TIP DANA: Fiorentina – Bolonja: I jedni i drugi igraju na vrhunskom nivou ove sezone!

Od utorka su na programu četvrtfinalni mečevi italijanskog Kupa, a prvi u nizu se igra na stadionu Artemio Franki u Firenci, gde će snage odmeriti Fiorentina i Bolonja, dva tima koja igraju na veoma visokom nivou ove sezone, o čemu uostalom najbolje svedoči i četvrta, odnosno peta pozicija na tabeli Serije A, i ako se po jutru dan poznaje, deluje da će se oba tima mimo svih očekivanja boriti za plasman u Ligu šampiona.
Početak ovog četvrtfinalnog susreta u Kupu je zakazan za 21h.

Fiorentina: Viola retko greši na svom terenu!

Poznato je da je Fiorentina prošle sezone imala zapaženu ulogu u Ligi konferencija, ali i u italijanskom Kupu, pa je tako tim iz Firence izborio finale u oba takmičenja, ali i doživeo dva poraza, mada je utisak da se i pored svega toga sezona može i mora okarakterisati kao uspešna.
Primarni cilj pred početak ovog šampionata je bio plasman u Ligu Evrope, međutim, kako prolazi prvenstvo, deluje da su se malo stvari promenilie. Naime, izabranici Vinčenca Italijana igraju veoma dobro ove sezone, pa se tako Viola trenutno nalazi na sjajnom četvrtom mestu na tabeli Serije A, koje na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu šampiona, što bi svakako bio ogroman uspeh, iako smo ovu ekipu već imali priliku da gledamo u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
Nažalost, u prošlom kolu je Fiorentina prekinula seriju dobrih rezultata, pošto je ova ekipa poražena na strani kod neugodnog Sasuola, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Pre toga su puleni trenera Italijana vezali tri trijumfa, a ono što je veoma zanimljivo je da je sva tri puta rezultat bio 1:0, što nam govori da tim iz Firence u poslednje vreme igra dosta tvrdo.
U prethodnoj rundi Kupa, Viola je bila bolja od Parme, i to dosta teže nego što su svi očekivali. Iako i jedni i drugi imaju slavnu istoriju, poznato je da Parma poslednjih godina kuburi u Seriji B, pa se očekivao lak prolaz tima iz Firence. Regularni deo tog susreta je završen rezultatom 2:2, a do pobede i plasmana u osminu finala italijanskog Kupa, Viola je stigla nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, ali moramo napomenuti da su gosti sve do 83. minuta susreta imali dva gola prednosti, kada su na scenu stupili Nzola i Sotil, i za samo sedam minuta doneli produžetak domaćoj ekipi, a kasnije i prolaz u četvrtfinale Kupa.
Kada se radi o partijama na domaćem terenu, do sada je Fiorentina odigrala devet mečeva na svom Artemio Frankiju i ostvarila šest trijumfa, jedan remi i dva poraza, uz konstataciju da je ova ekipa vezala četiri trijumfa na svom terenu, čime Violi i te kako rastu šanse uoči ovog duela sa Bolonjom.
Taj serija od četiri vezanih pobeda na domaćem stadionu je i krenula upravo od meča sa Bolonjom, kada je bilo 2:1, uz napomenu da je to je bio jedan zaista fantastičan meč i pravo je čudo kako nismo videli više od tri pogotka.

Bolonja: Tijago Mota je preporodio Bolonju!

Bolonja je prošlu sezonu završila na odličnom devetom mestu na tabeli, a ono što je sigurno najbitnije je da se opstanak niti jednog trenutka nije dovodio u pitanje, uz konstataciju da je najzaslužniji čovek za to, trener ove ekipe, Tijago Mota, za kog vlada veliko interesovanje, i gotovo je izvesno da bivši fudbaler Barselone i Intera neće nastaviti svoju trenersku karijeru u Bolonji.
I od samog starta ovog šampionata je jedan od najstarijih italijanskih klubova pokazao da se na njega treba i te kako ozbiljno računti kada je u pitanju borba za plasman u neko od evropskih takmičenja, a kada se sve sabere i oduzme, slobodno možemo konstatavati da je Bolonja najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja italijanskog šampionata, pošto se trenutno ova ekipa nalazi na fantastičnom petom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Fiorentinu.
Na poslednjih pet mečeva izabranici Tijaga Mote su ostvarili tri trijumfa, jedan poraz, ali i jedan remi, i to u prošlom kolu na svom stadionu protiv Đenove, kada je bilo 1:1, a vredi napomenuti da je domaća ekipa do izjednačenja stigla u poslednjim trenucima susreta nakon gola De Silvestrija.
Zanimljivo je da je pre toga Bolonja doživela težak poraz na gostovanju kod Udinezea, što je možda bio i najslabiji duel ovog tima u dosadašnjem toku prvenstva, pogotovu ako uzmemo u obzir da su izabranici Tijaga Mote pre toga vezali čak šest mečeva bez poraza u svim takmičenjima.
U prethodnoj rundi Kupa, Bolonja je napravila pravi podvig, pošto je mimo svih očekivanja uspela da eliminiše aktuelnog osvajača, ekipu Intera, uz konstataciju da je regularni tok susreta završen bez pogodaka, iako je Lautaro Martinez propustio da realizuje jedanaesterac na samom početku drugog dela igre. Ipak, na startu prvog produžetaka, Neroazuri su preko Augusta stigli do prednosti i kada su svi mislili da će Inter i pored dosta problema ipak doći do plasmana u narednu fazu Kupa, Bolonja je pokazala zašto se trenutno nalazi ovako visoko na tabeli Serije A. Izabranici Tijaga Mote su prvo preko Beukeme izjednačili u 112. minutu susreta, da bi pobedu gostima doneo Ndoje, četiri minuta kasnije, uz napomenu da je dvostruki asistent bio Zirkze, momak za koga se otima čitava Evropa.
Iako Bolonja igra sjajno na domaćem terenu ove sezone, ovaj tim se do sada nije istakao na strani, pošto su crveno-plavi na devet odigranih mečeva ostvarili samo jedan trijumf, čak šest remija, ali i dva poraza.

Naš predlog

Fiorentina igra sjajno na svom terenu u poslednje vreme, dok je Bolonja tek skoro u Seriji A upisala svoj prvi trijumf na strani, i deluje zaista, kada se sve sabere i oduzme da je Viola ipak favorit na ovom meču italijanskog Kupa pa vam savetujemo da se fokusirate na jedinicu, za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.15.

Ako se osvrnemo na neke prethodne mečeve između ova dva tima doći ćemo do zaključka da su to skoro uvek bili dueli sa velikim brojem pogodaka, i sva je prilika da nas nešto slično očekuje i ove večeri u Firenci, pa vam predlažemo da se oprobate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.22.

Za kraj, kao što smo napomenuli, i jedni i drugi igraju na veoma visokom nivou ove sezone i najmanje što možemo očekivati je da ovde i jedni i drugi postignu makar po jedan pogodak, pa predlažemo da se oprobate sa igrom GG, a sve to uz kvotu 1.97 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.