Najava i analiza: Serija A, 19. kolo: Inter čuva prvu poziciju, Juventus vreba iz prikrajka, Napoli i Milan u gostima jure 3 boda, Roma hvata priključak protiv Atalante!

Pred nama je novo kolo popularne Serije A, a nijedna utakmica se ne nameće kao veliki derbi, što nam samo po sebi govori da nas očekuju veoma ujednačene i neizvjesne utakmice. Inter će na Đuzepe Meaci dočekati Veronu, dok će Juventus drugi put u tri dana odigrati meč protiv Salernitane. Milanu na gostovanju kod pretposlednjeg Empolija, dok Napoli neće imati nimalo lak posao na gostovanju u Torinu. Kao šlag na tortu dolazi meč na Olimpiku u kom će Roma ugostiti Atalantu. Biće ovo duel u borbi za priključak u odnosu na ekipe u gornjem dijelu tabele, pa ćemo u najavi gledati jedan veoma uzbudljiv meč. Napominjemo da su kvote bile aktuelne u momentu pisanja analiza.

Bolonja – Đenova – 1X&2+ @ 1.77 u MozzartBet

Ekipa Tijaga Mote je seriju dobrih rezultata prekinula u prethodnom kolu kada su poraženi na gostujućem terenu od ekipe Udinezea rezultatom 3:0, što je bio tek treći poraz Bolonje u ovoj sezoni. I dalje su visoko pozicionirani, te sa trideset jednim bodom zauzimaju 5. mjesto na tabeli. Na domaćem terenu igraju izvanredno i na poslednjih 5 mečeva su upisali isto toliko trijumfa. Đenova je ozbiljno shvatila povratak u Seriju A i čini se da svoje mjesto u elitnom rangu neće tako lako prepustiti. Nakon 18 kola osvojili su 20 poena i nalaze se na 12. mjestu na tabeli. U poslednjih 5 mečeva Đenova je upisala samo jedan poraz, uz 3 remija i jednu pobjedu. Mišljenja smo da ekipa Tijaga Mote neće biti poražena, te da će biti viđena minimum 2 gola, prema tome predlažemo 1X&2+ po kvoti 1.77 u MozzartBet kladionici.

Inter – Verona – 1&0-4 @ 2.00 u MeridianBet

Neuroazuri su nakon serije od 4 vezana trijumfa, u prethodnom kolu remizirala sa Đenovom rezultatom 1:1 i tako dopustili Juventusu da im se približi na samo 2 boda. Inzagijev tim je najviše pokazao ove sezone ali se čini da u poslednjem periodu ne igraju baš najbolje. Eliminisani su iz kupa nakon poraza od Bolonje, pa će sada sve svoje snage usmjeriti na osvajanje Skudeta. Verona je u poslednje vrijeme podigla svoju formu i sa 14 osvojenih bodova nalaze se van opasne zone samo zbog bolje gol razlike od Kaljarija koji se sa istim brojem bodova nalazi u opasnoj zoni. U poslednjem kolu poraženi su od Salernitane na svom terenu rezultatom 0:1, što je bio njihov deseti poraz u ovoj sezoni. Jasno je da je Inter kvalitetniji tim i mišljenja smo da će trijumfovati na svom terenu, te vam predlažemo igru 1&0-4 po kvoti 2.00 u MeridianBet kladionici.

Frozinone – Monca – PIK X @ 1.67 u MaxBet

Imaće Frozinone dosta posla u borbi za opstanak do kraja sezone, iako su ternutno na 14. mjestu na tabeli sa 5 bodova više od timova u opasnoj zoni. Nakon remija se Torinom prije mjesec dana, nanizali su 3 uzastopna poraza od kojih je poslednji bio na gostovanju kod Lacija rezultatom 3:1. Na domaćem terenu igraju veoma dobro i do pretposlednjeg kola i poraza od Juventusa, bili su u seriji od 5 mečeva bez poraza na svom stadionu. Monca je sa 22 osvojena boda na 11. mjestu na tabeli, a u poslednje vrijeme igraju veoma slabo. Seriju od dva uzastopna poraza su prekinuli u prethodnom kolu kada su remizirali sa Napolijem rezultatom 0:0. Mišljenja smo da će ovaj meč biti veoma tvrd i neizvjestan, pa vam predlažemo igru PIK X po kvoti 1.67 u MaxBet kladionici.

Leće – Kaljari – GG @ 1.91 u SuperBet

Bio je Leće svojevrsno iznenađenje u uvodnim kolima Serije A ali sve je to bilo kratkog daha. Seriju dobrih rezultata prekinuli su sa dva vezana poraza, prvo od Intera a potom od Atalante u poslednjem kolu. Sa 20 osvojenim bodovima nalaze se na 13. mjestu na tabeli. Kaljari je jedan od glavnih konkurenata za relegaciju i povratak u Seriju B, međutim neće se tim Klaudija Ranijerija tako lako predati. U poslednja 3 kola upisali su dva poraza i jedan remi, a samo jedan trijumf upisali su u poslednjih 5 mečeva. Remi sa Empolijem u poslednjem kolu je bio njihov 14. bod, te su trenutno na 18. mjestu na tabeli. Mišljenja smo da će u ovom meču obje ekipe postići makar po gol, jer odbrane ni jedne ni druge ekipe ne blistaju. Prema tome predlažemo igru GG po kvoti 1.91 u SuperBet kladionici.

Sasuolo – Fiorentina – GG @ 1.61 u PrimoBet

Atraktivna igra Sasuola u ovoj sezoni ne donosi baš dobre rezultate, te bi ukoliko ovako nastave mogli vrlo lako da se nađu u ozbiljnom problemu i borbi za opstanak. U poslednjih 5 mečeva ne znaju za trijumf, a čak 4 poraza upisali su na poslednjih 5 mečeva. Već su upisali 10 poraza u ovoj sezoni i moraće što prije da stabilizuju svoju igru kako bi se uzdigli na tabeli, pošto su sa 16 bodova na tek 16. mjestu na tabeli. Fiorentina igra sjajno ove sezone i čini se da će biti ozbiljan takmac u borbi za TOP 4 i plasman u Ligu šampiona, a desetu pobjedu u ovoj sezoni upisali su u prethodnom kolu protiv Torina rezultatom 1:0. Na poslednjih 5 mečeva ne znaju za poraz, a u tom periodu upisali su čak 4 trijumfa. Mišljenja smo da će obje ekipe postići makar po gol, pa vam predlažemo GG po kvoti 1.61 u PrimoBet kladionici.

Empoli – Milan – 2&0-4 @ 1.95 u MozzartBet

Neće biti Empoliju lako da se izbori za opstanak ukoliko nastavi da igra potpuno monotono i bezidejno kao u prethodnim utakmicama. Ove sezone upisali su samo 3 trijumfa i čak 11 poraza, a u poslednjih 5 mečeva upisali su 3 remija i dva poraza. Na poslednja 3 meča Empoli nije postigao gol, a to i ne čudi pošto su sa 10 postignutih golova najgora ekipa po tom parametru u ligi. Rosoneri se nalaze u dobroj formi i za očekivati je da na ovom gostovanju upišu nova 3 boda. Nakon remija protiv Salernitane u pretposlednjem kolu (2:2), Milan je u poslednjem kolu trijumfovao protiv Sasuola rezultatom 1:0 i tako smanjio zaostatak u odnosu na Inter na -9. Sa 36 osvojenih bodova nalaze se na 3. mjestu na tabeli, a zanimljivo je da na gostujućem terenu nisu slavili još od 20. oktobra. Naš prijedlog je igra 2&0-4 po kvoti 1.95 u MozzartBet kladionici.

Torino – Napoli – PIK X @ 1.63 u MeridianBet

Tim Ivana Jurića je sve do poslednjeg kola bio u seriji od 4 meča bez poraza, a bolja od njih je prije 7 dana bila Fiorentina (1:0). Sa 24 osvojena boda nalaze se na samoj sredini tabele, samo 4 boda manje od šampiona Italije sa kojim će ukrstiti koplja. Na domaćem terenu su samo jednom poraženi, poslednji put prije 2 ipo mjesec. Napoli je već sada otpisan u borbi za odbranu Skudeta, pošto sa prvoplasiranim Interom zaostaju ogroman dvadeset i jedan bod, a u poslednjih 5 mečeva su upisali samo jedan trijumf uz 3 poraza i remi koji su upisali u poslednjem kolu protiv Monce na domaćem terenu – 0:0. Jasno je da je pred nama jedan težak i neizvjestan meč sa dosta borbe, pa vam predlažemo igru PIK X po kvoti 1.63 u MeridianBet kladionici.

Udineze – Lacio – 3+ @ 2.20 u MaxBet

Došao je Udineze do neočekivane pobjede u prethodnom kolu i to protiv razgoropađene Bolonje rezultatom 3:0, čime su bar na kratko pobjegli iz opasne zone. Sa 17 osvojenih bodova nalaze se na 15. mjestu na tabeli i još uvijek nisu pokazali da zaslužuju status prvoligaša i naredne sezone. Lacio je u poslednje vrijeme podigao formu i nanizao dvije pobjede od kojih je poslednja bila protiv Frozinonea na Olimpiku rezultatom 3:1. Međutim 9. mjesto i 27 osvojenih bodova sigurno nisu dovoljni za zadovoljstvo među navijačima, pa će Lacio morati znatno više da pokaže u narednom periodu. Uspiješno su prošli u osminu finala Lige šampiona, gdje će se sastati sa Bajernom iz Minhena, što je još jedna činjenica koja potvrđuje da ima kvalitet. U ovom meču predviđamo golove, pa vam predlažemo igru 3+ po kvoti 2.20 u MaxBet kladionici.

Salernitana – Juventus – 2 @ 1.50 u SuperBet

Salernitana je prije samo 3 dana gostovala u Torinu kod ekipe Juventusa u okviru osmine finala kupa, ali u tom meču se nisu dobro proveli iako su poveli već u prvom minutu ove utakmice. Juventus se razgoropadio i potpuno napunio mrežu gostiju sa juga, te je na kraju bilo 6:1 za Alegrijev tim. U ovom meču će ekipe obrnuti domaćinstva i Salernitana će na svom terenu pokušati da otkine bodove “Staroj dami” iz Torina. Juventus je trijumfom protiv Rome u poslednjem kolu (1:0), prišao na svega 2 boda zaostatka od liderske pozicije na kojoj se nalazi Inter, pa će sigurno dodatno motivisani ući u ovaj meč. Mišljenja smo da će Juventus ponovo slaviti, te vam predlažemo pobjedu gostiju po kvoti 1.50 u SuperBet kladionici.

Roma – Atalanta – 1X&2+ @ 1.80 u PrimoBet

Poslednja utakmica 19. kola dolazi kao šlag na tortu i moglo bi se reći da je ovo, makar na papiru, najzanimljiviji meč. Vučica nikako da uhvati odgovarajući ritam i uđe u seriju pobjeda, čime bi se priključili ekipama u borbi za prve četiri pozicije. Nakon pobjede nad Napolijem, u prethodnom kolu su poraženi na gostovanju kod Juventusa, pa su sa 28 osvojenih bodova trenutno na 7. mjestu na tabeli. Atalanta se sa bodom više nalazi na 6. mjestu, a u poslednjih 5 utakmica upisali su 3 trijumfa i dva poraza. U poslednjem kolu trijumfovali su protiv Lećea rezultatom 1:0, a na prethodna 2 gostovanja su poraženi sa nijednim postignutim golom. Mišljenja smo da Roma neće biti poražena u ovom meču, pa vam predlažemo igru 1X&2+ po kvoti 1.80 u PrimoBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.