Tiket dana (utorak, 09.01.2024)

Tiket dana

Naredna sedmica, barem do vikenda, neće biti prebogata fudbalskim dgađajima. Uglavnom se igraju neki zaostali mečevi i kup utakmice, ali će sigurno biti i odlaganja zbog lošeg vremena koje je zahvatilo veći deo Evrope. Kvote su važile u trenutku sastavljanja tiketa.

Midlzboro – Čelsi – 2,0-3 @ 2.60 u Meridianbet

Ovo je utakmica polufinala engleskog EFL kupa a od ove runde igraju se dve utakmice. To, samo po sebi, povećava šanse one bolje ekipe da prođe dalje, a to je u ovom slučaju Čelsi. Iznenađenja su češća kada se igra jedna meč, tako je i Midlzboro stigao do polufinala, mada ih je i žreb baš pogledao iz kola u kolo. Tim sa Riversajda je izbacivao samo timove iz nižih liga do polufinala, unazad Port Vejl, Iksiter, Bredford Siti i Bolton, a sve te ekipe nisu ni u drugoj ligi. U Čempionšipu M'Boro je imao dva poraza u tri kola i Čelsi im dolazi u nezgodnom momentu. Poraženi su i u FA kupu prošlog vikenda, ali su pokazali zube ekipe Aston Vile. Za to vreme Čelsi je u seriji od tri pobede, dve u Premijer ligi i jednoj u FA kupu. Oni nisu imali teškog rivala u subotu i pobedili su Preston sa 4:0. Do polufinala su imali dosta izazova a najveći je bio protiv Njukasla u četvrtfinalu kada su Svrake izbacili tek posle boljeg izvođenja penala. Tačno je da se igra i revanš na Stamford Bridžu ali verujemo da će Plavci već u prvom meču završiti dobar deo posla do plasmana u finale. Naš predlog je dvojka uz mali broj golova. Za 2,0-3 kvota je 2.60 u kladionici Meridianbet.

Rizespor – Bešiktaš – 1x,4+ @ 4.00 u Meridianbet

Između dva vikenda igraće se zaostalo 16. kolo u turskoj Super ligi, ono koje je odloženo zbog nasilja na terenima, kada je predsednik jednog kluba napao sudiju. Radi se o predsedniku Ankaragučua, a tada je njegov klub igrao baš protiv Rizea, ekipe koja dočekuje Bešiktaš u ovoj rundi. Rizespor je u odličnoj formi, bez poraza su na sedam prethodnih kola, u tom intervalu imaju četiri remija i tri pobede, a u međuvremenu su prošli dalje i u Kupu Turske. Poslednji neuspeh Rize je doživeo početkom novembra u Gaciantepu. Sve se to odrazilo i na tabelu, pa je ovaj tim trenutno na deobi od 4. do 6. mesta, a tu poziciju dele zajedno sa timovima Kajzerija i Bešiktaša, a sva tri tima imaju po 29 bodova. Upravo su crno-beli iz Istanbula njihovi gosti u ovom zaostalom kolu. Bešiktaš stiže u Rize posle samo jedne pobede u poslednjih pet kola šampionata. Sve je to izazvalo velike potrese u klubu pa je uprava i suspendovala nekolicinu fudbalera čijim su učinkom svi bili nezadovoljni, a koji su angažovani za veliki novac. Iz prvog tima su bili izbačeni Erik Bai, Vinsent Abubakar, Žan Onana, Valentin Rozijer i Rašid Gezal. Neki su u međuvremenu vraćeni, ali rezultata nema. U prošlom kolu Bešiktaš je na svom terenu sa 3:1 izgubio Kasimpaše. Očekujemo da Rize nastavi sa uspesima, ali to protiv Bešiktaša neće biti jednostavno. Golovi se u ovakvim mečevima podrazumevaju. Za 1x,4+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 4.00.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici Meridianbet iznosi 10.40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.