Tiket dana (petak, 05.01.2024)

Tiket dana

Pred nama je vikend u kome će samo Italijani igrati prvenstveno kolo od svih ”liga petice”, ali će biti zanimljivo u kupovima u Engleskoj i Francuskoj. Kvote su bile aktuelne na dan sastavljanja tiketa.

Bolonja – Đenova – 1 @ 2.08 u Primobet

Gosti iz Ligurije vrattili su se ekspresno u elitu, ali ni ive sezone nećemo gledati đenovski derbi jer je sada Sampdorija u Seriji B. Ipak, ima Đenova i drugih velikih rivala u prvoligapkoj konkurenciji. Jedan od njih je Bolonja, ekipa koja igra sjajno ove sezone i, mimo svih očekivanja, trenutno je na odličnom 5. mestu, blizu pizicije koja vodi u Ligu šampiona. Bolonjezi su do prošlog kola bili četvrti, ali su onda dođiveli ubedljiv poraz u Udinama, tek treći u sezoni. Možda je bolje jednom izgubiti sa 3:0 nego tri puta po 1:0, ako u Bolonji žele da gledaju na poraz optimistički. Pre poraza u Udinama Bolonja je imala četiri vezane pobede, od kojih je jedna u Kupu Italije kada su, kao gosti, slavili protiv Intera. Za razliku od Bolonje, ekipa Đenove je u donjoj polovini tabele, trenutno na 12. mestu, ali Grifoni su u naletu i u prethodna tri kola su osvojili po bod protiv Juventusa i INtera na svom terenu i slavili na gostovanju kod Sasuola. Ipak, na Renato Dalari ove sezone je samo Napoli osvojio bod, pa predlažemo jedinicu sa kvotom 2.08 u kladionici Primobet.

Brentford – Vulverhempton – T22+ @ 2.58 u Primobet

Pre manje od deset dana ova dva tima su na istom mestu igrali u prvenstvu a Vukovi su pregazili Pčelice na Komjunitiju. Vulvsi su slavili sa čak 4:1, ali su im domaći mnogo pomogli, svojim greškama, u postizanju golova. Bila je to još jedna potvrda da je Brentford u očajnoj formi i da već treba početi brinuti o opstanku. Pčelice su u seriji od pet uzastopnih poraza, a u poslednjih 8 kola imaju 7 neuspeha i samo jedan trijumf. To je u ovom momentu dovoljno samo za 16. poziciju na tabeli. S druge strane Vulverhempton je proigrao, imaju niz od tri pobde, a u poslednjih šest kola uzeli su 13 bodova. Vulverhempton je sada 11. na tabeli i mogao bi da se uključi u botku za Evropu. Što se FA kupa tiče ovo je još rana faza, a žreb svakako nije bio milostiv ni prema jednima ni prema drugima. S obzirom da se radi o premijerligašima oni se tek sada uključuju u FA kup, a dalje može samo jedan. Sudeći po formi Vulvsi su bliži uspehu iako se ponovo igra na terenu Brentforda. Naš predlog je gost daje dva gola a za T22+ kvota je 2.58 u kladionici Primobet.

Boavišta – Porto – 2,2+ @ 1.75 u Primobet

Ovo je gradski derbi Porta koji uvek nosi neizvesnost čak i kada je razlika u kvalitetu timova velika, kao što je u prethodnoj deceniji. Boavišta je posle 15 odigranih kola na deobi od 10. do 13. mesta sa još tri tima koji su osvojili po 16 bodova. Ovaj tim je jednom bio šampion Portugalije, dogodilo se to potpuno neočekivano na početku ovog veka, u sezoni 2000/01, kada su trijumfovali baš ispred Porta koji je zaostao samo jedan bod. Od tada nemaju većih uspeha, čan ni u kupu. Za Porto je sve poznato, radi se o bivšem prvaku Evrope, ali i ekipi koja je ove sezone bolje igrala u Ligi šampiona nego Primeiri. Zmajevi su u domaćem prvenstvu trenutno treći, ispred njih su lisabonski rivali Benfika i Sporting, ali razlika nije tolika da bi se unapred odricali od pokuašaj da vtrate titulu koja je prošle sezone otišla u vitrine Benfike. Crno-beli fudbaleri Boavište su u jako lošoj formi, u poslednjih sedam prvenstvenih kola uzeli su samo jedan bod i teško je očekivati da loš niz prekinu u gradskom derbiju sa Portom. Ulog je veliki ali je gost kvalitetniji tim i trebalo bi da odnese sva tri boda. Uz dvojku dodajemo i dva gola Porta, a za 2,2+ kvota je 1.75 u kladionici Primobet.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici Primobet iznosi 9.39.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.