Najava i analiza: La Liga, 20. kolo: Sevilja juri prvi trijumf u novoj godini, derbi Baskije u fokusu!

Pred nama je novo kolo La Lige, dvadeset i prvo po redu, a u njemu nećemo gledati 10 utakmica kao što smo i navikli. U toku su mečevi Super kupa Španije i neke ekipe imaju obaveze u tom takmičenju, pa je na programu svega 7 utakmica. Sevilja će u petak na domaćem terenu pokušati da upiše prvu pobjedu u novoj 2024. godini, dok će najviše pažnje privući meč između Atletik Bilbaa i Real Sosijedada. U subotu će se odigrati četiri duela, dok su u nedelju utakmice između Almerije i Đirone, te Kadiza i Valensije koji će ujedno i zatvoriti ovo kolo. Napominjemo da su kvote bile aktuelne u momentu pisanja analize.

Sevilja – Alaveš – 1 @ 2.00 u MozzartBet

Izgleda da se nije mnogo toga promjenilo od kako je došao Sančez Flores na klupu Sevilje. U prvom meču pod dirigentskom palicom novog trenera su ostvarili trijumf protiv Granada rezultatom 0:3 i činilo se da sve ide na bolje. Međutim nakon toga su upisali dva vezana poraza, od kojih je poslednje došlo u utakmici sa Atletik Bilbaom koji je slavio na Ramon Sančez Pichuanu rezultatom 0:2. Sa 16 osvojenih bodova nalaze se na 16. mjestu na tabeli, sa svega bodom više od opasne zone. Alaveš je sa bodom više na mjestu iznad Sevilje i u poslednjih 5 kola ne znaju za pobjedu. U poslednjem kolu su prekinuli niz od 3 uzastopna poraza, kada su remizirali sa Real Sosijedadom (1:1). Mišljenja smo da je domaći tim kvalitetniji i da će trijumfovati u ovom meču, prema tome predlažemo jedinicu po kvoti 2.00 u MozzartBet kladionici.

Las Palmas – Viljareal – GG @ 1.71 u MeridianBet

Ekipa sa Kanarskih ostrva je sve prijatno iznenadila ove sezone i trenutno je na 10. mjestu na tabeli sa 25 osvojenih bodova. Seriju dobrih rezultata su prekinuli u poslednja dva kola, kada su poraženi od Atletik Bilbaa i Barselone. Na domaćem terenu ove sezone pružaju odlične rezultate i skoro svakoj ekipi su postigli makar po jedan gol. Viljareal sa druge strane ima 19 osvojenih bodova i nalaze se na tek 13. mjestu na tabeli, što svakako ne odgovara ambicijama jednog takvog kluba. Igraju veoma efikasno u ovoj sezoni i na poslednja 3 meča Viljareala, prosiječno pada čak 5 golova. Mišljenja smo da nas i u ovom meču očekuje dosta uzbuđenja i makar po jedan gol u obje mreže. Prema tome predlažemo igru GG po kvoti 1.71 u MeridianBet kladionici.

Majorka – Selta – PIK X @ 1.60 u MaxBet

Majorka je serijom dobrih rezultata pred kraj prošle 2023. godine, uspijela da se izvuče iz opasne zone i koliko toliko mirnije uđe u nastavak sezone. Sa 18 osvojenih bodova nalaze se na 14. mjestu na tabeli, a seriju mečeva bez poraza prekinuli su u prethodnom kolu kada su poraženi od Reala rezultatom 1:0. Selta je u poslednjih 5 kola samo jednom poražena i to je razlog zašto su van opasne zone. U poslednjem kolu su savladali Betis na domaćem terenu rezultatom 2:1, što je bila njihova tek treća pobjeda u ovoj sezoni i 16. bod, koji je dovoljan za mjesto broj 17. na tabeli. Uzimajući u obzir važnost ovog meča i načina kako igraju obje ekipe, mišljenja smo da bi meč trebao biti veoma tvrd i nezivjestan. Prema tome predlažemo igru PIK X po kvoti 1.60 u MaxBet kladionici.

Atletik Bilbao – Real Sosijedad – GG @ 1.98 u SuperBet

Baskijski derbi odavno nije odigran sa ovako visoko plasiranim učesnicima istog. Ovoga puta će Atletik biti domaćin, pa samim tim kao favoriti ulaze u ovaj meč. Trenutno su na visokom 4. mjestu na tabeli sa 38 osvojenih bodova i sigurno je da im predstoji velika borba za TOP 4 i plasman u Ligu šampiona. U poslednjih 5 mečeva Atletik je upisao čak 4 trijumfa i samo 1 remi, a u poslednjem kolu su bili bolji od Sevilje rezultatom 0:2. Sosijedad je dugo vremena tokom ove sezone bio bolje pozicioniran od svog ljutog rivala ali su serijom od 3 remija u poslednja 3 kola, dopustili Bilbau da se odlijepi na +6 bodova prednosti. Sa 32 osvojena boda nalaze se na 6. mjestu na tabeli i imaće mnogo težak zadatak da se izbore za mjesto koje vodi u Ligu šampiona. Mečevi ova dva kluba nerijetko obiluju golovima, oba tima su u dobroj formi i mišljenja smo da će obje ekipe postići makar po gol. Prema tome predlažemo igru GG po kvoti 1.98 u SuperBet kladionici.

Betis – Granada – 3+ @ 1.80 u PrimoBet

Betis je dobro započeo sezonu i činilo se da bi konačno mogli da naprave iskorak, ali kratka klupa i mečevi na svaka 3 dana su ih značajno poremetili u tom planu. U poslednjih 5 mečeva su upisali čak 4 remija i poraz koji su upisali u poslednjem kolu od Selte (2:1). Sa 28 osvojenih bodova nalaze se na 7. mjestu na tabeli i poslednji put su trijumf u La Ligi ostvarili krajem novembra. Granada je uz Almeriju jedan od najozbiljnijih kandidata za relegaciju u niži rang, pošto sa 11 osvojenih bodova zauzimaju pretposlednje 19. mjesto na tabeli. Seriju loših rezultata su prekinuli u prethodnom kolu kada su trijumfovali protiv Kadiza na domaćem terenu rezultatom 2:0, što je bilo njihova tek treća pobjeda u ovoj sezoni. Sa 40 primljenih golova odbrana Granade je druga najgora u ligi i mišljenja smo da će u ovom meču biti viđeno makar tri gola. Prema tome predlažemo igru 3+ po kvoti 1.80 u PrimoBet kladionici.

Almerija – Đirona – X2&3+ @ 1.74 u MozzartBet

Teško će Almerija sačuvati svoj prvoligaški status i čini se da je svaki meč do kraja sezone za njih malo finale. Nevjerovatno je da još uvijek ne znaju za trijumf u ovoj sezoni i da su uz 5 remija upisali čak 14 poraza. U prethodnom kolu su poraženi na gostovanju kod Osasune rezultatom 1:0 i jasno je da će u ovom meču imati mnogo teži posao. Đirona sa druge strane nastavlja svoju bajku i nema namjeru da se zaustavi. I dalje vode trku sa Realom i sa 48 osvojenih bodova bodovno su poravnati sa liderom na tabeli. U prethodnom kolu su na nevjerovatan način trijumfovali protiv Atletiko Madrida na svom stadionu (4:3) i tako još jednom potvrdili da posjeduju kvalitet. Almerija ima najgoru odbranu u ligi a Đirona ima najbolji napad, što nas navodi da će ovaj meč biti veoma efikasan. Prema tome predlažemo igru X2&3+ po kvoti 1.74 u MozzartBet kladionici.

Kadiz – Valensija – PIK X @ 1.62 u MeridianBet

Seriju neriješenih rezultata Kadiz je prekinuo u poslednjem kolu kada su poraženi od Granade rezultatom 2:0, što je bio njihov 8. poraz ove sezone. Sa 15 osvojenih bodova nalaze se na 18. mjestu na tabeli i do kraja sezone će voditi ogromnu borbu za opstanak. Valensija je serijom dobrih rezultata uspijela da pređe u gornji dio tabele i sigurno je da sada neće stati i da će željeti da se uključe u borbu za mjesta koja vode u Evropu. U poslednjem kolu su savladali ekipu Viljareala na svom terenu rezultatom 3:1, što je bio njihov 7. trijumf u ovoj sezoni. Obje ekipe igraju veoma tvrdo i sigurno je da nijednoj ekipi neće biti lako u ovom meču, a mi očekujemo jedan neizvjestan meč. Prema tome predlažemo igru PIK X po kvoti 1.62 u MeridianBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.