TIP DANA: Real Madrid – Atletiko Madrid: Madridsko razračunavanje u arabijskoj pustinji!

U sredu je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a ovog puta će u centru pažnje biti mečevi španskog Superkupa, pa smo zato za vas analizirali duel u kom će snage u polufinalu odmeriti ekipe Real Madrida i Atletika, a pobednik tog polufinalnog duela ide na boljeg iz meča Barselona – Osasuna.
Početak susreta između dva tima iz prestonice Španije je zakazan za 20 časova.

Real Madrid: Kraljevski klub ide po novi trofej!

Real je prošlu sezonu završio samo sa osvojenim Kupom Kralja, međutim, ne treba zaboraviti da je samo godinu dana pre toga ova ekipa stigla do čak četiri trofeja, pošto je osvojena Liga šampiona, La Liga, Superkup Evrope i Svetsko klupsko prvenstvo, pa je razumljivo zašto je Karlo Ančeloti zadobio poverenje čelnih ljudi najtrofejnijeg kluba na svetu.
Bilo je nekoliko odlazaka iz kluba tokom leta, prednjačio je naravno Karim Benzema, koji je odlučio da nastavi karijeru u Saudijskoj Arabiji, međutim, Belingem je postao novi igrač kraljevskog kluba i iz ove perspektive gledano deluje da Real Madrid odavno nije napravio bolji transfer.
Naime, u dosadašnjem toku sezone bivši fudbaler Borusije iz Dortmunda i reprezentativac Engleske je na 22 odigrana meča u svim takmičenjima postigao čak sedamnaest pogodaka i upisao pet asistencija, što je za jednog veznjaka zaista nestvarna statitistika.
Inače, u ovom trenutku se tim iz prestonice Španije nalazi na prvom mestu na tabeli španske La Lige uz isti broj bodova kao i drugoplasirana Đirona, a uz čak sedam bodova viška od trećeplasirane Barselone, pa već sada slobodno možemo konstatovati da se Madriđani nalaze u jednoj veoma lepoj situaciji, pošto je zaista teško očekivati da će Đirona moći čitavim tokom šampionata da igra na ovakvom nivou.
U prošlom kolu su izabranici Karla Ančelotija dosta teže nego što se očekivalo savladali ekipu Majorke na svom stadionu, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Bio je to ujedno i treći vezani trijumf u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala, što je odlična stvar pred završnicu španskog Superkupa, u kom je po svemu sudeći kraljevski klub prvi favorit za osvajanje.
Naravno, ne treba zaboraviti ni odlične partije španskog predstavnika u Ligi šampiona, gde je Real došao do prvog mesta na tabeli i plasmana u osminu finala, gde će najtrofejniji klub na svetu odmeriti snage sa ekipom Lajpciga, i sva je prilika da su Madriđani veliki favoriti u tom dvomeču, ali i jedni od favorita da dođu ponovo do “ušatog” trofeja, što bi bio čak petnaesti naslov prvaka Evrope za kraljevski klub.
Za kraj, Karlo Ančeloti za ovaj duel protiv gradskog rivala neće moći da računa na Kurtou, Alabu, Militaa i Vaskeza, koji su duže odsutni, a sve to se za sada nije previše osetilo u igri Reala koji je ostvario pet vezanih trijumfa u svim takmičenjima.

Atletiko Madrid: Mogu li Jorgandžije i treći put zaredom da odole Realu?

Od kako je Čolo Simeone seo na klupu Atletiko Madrida, a ima tome već dugih dvanaest godina, plasman ovog tima u Ligu šampiona se nije dovodio u pitanje, a to je između ostalog bio slučaj i prošle sezone.
Naravno, pomenimo i to da je u protekloj deceniji tim iz prestonice Španije dva puta osvajao La Ligu, uz jedno učešće u finalu Lige šampiona, u kom je ova ekipa nažalost poražena od svog gradskog rivala Real Madrida, i to posle produžetaka, a junak tog epskog duela bio je Serhio Ramos koji je postigao izjednačujući pogodak u samom finišu regularnog toka utakmice.
Bilo kako bilo, Atletiko Madrid je već ostvario primarni cilj za prvi deo sezone, pošto je ekipa sa prelepog Vanda Metropolitana stigla do plasmana u osminu finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, nakon osvojenog prvog mesta u nimalo naivnoj grupi, u kojoj su pored španskog predstavnika bili još i Lacio, Fejnord, ali i Seltik.
Za protivnika u četvrtfinalu popularne Jorgandžije su dobile prošlosezonskog finalistu, ekipu Intera, i sva je prilika da nas očekuje jedan veoma neizvestan dvomeč i iz ove perspektive je veoma nezahvalno proceniti koji tim je favorit.
Pored toga, izabranici Čola Simeonea su nedavno ostvarili plasman u četvrtfinale španskog Kupa Kralja, nakon trijumfa nad Lugom, a taj duel je završen rezultatom 1:3.
Najzad, ako se dotaknemo ovogodišnjeg izdanja španskog prvenstva, čini se da smo od Madriđana očekivali malo više, pošto se u ovom trenutku nekadašnji šampion Španije nalazi na petom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i četvrtoplasirani Atletik Bilbao, pa na prvi pogled deluje da bi ova dva tima do kraja prvenstva mogla da vode veliku bitku za plasman u Ligu šampiona.
U prošlom kolu su Jorgandžije u jednom fenomenalnom meču na kom smo videli čak sedam pogodaka, poraženi na gostovanju kod senzacije ovogodišnjeg izdanja La Lige – ekipe Đirone, a taj susret u Kataloniji je završen rezultatom 4:3, što je bio već peti poraz Atletika u sezoni.
Na poslednja četiri duela u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala, Atletiko Madrid je ostvario samo jedan trijumf, jedan remi, ali i dva poraza, pa deluje da ovaj duel protiv gradskog rivala dolazi u najgorem mogućem trenutku.
Za kraj, Čolo Simeone za susret sa Realom neće moći da računa na Lemara i Vitola, dok su Aspilikueta i Barios pod znakom pitanja.

Naš predlog

Veoma težak meč za prognoziranje, ali prednost ovog puta ipak dajemo Realu, pa vam savetujemo da se oprobate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.05.

Ne treba ovde biti previše golova, pošto je vrlo moguće da se Čolo Simeone opredeli za defanzivan pristup, pa je možda i idealno da se oprobate sa kombinacijom igara 1X&0-3 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.82.

Za kraj, malo hrabrija kombinacija igara je 1X&0-2, za šta je kladionica Meridianbet pripremila odličnu kvotu 2.43.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.