Tiket dana Evroliga (petak, 05.01.2024)

Sa tri utakmice u Španiji i po jednoj u Nemačkoj i Italiji završiće se 19. kolo Evrolige. Predložene kvote i granice važile su u momentu sastavljanja predloga.

Alba – Virtus – 2,UP- (granica 163,5) @ 2.72 u Primobet

Pobeda nad Barselonom ipak je bila samo ”incident” i Albatrosi su nakon toga nastavili po starom, sa poraima. Vezali su iz tri i jasno je sad svima da će njihov jedini cilj do kraja sezone u Evroligi biti izbegavanje poslednje pozicije. Glavni konkurent će im biti, kao i prošle, ekipa Asvela, a svaka pobeda u narednom periodu biće iznenađenje. U Berlin dolazi sjajni Virtus, najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dela sezone. Bolonjezi imaju 13 pobeda i 5 poraza i samo je Real ispred njih psole 18 kola. Pre dva dana Virtus je teškom mukom pobedio drugog nemačkog predstavnika u svojoj Paladoci. Slavili su protiv Bajerna sa samo dva poena razlike, ali se na kraju, kao i utakmici u Beogradu kada je Partizan promašio šut za pobedu, pamte samo bodovi. Oba tima biće oslabljena u ovom meču, gosti bet Majkija, Dobrića i Kejkoka, a domaćin Proćide, Eriksona i možda Olindea. Gosti bi trebalo da pobede ali neće to biti spektakularna košarka i predlažemo manje poena od granice koja je u kladionici Primobet 163,5. Kvota za kombinaciju 2,UP- je 2.72.

Olimpija Milano – Bajern – 1 @ 1.56 u Primobet

Već drugu sezonu maleri prate Milaneze u nizu. I prošle su igrali u desetkovanom sastavu sve do finiša sezone i na kraju nisu uspeli da uđu u plej-of, mada su pravili tim za fajnal-for. Tako je bilo i ovog leta, stigli su Nikola Mirotić, Maodo Lo i Aleks Pojtres, a u međuvremenu se vratio i Šabaz Nejpir. Šta to vredi kada su van stroja, i to odavno, Mirotić i Lo, a od skoro i najbolji igrač Olimpije do sada, Šejvon Šilds. I tako oslabljeni košarkaši Olimpije su namučili Olipijakos u Pireju pre tri dana, ali su upisali novi poraz. Sa skorom 7-11 daleko su od doigravanja, a utakmica je sve manje do kraja. Etore Mesina je u problemu, meč prtov Bajerna se mora dobiti po svaku cenu a Bavarci su u Bolonji pokazali snagu. I za bejrn ovo može biti ključni meč, oni imaju pobedu više ali su samo dva puta pobedili u gostima na 10 mečeva. Olimpija mora da sakupi sve preostale snage i pobedi u ovom meču i ostane u životu. Za jedinicu se u kladionici Primobet dobija koeficijent koji iznosi 1.56.

Barselona – Baskonija – 1,UP+ (granica 164,5) @ 2.54 u Primobet

Verujemo da je pobeda nad Realom napunila Katalonce samopouzdanjem i da će Barselona ponovo izgledati kao na početku sezone u Evroligi. Izgubili su izabranici Aleksa Mumbrua neke utakmice koje nisu smeli, poput onih sa Albom i Milanom, pa se postavljalo i pitanje poverenja treneru. Da su izgubili od Madriđana ko zna da li bi talentovani stručnjak protiv Baskonije predvodio Barsu. Nije Barselona u tako lošoj situaciji, imaju 12 pobeda i 6 poraza, a nalaze se na trećoj poziciji posle 18. kola. Baskonija je doživela dva poraza više i nalazi se u velikoj grupi timova sa skorom 10-8. Oni su u sredu pobedili Panatinaikos košem Kodija Milera-Mekintajera u poslednjoj sekundi meča. To je druga utakmica koju Baskijci dobijaju pogotkom ovog košarkaša u poslednjoj sekundi posle meča u Pireju sa Olimpijakosom. Verovatno ni Atamanu nije jasno kako je ostao bez pobede u Vitoriji, a Duško Ivanović postaje specijalista za dramatične završnice, što nikako nije bio dok je vodio Zvezdu. Baskonija je pobedila Barsu sa 23 poena razlike u prvom delu sezone, ali su Katalonci sa 20 koševa slavili u španskoj Endesa ligi. Izgleda da je domaći teren klju u okršajima ova dva rivala, pa i sada predlažemo jedinicu i veći broj koševa od ponuđene granice. Ona je na 164,5 poena ukupno, a za 1,UP+ kvota je 2.54 u kladionici Primobet.

Valensija – Panatinaikos – 2 @ 1.89 u Primobet

Valensija je u jednom revolveraškom obračunu pobedila Efes pre tri dana, dok je Panatinaikos izgubio gotovo dobijen meč u Vitoriji od Baskonije. Po tome je jasno ko u boljem raspoloženju čeka duel u Valensiji. Mada Slepi miševi igraju čvrstu odbranu, kojom uglavnom pobeđuju rivale, protiv Efesa se videlo da imaju i dobar napadački potencijal, a mnogo znači i oporavak Šemija Odželeja. Protiv Pivara je čak šest košarkaša imalo dvocifren učinak, Dejvis i Džons su ubacili po 15, a Odželej i Inglis po 14. Pao je imao veliki adut u Baskiji u neverovatnom Kendriku Nanu koji već sada pokazuje da je najbolja akvizicija Atinjana u moru novih košarkaša. Američki plej je dao 25 poena protiv Baskonije a daleko iza, po efikasnosti, bili su Grigonis i Slukas sa po 11 koševa. Sve to malo znači kada je Miler-Mekintajer košem u poslednjoj sekundi doneo pobedu rivalu. U prvom okršaju ova dva rivala Panatinaikos je slavio sa 90:73 protiv Valensije i to govori da Ataman ima rešenje za špansku zagonetku. Naš predlog je dvojka sa koeficijentom 1.89 u kladionici Primobet.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici Primobet iznosi 20.37.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.