Tip dana košarka: Fenerbahče – Partizan: Crno-beli u Istanbulu jure četvrtu uzastopnu pobedu protiv Fenera!

Fenerbahče će u okviru 20. kola Evrolige dočekati Partizan i pokušati da prekine niz od tri uzastopne pobjede crno-bijelih. Tim iz Istanbula igra preporođeno pod palicom novog trenera, dok Partizan uslijed izostanaka nekih bitnih igrača, teško ulazi u seriju dobrih rezultata. Meč je na programu od 18 časova i 30 minuta.

Fenerbahče: Jasikevičijus protiv svog učitelja!

Preporodio je Šarunas Jasikevičijus ekipu Fenerbahčea otkako je sjeo na klupu umjesto Dimitrisa Itudisa. Jedino je Crvena zvezda našla lijek za istanbulski tim od njegovog dolaska, a prije tri dana su Šarasovi puleni upisali devetu pobjedu na 10. meču od promjene trenera, pošto su rutinski izašli na kraj sa Bujukčekmedžeom – 58:89.
Pobjednički sastav je predvodio Tajler Dorsi, čija sudbina se često dovodila u pitanje pred početak, ali i u toku tekuće sezone. Amerikanac sa grčkim pasošem je proveo nešto više od 17 minuta na parketu, ali je za to vrijeme ubacio čak 24 poena, uz šut iz igre 9/11 (5/7 za tri). Izgleda da je Litvanac i njega uspio da podigne.
Dorsija su ispratili kapiten Melih Mahmutoglu sa 16 poena i Džonatan Motli sa 14 (pet skokova), dok se čak 11 košarkaša istanbulskog tima upisalo u listu strijelaca. Među njima se našao i Marko Gudurić koji je susret okončao sa po četiri poena i asistencije za 14 i po minuta.
U poraženom sastavu su po 11 poena postigli Ješukan Onar i Markis Rid, a oni su jedini uspijeli i da dođu do dvocifrenog učinka.
Fenerbahče je tako makar nakratko preuzeo lidersku poziciju u Turskoj sa učinkom 12-3, slijedi Bešiktaš sa 11-4, dok Anadolu Efes takođe ima 12 pobjeda, ali i utakmicu manje. Bujukčekmedže je pretrpio deveti poraz i trenutno je 10 sa učinkom 6-9.
Sastav iz Ulker Sports Arene je posle poraza od Zvezde, prvog kod kuće u tekućoj sezoni, deklasirao Makabi u 19. kolu Evrolige sa rekordnim broj postignutih poena (109:74). Već večeras, Jasikevičijusova ekipa u 20. kolu elitnog takmičenja dočekuje Partizan, koji ih je prethodna tri puta savladao, poslednji put u Beogradu prije tačno 2 mjeseca.

Partizan: Hrabra igra je ono što navijači žele!

Kada izgubite vječiti derbi na način na koji je to uradio Partizan, onda nikako nije lako resetovati glavu i nastaviti da igraš utakmice kao da se ništa nije dogodilo. Jednostavno neki porazi bole više od drugih, a onaj od crveno-bijelih definitivno spada među najbolnije zbog katastrofalnog izdanja izabranika Željka Obradovića, posebno u prvom poluvremenu. Baš zbog svega navedenog je bilo bitno vidjeti kako će crno-bijela ekipa reagovati svega 48 sati kasnije protiv tima koji objektivno ne bi mogao da isparira niti u jednom jedinom segmentu. Na kraju smo vidjeli da je Partizan na duelu protiv Krke pristupio na najbolji mogući način slavivši sa ubjedljivih 96:76.
Jasno je svima da je kvalitet bio na strati crno-bijelih. Na svim pozicijama Partizana ima neuporedivo kvalitetnije igrače, međutim to je bio i slučaj protiv Mege i Igokee pa se dogodilo ono što se dogodilo. Šokantan poraz. Ovoga puta klub iz Humske nije ostavio ni promil šanse protivniku iz Novog Mesta koji je bio u dvocifrenom zaostatku posle svega nekoliko minuta.
za Partizan je polovičan učinak u minulom „duplom kolu“ Evrolige. Očekivana pobjeda nad očajnim Asvelom i ne baš očekivana laka predaja pred zahuktaloom Crvenom zvezdom. A pred crno-bijelima je još jedna naporna sedmica na internacionalnom nivou, koja počinje u utorak gostovanjem Fenerbahčeu.
Tamo gdje je sa beogradskim timom prvi put postao prvak Evrope, tamo gdje je uveseljavao navijače istanbulskog velikana, Željko Obradović će još jednom pokušati da uradi ono što najbolje zna. Da osmisli taktkiu vrijednu pobjede.
U prvom dijelu sezone Partizan je slavio 85:84, tako što je odigrao sjajnu poslednju četvrtinu. A prošle seozne u Istanbulu isto tako dobio košem razlike. Možda bi mogao opet.
Nikako da se kompletira tim Partizana, samo što se jedan igrač vrati u sastav, drugi ispadne.
Dobra vijest za crno-bijele je što će Zek Ledej putovati sa ekipom za Istanbul i biće u sastavu za utakmicu sa Fenerbahčeom. As Partizana je preskočio vječiti derbi i njegovo odsustvo se i te kako osjetilo u igri šampiona ABA lige.
S druge strane, u timu protiv Fenerbahčea neće biti Alena Smailagića. On je bio u sastavu protiv Crvene zvezde, ali je preskočio potom meč protiv Krke u ABA ligi, a neće putovati ni za Istanbul.
Na meču sa Krkom u sastav se posle duže pauze vratio Uroš Trifunović. Tako da će duel sa Fenerom propustiti Smailagić i duže povrijeđeni Aleksa Avramović.

Naš prijedlog:

Fenerbahče je favorit u ovom meču, a kladionice za pobjedu domaćina plaćaju kvotom 1.41. Pobjeda gostiju iz Beograda se plaća kvotom 2.90 u MeridianBet kladionici.

Mišljenja smo da ćemo gledati jednu efikasnu utakmicu, pa vam prema tome predlažemo igru UP + (granica 162.5) po kvoti 1.70 u MeridianBet kladionici. Takođe predlažemo igru H2 (granica 7.5) po kvoti 1.70, jer smo uvjereni da će utakmica biti neizvjesna i da će Partizan biti konkurentan u ovom meču. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da probate se iznenađenjem na pobjedu crno-bijelih po kvoti 2.90 takođe u MeridianBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.