DERBI DANA: Lacio – Roma: Derbi “večnog grada” za polufinale kupa!

Sreda nam donosi nekoliko fenomenalnih mečeva širom Evrope, a utisak je da se derbi dana igra na Olimpiku, gde će snage odmeriti Lacio i Roma, a sve to u sklopu četvrtfinala italijanskog Kupa.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 18 časova.

Lacio: Odlične partije u poslednje vreme!

Sjajno su Lacijali igrali većim delom prošle sezone, a na kraju je ova ekipa mimo svih očekivanja uspela da dođe do drugog mesta na tabeli i vicešampionske titule, uz konstataciju, da su Rimljani na kraju imali čak šesnaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Napoli, koje je takođe priredio veliko iznenađenje osvajanjem Skudeta.
Pre svega, ta druga pozicija je italijanskom predstavniku donela plasman u Ligu šampiona, a kada smo već kod najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, naravno da treba istaći da su izabranici Maurisija Sarija uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu, i to pošto su na kraju završili na drugom mestu na tabeli, iza prvoplasiranog Atletiko Madrida.
Upravo nakon izborenog plasmana u osminu finala Lige šampiona, Lacijali su krenuli sa dosta boljim partijama u Seriji A, iako se trenutno nekadašnji šampion Italije nalazi na sedmom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i šestoplasirana Atalanta, a poznato je da ta šesta pozicija na kraju šampionata donosi plasman u Ligu Evrope.
Ipak, vredi napomenuti da je pre nešto više od mesec dana situacija bila alarmantna, pošto su se Rimljani nalazili na sredini tabele i bili daleko od bilo kakve borbe za mesto koje na vodi u evropska takmičenja.
Izabranici Maurisija Sarija igraju sjajno u poslednje vreme, pa je tako klub iz prestonice Italije na poslednja tri meča u Seriji A ostvario isto toliko trijumfa.
Sve je krenulo do pobede na gostovanju kod Empolija kada je bilo 0:2, da bi nakon toga Rimljani savladali i Frosinone na svom stadionu.
Najzad, u prošlom kolu je Lacio slavio na jednom od najtežih gostovanja u Seriji A, kod ekipe Udinezea, a taj susret je završen pobedom gostiju od 1:2.
Što se tiče italijanskog Kupa, u osmini finala su Sarijevi puleni bili bolji od Đenove, a taj meč na Olimpiku je završen rezultatom 1:0.
Za kraj, Lacio i Roma su pre nešto manje od dva meseca odmerili snage i u italijanskom prvenstvu, kada pomalo neočekivano nije bilo pogodaka.

Roma: Vučica polako ali sigurno posustaje!

Roma se krajem prošle sezone fokusirala na Ligu Evrope, pošto je poznato da osvajač tog takmičenja pored trofeja, dobija i učešće u Ligi šampiona, međutim, u velikom finalu drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja Rimljani su poraženi od Sevilje i to nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca.
I dalje će ostati velika enigma zašto je Žoze Murinjo na nekoliko kola pre kraja prvenstva odustao od borbe za četvrtu poziciju, iako je Roma imala čak i dobar raspored, i vrlo lako se moglo dogoditi da nekadašnji šampion Italije preko prvenstva dođe do plasmana u Ligu šampiona, međutim, iskusni stručnjak je završnicu šampionata igrao uglavnom sa drugom postavom, kako bi oni glavni igrači bili sačuvani za završnicu Liga Evrope, što je iz ove perspektive bila velika greška._
Bilo kako bilo, na kraju je tim iz prestonice Italije ponovo uspeo da izbori učešće u Ligi Evrope, gde su Murinjovi puleni uspeli da dođu do plasmana u šesnaestinu finala, pošto je italijanski predstavnik na kraju završio na drugom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na Slaviju iz Praga, što možda i jeste iznenađenje, pošto je Roma svakako bila prvi favorit u toj grupi.
Bilo kako bilo, poput Lacija i njegov gradski rival je u poslednje vreme maksimalno fokusiran na italijansko prvenstvo, ali deluje da Roma trenutno igra možda i najslabije od početka šampionata.
Naime, Vučica se trenutno nalazi tek na osmom mestu na tabeli, a na poslednjih pet mečeva ova ekipa je ostvarila samo jedan trijumf, uz po dva remija i poraza.
U prošlom kolu je osmoplasirani tim na tabeli na svom stadionu samo remizirao protiv Atalante, a taj susret na Olimpiku je završen rezultatom 1:1. Ni pre toga se Murinjovi puleni nisu proslavili u prvenstvu, pošto je Roma poražena na gostovanju kod Juventusa, pošto je taj susret u Torinu pripao Vlahoviću i drugarima, koji su slavili sa minimalnim rezultatom.
Dosta problema Vučica ima na strani ove sezone, gde je nekadašnji šampion Italije na devet odigranih mečeva ostvario dva trijumfa, dva remija i čak pet poraza, što je svakako previše za tim koji ima želju da na kraju sezone završi na jednoj od prve četiri pozicije.
Za kraj, u osmini finala italijanskog Kupa, Roma je eliminisala Kremoneze rezultatom 2:1, i to nakon velikog preokreta pošto su gosti sve do 77. minuta susreta vodili sa 0:1, ali su onda Lukaku i Dibala stupili na scenu i doneli zasluženi trijumf Rimljanima, ali i prolazak u narednu fazu Kupa.

Naš predlog

Ako bacimo pogled samo na ono što ova dva tima pružaju u proteklih nekoliko sedmica, utisak je da je Lacio favorit na ovom meču italijanskog Kupa, pa vam hrabro preporučujemo da se opredelite za jedinicu, koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.75.

Iako Murinjo na velikim mečevima ume da se opredeli za defanzivnu varijantu, utisak je da će ovo biti jedan dosta drugačiji susret u kom će i jedni i drugi dati sve od sebe da dođu do trijumfa i prolaska u narednu fazu Kupa, a samim tim, mišljenja smo da nas očekuju golovi na obe strane, pa vam savetujemo da odigrate igru GG za koju je Meridianbet odredio kvotu 2.09.

Za kraj, iz potpuno istog razloga vam savetujemo da se oprobate sa igrom 3+ uz kvotu 2.47 u Meridianu, a takođe je dosta dobra varijanta za ovaj duel u prestonici Italije i kombinacija igara 1X&3+ uz fantastičnu kvotu u Meridianu 4.40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.