Tiket dana (subota, 06.01.2024)

Tiket dana

Prvi vikned u 2024. godini neće obeležiti neka spektakularna ponuda, pogotovo jer samo Italijani, od ”liga petice”, igraju prvenstveno kolo. Ipak, igraju se i kupovi u Engleskoj i Francuskoj. Predložene kvote važile su u momentu sastavljanja predloga.

Leće – Kaljari – T12+ @ 2.45 u Mozzartbet

Domaćin je fantastično startvao ali je u nastavku sezone usledio pad forme, što nije bilo neočekivano. I dalje je sve pod kontrolom, kada je tim Lećea u pitanju, s obzirom da ”južnjaci” nemaju neke visoke ambicije, osim opstanka. Trenutno je tim iz Apulije na 13. mestu sa 20 bodova i pored činjenice da imaju dva vezana poraza u prvenstvu. Nije to bio nikakav kiks, s obzirom da su gostovali kod Intera i Atalante, i nisu se obrukali ni na jednom od ova dva gostovanja. I na domaćem terenu imali su niz teških rivala i nije ni čudo da su slavili na stadionu Vila del Mare tek protiv Frozinonea pre dvadesetak dana, a pre toga su bili bez trijumfa na pet mečeva. Sada im u goste dolazi povratnik u elitu, tim Kaljarija. Ekipa sa Sardinije proslavila je praznike u zoni ispadanja, ali od prvog tima iznad crte, a to je Verona, imaju slabiju samo gol razliku. Kaljari je tri kola bez pobede, posle dva poraza na strani uspeli su da uzmu bod protiv Empolija na svom terenu, ali sumnjamo da su takvim ishodom zadovoljni. Leće je bolji tim a ima i prednost domaćeg terena i vatrenih navijača. Naš predlog je domaćin daje dva gola sa kvotom 2.45 u kladionici Mozzartbet.

Brest – Anže – 1 @ 1.72 u Mozzartbet

Ovo je treće kolo Kupa Francuske ali tek prvi meč za ekipu Bresta pošto se prvoligaši sada uključuju. Oni će dočekati tim Anžea iz Lige 2, ali ekipu koja je, ne tako davno, takoče bila u eliti. Anže je već morao da izbaci dva rivala, doduše iz nižih rangova, a prvi pravi ispit i za njih je ovaj okršaj sa Brestom. Ekipa iz Bretanje igra odlično u Ligi 1 ove sezone i nalazi se na visokom 4. mestu posle 17 odigranih kola, što je malo ko mogao da pretpostavi. Ispred njih su samo lider PSŽ, te timovi Nice i Monaka. Za ovakav učinak zaslužni su rezultati u poslednjih šest kola u kojima je Brest osvojio 16 bodova, više od polovine ukupnog broja. Što se Anžea tiče, tim sa zapada Francuske igra odlično u Ligi 2 i nalazi se na prvoj poziciji sa dva boda više od Oksera. S obzirom da u elitu ide dve prvoplasirane ekipe direktno, neće biti inenađenje ako Brest i Anže svoj naredni duel budu igrali u Ligi1. Anže nije izgubio više od dva meseca, poslednji put krajem oktobra poraženi su u sent Etjenu, ali će teško izaći na kraj sa Brestom. Na kraju krajeva njima je najbitniji povratak u elitu, a kup je ”deveta rupa na svirali”. Za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent koji iznosi 1.72.

Midlzboro – Aston Vila – 2,2+ @ 1.80 u Mozzartbet

O značaju FA kupa za engleske klubve ne treba posebno govoriti ali je ovo takmičenje uvek bilo veoma važno. kako i ne bi kada se radi o najstarijem fudbalskom takmičenju na svetu. Poslednjih godina sve ređe se dešava da neka nižerazredna ekipa uspe da se probije u završnicu, a kamoli da dođe do finala ili titule. U prošlosti se to redovno dešavalo, ali je sada kvalitet elitnih timova toliki da su takvi ”incidenti” baš to, samo ”incidenti”. Naravno da ne mislimo da Midlzboro nema šanse u duelu sa Aston Vilom. Londonski tim je član Čempionšipa, na početku sezone je imao ambicije da se vrati u Premijer ligu, ali su lošim partijama stigli samo do 12. mesta u ovom momentu, a prošlo je 26 kola. Imaće šansu da se plasiraju u plej-of, ali i za to moraju znatno da poprave učinak. Na Riversajd dolazi Aston Vila, sigurno najjači protivnik ove sezone. Ekipa iz Birmingema je drugoplasirani tim Premijer lige ali je možda u maloj krizi u odnosu na početak sezone. To zaklujučujemo po rezultatima protiv Šefild Junajteda i Barnlija na svom Vila parku, kada su osvojili 4 boda, ali se mučili sa dva tima sa dna tabele. Očekujemo pobedu Aston Vile na Riversajdu u Londonu uz bar dva gola. Za 2,2+ kvota je 1.80 u kladionici Mozzartbet.

Elče – Đirona – T22+ @ 2.00 u Mozzartbet

Nemamo više reči koje možemo da dodamo u hvalospevima o ekipi Đirone ove sezone. Katalonski tim odoleva svim prognozama i sa Realom i dalje deli prvu poziciju na tabeli La Lige. U sredu su pobedili Atletiko iz Madrida na svom terenu u još jednoj dramatičnoj ali prelepoj utakmici. Gol za pobedu od 4:3 Đirona je postigla u sudijskoj nadoknadi ali je trijumf zato još slađi, pored činjenice da od Atletika sada imaju 10 bodova više. Čak i da ne postanu prvaci, šanse da zaigraju u Ligi šampiona su svakim danom sve veće i veće. Verovatno je to i glavni cilj Đirone, a sve preko toga biće pravi benefit. U Kupu Kralja igraju sa Elčeom, timom koji je proletos ispao iz španske elite i nije se najbolje snašao u Segundi. trenutno je Elče tek na 12. mestu ali sa samo 9 bodova manje od lidera Leganesa ili samo tri od poslednjeg tima u zoni plasmana u plej-of. Liga je toliko izjednačena da se sve može vrlo brzo promeniti i Elče sigurno ne odustaje od direktnog plasmana u La Ligu. Sada su u lošem momentumu, pre pauze su bili tri kola bez pobede sa samo jednim osvojenim bodom. Kada su Čolovom Atletiku dali četiri gola, fudbaleri Đirone mogu bar dva Elčeu. Naš predlog je T22+ sa koeficijentom koji u kladionici Mozzartbet iznosi 2.00.

Ukupna kvota na tiketu za subotu u kladionici Mozzartbet iznosi 15.17.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.