Tip dana košarka: Olimpija Milano – Crvena zvezda: Crveno-beli u mnogo važnom meču jure pobedu u Milanu nakon 3 godine!

Tim iz Milana će u okviru 21. kola Evrolige dočekati Crvenu zvezdu. Milano je sa 9 pobjeda i 11 poraza na 12. mjestu na tabeli, dok je Zvezda sa pobjedom manje na poziciji broj 13. Meč je na programu od 20 časova i 30 minuta.

Milano: Nejpir protiv starih poznanika!

Olimpija večeras dočekuje Zvezdu u jednom veoma bitnom meču, pošto obje ekipe “jure” za vodećim timovima kako bi se dokopali mjesta koje vodi u doigravanje. Olimpija ima 9 pobjeda, dok Zvezda ima samo pobjedu manje, pa će eventualni poraz jedne od ekipa, značajno zakomplikovati dalji put. Biće ovo i duel starih znalaca i doskorašnjih saigrača – Nejpir će igrati protiv svog doskorašnjeg kluba.
Često je Šabaz Nejpir tokom boravka u Crvenoj zvezdi odavao utisak da ga ništa nedotiče, bio je nezainteresovan i kao da je jedva čekao da spakuje kofere. Rastao se sa crveno-bijelima krajem decembra, ali ostao u klubu iz Evrolige i od dolaska u Milano postao drugi čovjek. Malo mu je bilo potrebno da preuzme dirigentsku palicu u Olimpiji.
Za dvije sedmice u klubu iz Grada mode odigrao je pet utakmica i na četiri bio dvocifren. Amerikanac je poenterski gledano najbolji meč odigrao na gostovanju Breši, gdje je dao 18 poena, a Olimpija izgubila. U duelu sa Trentom bio je blizu da obori lični rekord u povratničkom mandatu, samo što je ovoga puta ishod bio znatno povoljniji po ekipu Etorea Mesine pošto su u poslednjem kolu nacionalnog šampionata slavili rezultatom 79:74.
U svim utakmica mu je iskusni italijanski stručnjak dao odriješene ruke, pustio ga da kreira za sebe i druge. Šabaz Nejpir je to obilato koristio. Protiv Trenta se nametnuo kao centralna figura, sve se vrtilo oko njega i Devona Hola. Njih dvojica su i presudili domaćem sastavu, bili su najefikasniji i kombinovano ubacili 33 poena. Od toga dobar dio u bitnim momentima, kao i Đordano Bartolani, još jedan igrač iz bekovske linije.
Olimpija je uspijela da stigne do tri pobjede u protekla četiri kola i tako se uključi u trku za plej-of ili bar plej-in!
Armani je u poslednjem kolu na svom terenu dobio Albu rezultatom 82:76, pred večerašnji dolazak Crvene zvezde koja mora da vadi fleke posle teškog poraza u Vilerbanu, ali daleko od toga da je ekipa Etorea Mesine oduševila igrom. Pobjeda je pobjeda, tu nema dileme, čak i u utakmici koja nije vidjela prednost veću od šest poena ni na jednoj strani.
Mesina je dobio dvocifren učinak od čak petorice košarkaša, prednjačio je Nikolo Meli sa 16 poena i četiri skoka, po 14 poena imali su Dijego Flakadori i Devon Hol, 12 poena je dopisao mladi Đordano Bortolani, dok je 13 poena uz pet asistencija i dvije “krađe“ skupio Šabaz Nejpir.

Crvena zvezda: Veoma bitan meč!

Košarkaši Crvene zvezde su u 20. kolu Evrolige doživjeli bolan poraz. Posle velikih pobjeda nad Fenerbahčeom i Partizanom, imali su priliku da prvi put vežu tri trijumfa u elitnom takmičenju ove sezone, važili su za favorita u dvorani u kojoj Asvel nijednom nije slavio na evro-sceni (jedini trijumf nad Žalgirisom ostvario u novoj LDLC Areni), ali su je napustili pognutih glava. Ne samo da su izgubili od tima sa začelja tabele, već su mu dozvolili i da upiše prvu stotku za 40 minuta u sezoni (100:91).
Rijetko je Asvel kroz istoriju učešća u društvu najboljih uspijevao da bude efikasan kao što je bio protiv Crvene zvezde. Popustila je odbrana vicešampiona Jadranske lige krajem prve dionice i do kraja nije uspijela u potpunosti da se oporavi. Kadrovska situacija u veoma napornom rasporedu definitivno je uticala na energiju ekipe Janisa Sferopulosa u Astrobal Areni, koja u većem dijelu susreta nije bila na potrebnom nivou. Upali su crveno-bijeli u ritam motivisanog francuskog tima, koji kada je osjetio krv nije spuštao broj obrtaja. Nisu košarkaši Zvezde uspijeli da ispariraju atleticizmu protivnika, bila je osjetna i razlika u sviježini, s obzirom da je Asvel kod kuće od 4. januara i nije imao obaveze preko vikenda, i sve su to razlozi teškog poraza, ali ne i opravdanja. Jasno su i posle meča Adam Hanga i trener Sferopulos istakli da odbrana nije funkcionisala i da ekipa mora bolje ukoliko želi da preživi ligaški dio sezone na najvećoj kontinentalnoj pozornici.
I rijetko se Zvezdi dešavalo da odigra tako slabo individualno i timski u odbrani u elitnom takmičenju. Tokom 10. sezona samo osam puta je doživjela stotku, od toga u šest navrata dozvolila protivniku trocifren broj poena za 40 minuta. Poslednji put je rival crveno-bijelih brojao do 100 (tačnije do 103) u aprilu 2022. godine, ali je Žalgiris to izveo tek u produžetku.
Nije ništa gotovo kada je trka za plej-in/of u pitanju. Zvezda je i dalje dve pobede ispod crte, a do kraja joj je ostalo još 14 utakmica i jasno je da ta razlika može da se stigne. Ipak, veći problem je što je duel sa francuskim timom trebalo da bude jedan od lakših zadataka do kraja ligaškog dela sezone.
Srećom, posle gostovanja u Mediolanum forumu uslijediće nešto jednostavniji raspored. Zvezda će ugostiti Baskoniju 18. januara, dok će sedam dana kasnije putovati na noge berlinskoj Albi. U međuvremenu će se odmjeriti sa ekipom Borca i FMP-a u ABA ligi, a posle gostovanja u glavnom gradu Njemačke će odigrati novi vječiti derbi u regionalnom takmičenju, kao domaćin. Nakon toga će se mečevi ponovo zbijaju, slijedi novo duplo kolo Evrolige, ali u ovoga puta u Beograd dolaze Valensija (30. januar) i Barselona (02. februar). Potom slijedi putovanje u Podgoricu za još jedan bitan abaligaški susret, a prije završnice Kupa Radivoja Koraća i pauze zbog FIBA prozora, crveno-bijeli će odmjeriti snage sa Žalgirisom u 26. kolu Evrolige i Zadrom u 20. rundi Jadranske lige.

Naš prijedlog:

Domaći tim u ovaj meč ulazi kao favorit, sa kvotom 1.67 koja je ponuđena za njihovu pobjedu. Pobjeda Crvene zvezde se plaća kvotom 2.55 u MozzartBet kladionici.

Predlažemo igru na mali broj poena, odbrane će biti glavne, a za UP- (granica 156.5) kvota je 1.80 MozzartBet kladionici. Takođe predlažemo igru H2 (granica 4.5) po kvoti 1.65, pošto očekujemo jedan neizvjestan meč. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 2&UP- (granica 156.5) po kvoti 4.10 u MozzartBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.