Tip dana košarka: Cedevita Olimpija – Crvena zvezda: Crveno-beli dobru formu potvrđuju u Ljubljani!

Cedevita Olimpija će u okviru 15. kola ABA lige ugostiti ekipu Crvene zvezde. Tim iz Ljubljane će u drugu polovinu sezone ući sa novim trenerom, dok će Zvezda htjeti da dobru formu potvrdi protiv tima iz Ljubljane. Meč je na programu od 15 časova.

Cedevita Olimpija: Novi početak sa novim trenerom!

Cedevita Olimpija u 2024. godinu ulazi sa novim trenerom. Prvog dana nove kalendarske godine klub iz Ljubljane rastao se sa Simoneom Pjaniđanijem i za šefa stručnog štaba imenovala Zorana Martića.
Već neko vrijeme spekulisalo se o prijevremenom rastanku slovenačkog tima sa italijanskim stručnjakom, te zvanična potvrda iz tabora Zmajeva ne dolazi kao iznenađenje, a kako se nasvodi sa sajtu Cedevita Olimpije do prekida saradnje došlo je zbog zdravstvenih problema 54-godišnjeg trenera, koje ga je odvojilo sa nekoliko utakmica tokom sezone.
Pjaniđani je ekipu preuzeo u junu prošle godine od Mira Alilovića, ali se u Ljubljani nije najbolje snašao, što je prema pisanju pojedinih slovenačkih medija jedan od razloga prevremenog rastanka. To, ali i rezultati. Italijan je Cedevita Olimpiji donio trofej slovenačkog Superkupa, međutim, u Evrokupu je zabilježio trinaest poraza u isto toliko mečeva, pa je već sada izgubio svaku šansu da se plasira u narednu rundu takmičenja.
Nedugo po ozvaničenju raskida saradnje sa Pjaniđanijem, Cedevita Olimpija je predstavila novog šefa stručnog štaba Zorana Martića.
Stručnjak koji je već bio deo ljubljanskog tima u nekoliko navrata je povukao i prvi potez kao šef struke Zmajeva – vratio je Zorana Dragića u tim.
Iskusni slovenački reprezentativac ima važeći ugovor sa klubom, ali od početka sezone nije bio u timu. Direktor kluba Davor Užbinec je istakao da je njegov ugovor bio veliko opterećenje za tim, ali da je donijeta odluka da se zajedno sa najvećim talentima u ekipi, priključi treninzima prvog tima.
Užbinec je istakao i da je postignut dogovor sa Dragićem oko izmene ugovora, koja će omogućiti klubu da finansijski uspešno privede sezonu kraju, te će igrač biti u potpunosti isplaćen.
Cedevita Olimpija na polovini sezone ima učinak 10-4 u ABA ligi i izvjesno je da će igrati plej-of ali niko iz tabora ovog kluba se ne nada ničemu više.

Crvena zvezda: Rasporediti minutažu i upisati novi trijumf!

Dijelovalo je već tokom kasne jeseni, čak i na početku zime, da je evroligaška sezona za košarkaše Crvene zvezde izgubljena. Mnogo lutanja, loše raspoređenih karata, problemi sa Nejpirom, porazi u neizvjesnim završnicima.
Međutim, prva pobjeda na pravom gostovanju (ne računamo Makabi u Beogradu) zapalila je iskru među navijačima Crvene zvezde, koja je izazvala požar optimizma. Posebno posle partije u vječitom derbiju i gotovo rutinske pobjede nad Partizanom. Sjajno je predvodio tim Janis Sferopulos, bila je to taktička perfekcija grčkog stručnjaka, vrijedna osme pobjede u Evroligi.
Daleko je još zona plej-ofa, ili plej-ona od čete sa Malog Kalemegdana, ali… Dijeluje da bi u slučaju da zadrže standard ovakvih igara, crveno-bijeli mogli da postanu konkurentni u borbi za doigravanje. Posebno, što će raspored i te kako biti na strani ekipa Janisa Sferpulosa.
Mnogo toga bi lijepog Crvena zvezda mogla da uradi tokom januara. Naredne srijede crveno-bijeli gostuju Asvelu u Lionu, što je utakmica u kojoj i te kako ima pravo da traži brejk. Posebno što je Asvel praktično izgubio sve šanse za iole ozbiljan plasman.
Samo dva dana kasnije Crvena zvezda će na još jedno gostovanje. Olimpija iz Milana igra vrlo promjenljivo ove sezone, ima ozbiljan kvalitet, ali daleko od toga da će biti apsolutni favorit protiv srpskog predstavnika.
Naredni meč u beogradskoj Areni crveno-bijeli će igrati 18. januara. Protivnik će biti Baskonija Duška Ivanovića. Još jedan meč u kojem će crveno-bijeli tražiti bodove je i gostovanje Albi u Berlinu. Taj duel na programu je 25. januara.
U slučaju tri trijumfa tokom januara predikcija je da bi crveno-bijeli bili nadomak plej-of ili plej-in zone. Crveno-bijeli će program nastaviti 30. januara protiv Valensije, i u slučaju da zadrže pristojnu formu biće favoriti u Areni. Tri dana kasnije u Beograd stiže Barselona.
U ABA ligi Zvezda je neprikosnovena pošto sa samo jednim porazom (od Partizana), dominantno čuva prvu poziciju, te će dobru formu htjeti da potvrde u ovom meču.

Naš prijedlog:

Zvezda kao apsolutni favorit ulazi u ovaj meč, te je kvota na njihovu pobjedu 1.26 u PrimoBet kladionici, dok je kvota na pobjedu domaćina 4.40.

Mišljenja smo da ćemo gledati jedan efikasan meč, pa vam predlažemo igru UP + (granica 162.5) po kvoti 1.80 u PrimoBet kladionici, dok za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 2&UP + (granica 162.5) po kvoti 2.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.