sevilja: 3 boda za bijeg iz donjeg doma!

Loše se završila 2023. godina za Sevilju iako su u njoj stigli do još jednog trofeja Lige Evrope i tako potvrdili da su neprikosnoveni vladari ovog takmičenja. Međutim kada je počela nova sezona, ništa nije naslućivalo da će se ova godina ovako da se završi. U La Ligi igraju veoma loše i nakon ispadanja iz Evrope, moralo je nešto pod hitno da se mijenja. Obećao je da će voditi Sevilju i to se i desilo, doduše, od te „zakletve“ je prošlo 12 godina, međutim bolje ikad nego nikad. Kad je već dao riječ, Kike Sančes Flores je i sjeo na klupu tima iz Andaluzije i predvodio ekipu na gostovanju pokrajinskom rivalu Granadi, u 18. kolu Primere i upisao ubjedljiv trijumf od 0:3!
Bivši šef stručnog štaba Hetafea (u tri mandata) se tako latio izuzetnog zahtjevnog posla, pošto je aktuelni vlasnik pehara Lige Evrope eliminisan iz Lige šampiona, neće braniti trofej u drugom po važnosti UEFA takmičenju, a u prvenstvu Španije je nanizao deset utakmica bez slavlja (do te pobjede u Granadi). Poslednji tim koji je Sevilja u borbi za bodove dobila je Almerija još 26. septembra. Almerija koja nikog nije savladala i ubjedljivi je fenjeraš, a pobjedom nad Granadom je Sevilja barem na kratko pobjegla iz opasne zone.
U utakmici prije njegovog dolaska Sevilja je poražena od kuće baš od Floresovog bivšeg kluba, Hetafea (0:3). U Španiji je Kike Flores radio još u Valensiji, Atletiku (osvojio Ligu Evrope i UEFA Superkup), te Espanjol, uz iskustvo sticano na klupama Benfike, Votforda, te azijskih klubova Al Aina, Al Ahlija (Ujedinjeni Arapski Emirati) i Šangaja (Kina). Nikad u Sevilji, iako je 2011. obećao da će kad tad sjesti na klupu velikana iz Andaluzije.
Njegov otac Isidro Sančes je igrao u tom gradu, ali za drugi klub, pošto je četiri godine nosio dres Betisa. Sam Kike Flores je gajio simpatije prema Sevilji, kao mlad trener dolazio da se edukuje i prati treninge, ali kasnije se nije potrefilo da bude slobodan kad su na „Pishuanu“ birali stratege, niti su se okretali njemu kad je on bio bez posla. Sad će se spojiti.
Bar do ljeta, eventualno i dodatnu godinu, ako uspije da ostvari određene ciljeve, mada niko ne pominje da li su oni vezani samo za opstanak ili možda još jedan plasman u Evorpu (16 bodova manje od šestoplasiranog Sosijedada). Jedino je sigurno, Sevilja mora da krene naprijed, jer je od početka sezone sa Hoseom Luisom Mendilibarom i kasnije sa Urugavajcem Dijegom Alonsom stagnirala ili nazadovala.

Atletik Bilbao: Sjajna igra ove sezone!

Valverdeovi izabranici gostuju večeras na Ramon Sančez Pichuanu i u ovaj meč ulaze kao favoriti nakon mnogo mnogo vremena. Doduše to i ne treba da čudi s obzirom na formu u kakvoj Bilbao igra tokom čitave sezone. Baski nisu potrošili ni evro na ljetnjoj pijaci, a jedini bitan igrač koji ih je napustio je Injigo Martines – za kojeg se već od prošle godine znalo da kad tad odlazi u Barselonu.
Valverde je na pripremama isprobao 36 igrača, sedam njih na poziciji štopera. U napadu, je najefikasniji bio Havi Marton – jedini pridošlica, iz Real Sosijedada B, koji međutim još uvijek nema broj, i ne zna se da li će ostati u timu. Bez obzira na probe, imajući u vidu nedovoljan budžet i dosadašnje aktivnosti, ove godine gledamo vrlo sličan Atletik kao i prošle, barem kada je sastav u pitanju.
Inače, nakon šest godina, umalo nisu zaigrali u Evropi. Da je Osasuna kažnjena, bili bi sledeći kandidat za Ligu konferencije. Međutim, moraće da se skoncentrišu na domaće prvenstvo, i naravno Kup kralja koji je uvijek najvažniji cilj, a čini se da ove sezone imaju ogromnu priliku da se u Evropu vrate, a zašto ne i u Ligu šampiona?
Nakon 18 odigranih kola ove sezone, tim iz Baskije je na 5. mjestu na tabeli sa samo 3 boda manje od trećeplasiranog Atletiko Madrida i četvrtoplasirane Barselone. Bilbao je za sada upisao 10 trijumfa, 5 remija i 3 poraza.
Poslednji poraz upisali su prije čak 2 ipo mjeseca, krajem oktobra kada je od njih bila bolja Barselona rezultatom 1:0. Nakon toga upisali su čak 7 trijumfa i samo 3 remija, što je rezultiralo tako visokim plasmanom na tabeli. Najbolji strijelci tima su neprikosnoveni Injaki Vilijams ali i Guruzeta koji ima takođe 8 golova na svom kontu. Dosta bolje rezultate Bilbao ostvaruje na domaćem terenu, a trenutno su treći najbolji tim po tom parametru u ligi, odmah iza Atletiko Madrida i Barselone. U gostima stoje nešto lošije, na poslednjih 5 gostovanja upisali su svega jedan trijumf uz dva poraza i dva remija. Posledni put su na gostovanju u Sevilji trijumfovali 2021. godine, kada je bilo 0:1.

Naš prijedlog:

Sevilja je proteklih godina uvijek slovila za favorita u ovakvim mečevima na svom stadionu, ali ovog puta to nije slučaj. Koeficijent na pobjedu Sevilje je okruglo 3.00, dok se za pobjedu gostiju plaća kvotom 2.30 u MozzartBet kladionici.

Po svemu sudeći trebali bi gledati jedan veoma zanimljiv meč, a mi smo mišljenja da Sevilja ipak neće tako lako prepustiti bodove gostima. Bilbao je samo jednom u proteklih 10 godina slavio u La Ligi u gostima kod Sevilje, pa vam prema tome predlažemo igru 1X po kvoti 1.60 u MozzartBet kladionici. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 1X&2+ po kvoti 2.00, a za vas koji baš volite da rizikujete predlažemo čistog keca po kvoti 3.00 takođe u MozzartBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.