Tiket dana Evroliga (četvrtak, 11.01.2024)

Samo što se završilo 20. kolo u naredna dva dana igra se sledeće 21. u Evroligi. Večeras su na porgramu četiri utakmice. Kvote i granice važile su u vreme pisanja predloga.

Fenerbahče – Bajern – 1,UP+ (granica 160,5) @ 2.35 u MaxBet

Fener je tim sa najboljom formom u poseldnje vreme, barem ako ga merimo od trenutka kada je ovaj tim preuzeo Šarunas Jasikevičijus od Dimitrisa Itudisa. Na 11 utakmica, od kada je Litvanac na klupi istanbulskog tima, skor je 10-1, računajući Evrligu i domaće prvenstvo. Taj jedan poraz Feneru je nanale Crvena zvzeda i to u Ulker domu. Posle tog poraza Fener se brzo uspravio, Makabiju na neutralnom terenu u Litvaniji dao 109 poena, a Partizanu pre dva dana 91. Tada su se vratili makon minusa od 17 poena u drugoj četvrtini. Bajern priželjkuje neku veliku pobedu koja bi ga vratila u igru makar za plej-in. Sada to ne deluje mnogo realno, Bavarci su izgubili tri poslednja meča u elitnom takmičenju, a imaju samo jednu pobedu u poslednjih pet. I u prvom delu sezone Fener je bio uspešniji u Minhenu pa verujemo da će tako biti i u Istanbulu. Uz izvesnu jedinicu dodajemo i više poena od ponuđene granice a ona je na 160,5 poena. Za 1,UP+ kvota je 2.35 u kladionici MaxBet.

Panatinaikos – Monako – 1 @ 1.68 u MaxBet

Dule sa Efesom bio je poseban za Ergina Atamana. Trener Panatinaikosa je po drugi put igrao protiv tima sa kojim se dva puta popeo na vrh Evrope, a pobedio je prvi put jer se prvi okršaj u Istanbulu završio u korist Efesa. Panatinaikos je u odličnoj formi, sada su već stigli na 4. mesto i izgleda da silna ulaganja prošlog leta nisu bila uzaludna. I dalje je tim nekompletan, sada je, pored Papapetrua, van stroja i Luka Vildoza koji mora na operaciju i neće ga biti duže vreme. Protiv Efesa zablistao je Marijus Girgonis ubedljivo najbolji pojedinac meča, mada je Ataman posebno istakao izdanje Grenta kome je poverio čuvanje Šejna Larkina. U poslednjih sedam utakmica Pao je pobedio šest puta u Evroligi i verujemo da sada nemaju nameru da stanu. Derbi protiv Monaka je uvek izazovan, Kneževi su pobedili pre dva dana Baskoniju ali i dalje peku dva vezana poraza iz prethodne sedmice u duelima sa Makabijem i Olimpijakosom. Posle meča sa Pirejcima suspendovan je Eli Okobo, zvanično zbog neprofesionalnosti, pa je pitanje kada će ga Obradvić vratiti u tim. U prvom okršaju ova dva rivala Panatinaikos je slavio u Monte Karlu i verujemo da je favorit i pred svojim navijačima. Za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 1.68.

Olimpija – Crvena zvezda – UP- (granica 156,5) @ 1.80 u MaxBet

Utakmica ima ogroman značaj za oba tima. Poraz bi mogao i jedne i druge da izbaci iz trke za doigravanje, možda i za plej-in, mada je ostalo još dosta da se igra. Posle dve sjajne utakmice i pobede nad Fenerom i Partizanom, košarkaši Zvzede bili su neprepoznatljivi u Vilerbanu. Očekivao se trijumf nad Asvelom, koji jeste dobar tim ali je već ostao bez izgleda da zaigra u doigravanju. Ipak, Francuzi su pokazali karakter i crveno-belima ubacili tačno 100 poena, što nikome pre njih nije pošlo za rukom u Evroligi. Mora se reći da je Sferopulosov tim bio oslabljen, Luka Mitrović ponovo nije igrao, van strja je i mladi Topić, a videlo se da i Teodosić oseća posledice povrede protiv Cedevita Olimpije. Kad su povrede u pitanju šta tek reći za Olimpiju iz Milana. Mesinin tim odavno ne računa na Nikolu Mirotića, a od pre par mečeva ne igraju još dvojica, slobodno možemo reći, najboljih igrača, Šejvon Šilds i Maodo Lo. Van stroja je i Bili Beron. Desetkovani Milanezi pobedili su u utorak Albu na svom terenu i novi trijumf bi ih vratio u igru. U timu je ponovo Šabaz Nejpir, koji je imao povratnu kartnu iz Zvezde, a pred ovaj meč je stiglo još jedno pojačanje, bivši NBA košarkaš Rodni MekGruder, koji je nosio dres Golden Stejta. Ne znamo hoće li igrati protiv Zvezde, zavisiće to i od kretanja rezultata, a ovo je jedan od neizvesnijih mečeva. Predlažem o igru na mali broj poena, odbrane će biti glavne, a za UP- kvota je 1.80 za granicu 156,5 u kladionici MaxBet.

Real Madrid – Valensija – 1,UP- (granica 160,5) @ 2.25 u MaxBet

Poraz od Žalgirisa na domaćem terenu mogao bi na kraju da bude koban za Valensiju kada je plasman u doigravanje u pitanju. Na stranu to što su Slepi miševi pobedili u Litvaniji većom razlikom, gubitak ovih bodova teško će nadoknaditi. Problem je i tri poraza u poslednja četiri meča i trenutni skor 10-10, a sa 50% uspešnosti teško će bilo ko u plej-of, pa i Valensija. Real nema takvih problema, skoro izvesno će prvaci Evrope završiti na prvom mestu posle regularnog dela sezone i na njima je da održavaju formu, jer prvo mesto nije nikakva garancija za trofej, što se videlo i prethodne sezone. Pre dva dana Real je, rekli bismo, sa pola snage pobedio u Minhenu, ali je zato na poslednjoj utakmici pred svojim navijačima morao da igra četiri produžetka da bi pobedio Anadolu Efes. bila je to jedna, ako ne najbolja, ono od najboljih utakmica Evrolige u njenoj istoriji. Madriđani su već dva puta pobedili Valensiju ove sezone, prvo u Valensiji u Evroligi a onda i u Endesi u Madridu pre desetak dana, tačnije poslednjeg dana 2023. godine. Oba ta meča bila su sa malim brojem poena, pa očekujemo tako i sada, uz neizbežnu jedinicu. Za 1,UP- kvota je 2.25 u kladionici MaxBet, dok je granica na 160,5 koševa ukupno.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici MaxBet iznosi 15.99.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.