Tiket dana Evroliga (utorak, 09.01.2024)

Čak 7 utakmica igra se večeras u okviru 20. kola Evrolige. I ove sedmice očekuju nas dva kola, i pred košarkašima su veliki napori. Predložene kvote i granice važile su u vreme pisanja predloga.

Monako – Baskonija – 1,UP+ (granica 165,5) @ 2.66 u Primobet

Posle dva poraza u prošloj sedmici u elitnom takmičenju košarkaši Monaka su pod imperativom pobede u duelu sa Baskonijom. Kneževi su gostovali Makabiju i Olimpijakosu, očekivala se bar jedna pobeda ali su upisana dva nesuepha, a pritom je ponovo došlo do suspenzije jednog od najboljih igrača tima Elija Okoboa. On je, kako se kaže u saopštenju, kažnjen zbog neprofesionalnog ponašanja nakon utakmice u Pireju. Baskonija je u prethodnom duplom kolu odigrala dva dramatična meča. Protiv Panatinaikosa je kuglica pala na njihovo polje, Miler-Mekintajer je pogodio u poslednjoj sekundi za pobedu, dok su u Barseloni Baskijci izgubili posle neizvesnog finiša. U prvom delu sezone Monako je slavio u Vitoriji sa dva poena razlike, a meč je obeležio mali broj poena uzimajući u obzir koje su ekipe igrale, pala je ”samo” 152 poena ukupno. Monako i Baskonija imaju isti skor posle 19 kola, po 10 pobeda i 9 poraza i nekako su u silaznoj putanji. Videćemo ko će prvi krenuti ka vrhu. Monako je favorit, a ovog puta očekujemo i veliki broj koševa. Za kombinaciju 1,UP+ kvota je 2.66 u kladionici Primobet.

Panatinaikos – Anadolu Efes – D+ (granica 85,5) @ 1.83 u Primobet

Zeleni su taman malo ustalili formu kad su ponovo pojavile povrede. U utakmici domaće lige protiv Peristerija povredili su se Matijas Lesor i Luka Vildoza, s tim da je povreda kolena arentinskog pleja teže prirode i on će biti operisan. Srećom po Atamana Pao ima na toj poziciji još trojicu sjajnih igrača, Kendrika Nana, Kostasa Slukasa i Marijusa Grigonisa, pa ako će se negde najmanje primetiti odsustvo nekog igrača, to je mesto organizatora igre. U duplom kolu Panatinaikos je izgubio u Virotiji ali pobedio u Valensiji. Ne zna se koji je meč bio dramatičniji. Da li onaj u Baskiji kada su srušeni košem u poslednjoj sekundi ili onaj u Valensiji kada je Lesor sa linije penala jednim bacanjem doneo trijumf, na sekund i po do kraja. Efes je takođe igrao u Španiji poslednja dva meča, oba je izgubio, a šta tek reći o gostovanju kod Reala. Oboren je rekord Evrolige, igrala su se četiri produžetka i Pivari su ostali kratkih rukava i pored sjajne igre. Teško je podići ekipu posle onakvog ishoda, ali će Efes morati da se podigne pošto im ponovo iz ruku klizi plej-of. Efes igra slabu odbranu, tačnije skoro da je i ne igra, pa je naš predlog za ovaj meč domaćin daje više poena od ponuđene granice. Ona je na 85.5 poena za Pao a za (+) kvota je 1.83 u kladionici Primobet.

Asvel – Crvena zvezda – UP – (granica 161,5) @ 1.88 u Primobet

Zvezda u Vilerbanu igra veoma važan meč u pokušaju da uhvati priključak sa timovima koji su u plej-of zoni. Pobede nad Fenerom i Partizanom u prethodnoj sedmici zntno su podigle samopouzdanje u timu Janisa Sferopulosa i ako vežu i treći trijumf eto ih nadomak plej-in zone. Dve stvarno dobre utakmice odigrali su crveno-beli, ali da sve ne bude idealno pobrinula se Cedevita Olimpija koja ih je pobedila u regionalnom tamkmičenju. Više od tog poraza zabrunile su povrede važnih igrača. Topić je protiv Partizana ispao iz stroja za duže, dok su povrede zadobili Bolomboj na tom meču i Miloš Teodosić u Ljubljani. Van tima je, već par mečeva i Luka Mitrović. Videćemo ko će na parket protiv Asvela koji je ponovo promenio trenera. Đanmarko Poceko je vodio francusku ekipu od Žalgirisa do Žalgirisa. Tačnije dobio je ta dva meča, a sve ostale izgubio. Tim će voditi njegov pomoćnik Pjerik Pupe, a stiglo je i jedno pojačanje. Novi košarkaš Asvela je iskusni Dešon Tomas, ali ni on ne može pomoći timu iz grada blizu Liona da dođe makar do plej-ina. Nando De Kolo je i dalje van pogona ali ima Asvel dosta dobri igrača u rosteru, samo je potrebno da oni najzad ”kliknu”. Ne znamo da li će protiv Zvezde, ali smo sigurni da će uzeli neki veliki ”skalp” do kraja sezone. Za ovaj meč predlažemo igru na manji broj poena, granica je na 161,5 a za (-) kvota je 1.88 u kladionici Primobet.

Valensija – Žalgiris – 1,UP+ (granica 156,5) @ 2.51 u Primobet

Nadali su se u litvanskom timu da će dolazak odličnog trenera Andree Trinkijerija promeniti stvari u Žalgirisu. Italijan je dobro krenuo, Žalgiris je pobedio Albu u Kaunasu ali je onda izgubio meč koji nije smeo, protiv Asvela u Vilerbanu. Nisu maksimalno iskoristili dve vezane utakmice protiv dve najslabije ekipe i sada su jako daleko od doigravanja. Samo 6 pobeda ima jedini litvanski predstavnik i u naredno periodu treba im serija pobeda. To neće biti jednostavno, već u toku ove sedmice imaju dva teška gostovanja na Iberijskom poluostrvu, prvo u Valensiji a onda i u Barseloni. I jedna pobeda bi bila puna kapa ali je pitanje da li je tako nešto izvodljivo. Svakako da je meč u Valensiji relanija priča, mada je na ovom mestu pao Efes prošlog utorka. Ipak, imaju i Slepi miševi poraz iz prethodne sedmice, u prošlom kolu bodove iz Valensije, posle neverovatnog finiša, odneo je Panatinaikos. Domaćin je fizički dominantniji tim od Litvanaca a to je pokazao i u Kaunasu kada je ubedljivo slavio. To bi moglo da presudi pa je naš tip kombinacija jedinice i više poena ukupno. Za 1,UP+ kvota je 2.51 u kladionici Primobet.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici Primobet iznosi 22.97.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.