TIP DANA: Sasuolo – Fiorentina: Domaćini za prekid crnog niza, gosti za nastavak dobre serije!

Poslednjih meč subotnjeg programa Serije A odigraće Sasuolo i Fiorentina na Mapei stadionu. Domaćini će igrati za prekid crnog niza od skoro čak 2 mjeseca bez pobjede, dok će gosti htjeti da nastave svoj niz nepobjedivosti. Meč je na programu od 20 časova i 45 minuta.

Sasuolo: Bitno je upisati bodove!

Ne postoji čudnija voćka u evropskom fudbalu od Sasuola. Ekipa iz Ređo Emilije ponovo je u periodu za nama aktivirala priču o atraktivnom stilu i nepresušnom izvoru igrača druge kategorije, koji znaju da budu smrt za velikane. Slavio je Sasuolo protiv Juventusa, usput napunivši mu mrežu. Pobjedio je i na Meaci Inter i onda kako to obično biva, sve upropastio.
Kada je trebalo da potvrdi vrhunsku formu i najavi proboj u gornji deo tabele ekipa Alesija Dionisija je poražena u sudaru sa Moncom – 0:1 i čini se da je upravo tad krenu pada ove ekipe.
Svi su tada Sasuolu predviđali blistavu sezonu i borbu za mjesta koja vode u Evropu, međutim desilo se suprotno.
U poslednjih 6 mečeva ekipa ne zna za trijumf, a poslednji su upisali protiv Empolija još krajem novembra mjeseca. Nakon tog trijumfa, uslijedili su poraz od Rome, Kaljarija, remi sa Udinezeom, pa potom poraz od Đenove, Milana i Atalante u kupu Italije, gdje su završili svoje učešće i čini se izgubili svaku mogućnost za iskorak i borbu za Evropu.
Zanimljivo je da su u tom periodu svakoj ekipi osim Milana postigli makar jedan pogodak, što govori da još uvije znaju da igraju fudbal i bore se, samo što im ne ide najbolje u poslednje vrijeme.
Na domaćem terenu su nakon tri vezana meča bez poraza, upisali dva uzastopna remija i čini se da će morati početi osvajati bodove prije svega na svom stadionu kako bi mirno dočekali nastavak sezone.
Trenutno su na samo 16 osvojenih poena, što je dovoljno za poziciju 16 ali sa svega 2 boda više od timova u opasnoj zoni. Sa 33 primljena gola predstavljaju jednu od najgorih odbrana u ligi, a sa 25 postignutih golova su najefikasniji tim u donjem dijelu tabele.
Na poslednjih 5 duela ove dvije ekipe, vidjeli smo po gol od obje u svakom meču i prosijek na tim utakmicama je čak 4 gola, što nam govori da bi i ovog puta mogli gledati jednu veoma zabavnu i atraktivnu utakmicu na Mapei stadionu.

Fiorentina: Očuvati mjesto među najboljima!

Ima već osam godina kako Fjorentina nije okončala sezonu među četiri najbolja tima Serije A. Od takmičarske 2016/17 nije bila ni blizu, ali i to bi moglo da se promjeni. Pomalo iz senke, po principu mic po mic, Viola je uskočila u trku za Ligu šampiona. Heroj Ljubičastih u poslednjem meču 2023. godine bio je Luka Ranijeri. Njegov trzaj glavom razoružao je Torino i ostavio Vanju Milinkovića Savića nemoćnim u 83. minutu za konačnih 1:0.
Ono što su izabranici Vinčenca Italijana prikazali u 18. kolu italijanske elite bilo je sve samo ne ubjedljiva predstava. Nisu ozbiljno, niti često prijetili srpskom golmanu, ali trijumfu se u zube ne gleda. Nije bitno kako, važno je da se bodovi skupljaju, da se pobjede nižu. A toskanski klub vezao je tri recke, svaku uz po jedan postignut gol. Veronu i Moncu je rušio Lukas Beltran, a u meču sa Torinom kada je Argentinac stao, kada nije dobijao lopte, u prvi plan iskočio je 24-godišnji štoper, dijete kluba.
Za neutralne ljubitelje fudbala ovaj okršaj na Frankiju predstavljao je festival dosade koji je prijetio da bude završen bez pogodaka. Prema svemu viđenom, možda je i najrealnije bilo da meč bude završen remijem mirnih mreža. Praktično jedinu pravu šansu prije gola Viola je imala u smiraj prvog poluvremena i to kao plod greške rivala. Tamez je u namjeri da vrati loptu Vanji poslao prekratak pas, a Žonatan Ikone nakon što je presjekao dodavanje, nije uspio da zaobiđe gorostasnog Srbina koji je telom zatvorio čitav gol. Francuz ga je pogodio u grudi. Bila je ovo deseta pobjeda Fiorentine u ovoj sezoni i pokazuju da i kada igraju loše i bezidejno mogu da slave.
Ono što će biti zanimljivo je vidjeti kako će se snaći na gostujućem terenu pošto je do sada postalo jasno da Fiorentina sve svoje veće rezultate gradi na domaćem terenu. U Ligi konferencije su kao prvoplasirani tim izašli iz grupe u kojoj su još bili Genk, Ferencvaroš i Čukarički. U prethodnoj sezoni su slavili na Mapeiu rezultatom 1:3 ali treba napomenuti da je to bio meč bez ikakvog rezultatskog značaja.

Naš prijedlog:

Fiorentina kao favorit ulazi u ovaj meč, pa je kvota na njihovu pobjedu 2.15 u MeridianBet kladionici, dok je kvota na pobjedu domaćina 3.30.

Mišljenja smo da će ovo biti efikasan meč, pa vam predlažemo igru GG po kvoti 1.70 u MeridianBet kladionici. Takođe primamljivo se čini i igra GG3+ po kvoti 2.05, dok za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo neriješen ishod, po kvoti 3.60 takođe u MeridianBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.